reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kulinarne akrobacje , czyli kwietniówki gotują.

ewelka - polecam te drożdżówki. Wyszły smaczne :) i co najważniejsze mięciutkie....mniam
 

Załączniki

  • DSC02723.jpg
    DSC02723.jpg
    37,9 KB · Wyświetleń: 34
reklama
Izka ja tez o tym myslalam zeby cos pomrozic ja mroze np bigos, golabki, gulasz, strogowa(nie wiem jak sie to pisze?), kotlety, roladki z kurczaka- w sumie to prawie wszystko chyba mozna zamrozic -o i fasolke po bretonsku tez! chociaz ja wole zdecydowanie ze sloika jakos lepiej mi smakuje tyle ze wiecej zachodu i ze sloikami ciezko...
 
dziewczyny jestescie niesamowite :D ide za Waszym przykladem i dzisiaj lecialam do kuchni zeby cos upiec :-D skonczylo sie na moich ulubionych muffinkach z mascarpone :-)

babeczki.jpg
 
reklama
Dziewczyny podziwiam wasze aspiracje kulinarne. Ja należe do leniuchowatych mi się nie chce gotować. Wmawaiam sobie ze zbieram siły na to co mnie czeka za kilka tygodni :p

Co do mrożenia, to ostatnio zaczęłam je uprawiać :) Bigos, chilli, pierogi, gołąbki, sos bolonese , pulpeciki, kotlety z kurczaka, nawet kapuste gotowaną czy ciasto. Przed porodem fajnie byłoby miec pełną zamrażarkę jedzenia, ale z drugiej strony nigdy nie wiadomo do konca co będziemy mogły jeść... ... tfu,tfu. :cool2:
Ja z pierwszej ciąży pamiętam jedynie zamrażarkę pełną mojego mleka i moje namowy, żeby mój D go troche spróbował... hihihi.... :-D:-D

Edit... Kurcze zapomniałam napisać, że u mnie w zamrażarce mam zawsze zapas pieczywa (bułki lub pokrojony chleb). Dla mnie było to odkrycie roku. Dzieki temu np. w niedziele mam chleb jak prosto z piekarni. Po rozmrożeniu skórka nadal jest chrupiąca a środek delikatny. Polecam.
 
Ostatnia edycja:
Do góry