reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kulinarne akrobacje , czyli kwietniówki gotują.

reklama
iza rodzina mi nie pomoże bo moi są 30 km ode mnie a od teściowej nic nie chcę:baffled: ale od czego są gotowe dania i mrożonki? moje dzieciaki uwielbiają makaron z sosem ze słoika a mąż lubuje się we flaczkach- najwyżej będą mieli tego jedzenia po dziurki w nosie:rofl2: ale liczę na to że nie będzie ze mną najgorzej po porodzie i dam radę;-)

Zeberka-zgadza sie z tymi gotowcami, ja tez tak bede kupowac. Mam zapasy sosow do spaghetti w szafce i nagorszym momencie ugotuje do tego makaron i koniec obiadu :-) Ale z tymi flaczkami to przegielas...;-) dostalam slinotoku, moge tylko pomarzyc, najblizsze flaczki w grudniu jak pojade do PL...

Szybki przepis na makaron
yes2.gif
yes2.gif
dla 2 osób
wink2.gif

100 g. wędzonego łososia
koper świeży
pieprz cytrynowy
serek mascarpone

na łyżce oliwy delikatnie podsmażamy łososia pokrojonego w kostkę , po chwili dodajemy cały serek mascarpone i stale mieszamy aż zrobi się sos. Dosypujemy koper i pieprz cytrynowy do smaku
wink2.gif
soli nie daję bo łosoś sam w sobie jest słony

Gotujemy makaron , łaczymy z sosem i SMACZNEGO
yes2.gif

reklama
Do góry