reklama
*martusia*
Fanka BB :)
ja nie brałam przed ciążą nic oprócz tabletek antykoncepcyjnych, odstawiłam i za miesiąc niespodzianka . co do kwasu foliowego brałam do 14 tygodnia bo kupiłam chyba z 90 tab i lekarz kazał wybrać do końca. tak samo Prenatalu za dużo kupiłam i też do końca wybrać muszę. najlepiej stosować wszystko za radą lekarza niż na własną rękę.
Krakowianka_12
Witam, mnie lekarz też ten sam skład przepisał, czyli Magne B6 i Pregna Plus. Oprócz tego łykam 1 tabletkę kwasu foliowego. Pregna rano, kwas foliowy wieczorem, magnez biorę 3 x dziennie.
mummy2
ja biore folik i zestaw witamin z omega £, w sumie to byla dla mnie nowosc, bo przy pierwszej ciazy te omega3 zaczelam barc chyba w trzecim trymestrze a tu ju zgin powiedzial zeby zaczac. Robilam tez badanie krwi i zelazo wyszlo niskie, niby to normalne u ciezarnych ale pani w aptece polecila kjupic zelazo dla kobiet w ciazy, no wiec nabylam jak jeszcze w Pl bylam ale zapomnialam zapytac mojego gina czy w sumie brac skoro biore te inne witaminy, bo przedawkowac tez nie chce. Chyba musze do niego zadzwonic, bo tu w Uk to mi raczej w tej kwestii nie pomoga
reklama