reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odpowiedz w temacie

to jeszcze ja przychodzę z pomocą dla dziewczyn które tak jak ja mają do pieczenia dwie lewe ręce... dwa ciasta których piec nie trzeba :-)

NAPOLEONKA

5 szklanek mleka

1 szklanka cukru

1 cukier waniliowy

1 kostka tłuszczu

1 szklanka mąki

4 żółtka

1-2 budynie najlepiej żółte (ja używam 2 budyniów z biedronki)

2 paczki krakersów (polecam te biedronkowe- niedrogie a dobre)

1. Na dużą blaszkę wykładamy folię aluminiową a na to krakersy tak żeby przykryły całą blaszkę

2. w garnku gotujemy: 4 szkl. mleka, cukier, cukier waniliowy, kostkę tłuszczu

3. w miseczce rozrabiamy (można mikserem) 1 szkl. mleka, mąkę, budynie, żółtka

4. gdy płyn w garnku zacznie wrzeć to wlewamy do niego masę z miski i gotujemy tak jak budyń

5. masę wylewamy na przygotowane krakersy i od razu przykrywamy krakersami

6. czekamy aż wystygnie i pałaszujemy :-)

BAJADERKA

6 paczek herbatników (ja używam biedronkowych bonitków 2 paczki)

1 litr mleka

1 szklanka cukru

kostka margaryny

5 łyżek kakao

1 szklanka kaszy mannej

1. herbatnikami wykładamy blaszkę z folią aluminiową

2. w garnku gotujemy mleko, cukier, margarynę

3. kakao rozrabiamy z wodą i małą ilością cukru i wlewamy do garnka- gotujemy jak zwykłe kakao

4. do garnka na wrzątek wsypujemy powoli kaszę i gotujemy 10 min. od czasu do czasu mieszając

5. masę wylać na herbatniki i przykrywamy herbatnikami i gotowe :-)

Do góry