reklama
G
goszczaca
Gość
Potwierdzam FoliQ jest najlepszy, ja również w ciąży brałam Femibion. Gratulacje
W piątym tygodniu to trochę za późno na zaczynanie suplementacji kwasem foliowym. W tym czasie jest już ukształtowana cewa nerwowa, a organizm powinien być nasycony folikiem co najmniej na trzy miesiące przed zajściem w ciążę.
Zdaje sobie z tego sprawę ale nie planowałam ciąży wiec nie myślałam nad zażywaniem go wcześniej
MommyTigger
Fanka BB :)
Ja brałam femibion
sonia_3
Zaangażowana w BB
Folik i dużo zielonych warzyw, zielona papryka, natka z pietruszki ( najlepiej kupiona na placu targowym czy sklepiku osiedlowym, a nie w dużym markecie), awokado ( kupujesz i stawiasz w jasnym miejscu w kuchni, nie do lodówki !, czekasz kilka dni aż zmięknie, do tego: czosnek, pół limonki, sól, ewentualnie suszone pomidory i co kto lubi . Do tego brukselka, brokuły, sok z pomarańczy ( wyciśnij go sama !).
reklama
angelika1989
Zaciekawiona BB
Ja brałam, Prenatal Uno, a w pożniejszych tyg. Prenatal Duo dodam jeszcze, że badania krwi mi się bardzo poprawiły po regularnym stosowaniu Prenatal Duo, poziom czerwonych krwinek wzrósł, a jak wiadomo, w ciąży wytwarzamy je dla dwóch organizmów