reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwas foliowy i witaminy w ciąży. Co i ile ?

ja niestety nie przepadam za żadnymi stworzeniami morskimi, więc kupiłam sobie kwasy omega dodatkowo, ale chyba w tabletkach pregna są już zawarte..

reklama
kalam - szkoda wydawać kasę na tabletki z omega-3. 2 łyżki oleju rzepakowego pokrywają dzienne zapotrzebowanie dla dorosłego człowieka - wystarczy dodać do zupy lub sałatki, to nie dużo :)

ja kwas foliwoy zaczelam brac jak dowiedzialam sie o ciazy byl to ok 2 tyd i lekarz kazal mi go brac tylko przez pieerwsze 3 miesiace ciazy.

ja nie brałam przed ciążą nic oprócz tabletek antykoncepcyjnych, odstawiłam i za miesiąc niespodzianka :). co do kwasu foliowego brałam do 14 tygodnia bo kupiłam chyba z 90 tab i lekarz kazał wybrać do końca. tak samo Prenatalu za dużo kupiłam i też do końca wybrać muszę. najlepiej stosować wszystko za radą lekarza niż na własną rękę.

Z witaminami nie ma co przesadzać, bo niektóre łatwo przedawkować i może być z tego więcej problemów niż zysku. Najlepiej słuchać lekarza:) A przed ciążą pamiętać o foliku.

Witam, mnie lekarz też ten sam skład przepisał, czyli Magne B6 i Pregna Plus. Oprócz tego łykam 1 tabletkę kwasu foliowego. Pregna rano, kwas foliowy wieczorem, magnez biorę 3 x dziennie.

ja biore folik i zestaw witamin z omega £, w sumie to byla dla mnie nowosc, bo przy pierwszej ciazy te omega3 zaczelam barc chyba w trzecim trymestrze a tu ju zgin powiedzial zeby zaczac. Robilam tez badanie krwi i zelazo wyszlo niskie, niby to normalne u ciezarnych ale pani w aptece polecila kjupic zelazo dla kobiet w ciazy, no wiec nabylam jak jeszcze w Pl bylam ale zapomnialam zapytac mojego gina czy w sumie brac skoro biore te inne witaminy, bo przedawkowac tez nie chce. Chyba musze do niego zadzwonic, bo tu w Uk to mi raczej w tej kwestii nie pomoga

reklama
ja przez pierwszy trymest brałam pregne plus i kwas foliowy. Od drugiego trymestru pregna 250dha. Lakarz nic nie mówił o innych lekach... co jeszcze bierzecie w II trymestrze?

Do góry