reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Który wózek wybrać dla niemowlaka 2w1?

Hej. Chciałabym prosić o poradę, bądź opinie osób które posiadają te wózki, który sprawdzi się lepiej Muuvo Quick Onyx Black Głęboko Spacerowy czy cavoe osis 2w1 wózek głęboko-spacerowy ? :)

reklama
Mamy Muvo, ale Slick. Bardzo sobię chwalę. Spacerówka mogłaby być trochę szersza i amortyzacja ciut większa, ale jest OK. Sprawdza się dobrze. Drugiego wózka nie znam.

Oj tak... Ja jeszcze też się nad tym zastanawiam, ale chyba postawię na któryś z tych modeli : https://skiddou.com/kategoria-produktu/wozki-dzieciece/ . Słyszałam, że tam można kupić naprawdę dobre wózki w całkiem niezłej cenie. Czy to prawda? Czy macie jakieś doświadczenie z firmą ? Co możecie powiedzieć o nich?
Tez szukam opini o tych wozkach bo mi sie podobaja:-) ale tu mam pytanie czy te wozki 2w 1 sie sprawdzaja? Czy lepiej osobno kupowac? Mieszkam na 3 pietrze bez windy zalezy mi na zgrabnym,lekkim wozku zebym dala rade wnosic :-(

Przecież to to samo
No nie do końca. 2w1 to gondola+spacerówka. 3w1 posiada dodatkowo pierwszy fotelik (tzw. łupinę). A te w większości (oprócz wózków producentów bezpiecznych fotelików takich jak np. Maxi Cosi czy cybex) to zwykłe antymandaty, które z bezpieczną jazdą nie mają nic wspólnego.

No nie do końca. 2w1 to gondola+spacerówka. 3w1 posiada dodatkowo pierwszy fotelik (tzw. łupinę). A te w większości (oprócz wózków producentów bezpiecznych fotelików takich jak np. Maxi Cosi czy cybex) to zwykłe antymandaty, które z bezpieczną jazdą nie mają nic wspólnego.
W dalszym ciągu są to te same wózki z fotelikiem lub bez.

W dalszym ciągu są to te same wózki z fotelikiem lub bez.
No jeżeli chodzi Ci o to, że są tej samej jakości to tak są to te same wózki. Ale myślę, że @marta18691 odradzała zestawy 3w1 ze względu na beznadziejne i mało bezpieczne łupiny, a nie fakt, że sam wózek jest wykonany gorzej.

Poza tym 2w1 to nie to samo co 3w1. Gdyby były dokładnie takie same, zawierały by tyle samo elementów.

reklama
Do góry