reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Odpowiedz w temacie

Ja robię podobne, tylko bez przypraw. Tego cukru (wg. mnie) wystarczy na prawdę niewielka ilość, smak od razu jest inny. Niektóre owoce można razem z jabłkami wrzucić do rondla/garnka - np morele, jesienią śliwki  razem przecierać.


Wczoraj robiłam jabłka z jagodami. W jednym garze dusiły się jabłka ze skórką, w drugim jagody. Do jabłek dolałam odrobinę wody. Jak jeden i drugi owoc był gotowy (jabłka się porozpadały, jagody puściły sok i wyglądały podobnie jak w dżemie) to do jagód przetarłam jabłka, żeby pozbyć się skórek, troszkę dosłodziłam do smaku i wszystko razem zmiksowałam blenderem, załadowałam do słoiczków i pasteryzowałam w garnku z wodą około 20-25 minut.

Co do proporcji to nie potrafię dokładnie ich podać, bo robię na oko. Jagód było na pewno zdecydowanie mniej niż jabłek (może 1/4).


Jeszcze jedno co do jabłek - nie każdy gatunek się nadaje, bo niektóre się nie rozpadają. Teraz na pewno dobre są papierówki, ale jesienią to niestety nie wiem - trzeba będzie zaufać paniom na targu ;-)


Do góry