reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto w trakcie in vitro (ivf)?

Ktory to transfer byl u Ciebie?
Ja przeszlam przez 3 iui I 4 ivf. powoli tracilam nadzieje. dzis 7t+5d I serducho bije.
poprzednie 3 ivf (kazda z nowa stymulacja bo nigdy nie mialam zarodkow do zamrozenia. pierwsze 2 ivf po dwa zarodki a trzecie transfer 3)
przed ostatnia stymulacja tak na okolo 4 miesiace przed zaczelam brać Cq10, i DHAE. sadze ze to wlasnie pomogło. Duzo jest w sieci o tym. Trzymam kciuki kochana
Pierwszy :(

reklama
Ktory to transfer byl u Ciebie?
Ja przeszlam przez 3 iui I 4 ivf. powoli tracilam nadzieje. dzis 7t+5d I serducho bije.
poprzednie 3 ivf (kazda z nowa stymulacja bo nigdy nie mialam zarodkow do zamrozenia. pierwsze 2 ivf po dwa zarodki a trzecie transfer 3)
przed ostatnia stymulacja tak na okolo 4 miesiace przed zaczelam brać Cq10, i DHAE. sadze ze to wlasnie pomogło. Duzo jest w sieci o tym. Trzymam kciuki kochana
Przepraszam, że się zapytam, w jakim jesteś wieku?
Czy między stymulacjami miałaś duże przerwy?
U mnie 1 iui niepowodzenie
1 stymulacja przed ivf 2 komórki ( lekarz doradził, żeby zamrozić, teraz wiem, że to był błąd bo jena się nie rozmroziła)
2 stymulacja nawet nie podeszłam do punkcji tak słabo bylo
3 stymulacja pobranych 6 komórek plus ta jedna ogrzana z 1 stymulacji dala nam 1 zarodek.
To był mój pierwszy transfer.

Przepraszam, że się zapytam, w jakim jesteś wieku?
Czy między stymulacjami miałaś duże przerwy?
U mnie 1 iui niepowodzenie
1 stymulacja przed ivf 2 komórki ( lekarz doradził, żeby zamrozić, teraz wiem, że to był błąd bo jena się nie rozmroziła)
2 stymulacja nawet nie podeszłam do punkcji tak słabo bylo
3 stymulacja pobranych 6 komórek plus ta jedna ogrzana z 1 stymulacji dala nam 1 zarodek.
To był mój pierwszy transfer.
Sorki za pozna odpowiedz.... troszke mnie nudnosci dopadly i mialam ciezkie dni. No wiec 'przygode' z ivf zaczelismy w 2016 mialam wtedy 35 lat. W listopadzie stuknie mi 39 :-)
nie mieszkamy z PL i tak z mezem wloczymy sie troche po swiecie. moje pierwsze ivf bylo w Hiszpanii, porazka i kosztowalo nas to sporo. Dwa nastepne w Grecji, jedna z najlepszych klinik w Atenach. Juz myslalam ze sie udalo ale byla pusta komorka, potem 3 iui w PL i teraz ostatnie ivf tez w PL i sie udalo. w koncu. mialam transfer dwoch 3dnowych zarodkow. Jedna blastka mrozi sie dalej.
Zawsze mialam podawane rozmrozone zarodki bo ciezko przechodzilam stymulacje.
Dodam ze u mnie wszystkie wyniki byly bardzo dobre, to maz mial biopsje i jego zolnierzyki nie dawaly rady...
Dzis 8t4d i za tydzien trzecie usg.
Powodzenia naprawde i sily zycze. Ja juz mialam sie poddac bo psychicznie nie wytrztmywalam.... bardzo trzymam kciuki.

Sorki za pozna odpowiedz.... troszke mnie nudnosci dopadly i mialam ciezkie dni. No wiec 'przygode' z ivf zaczelismy w 2016 mialam wtedy 35 lat. W listopadzie stuknie mi 39 :-)
nie mieszkamy z PL i tak z mezem wloczymy sie troche po swiecie. moje pierwsze ivf bylo w Hiszpanii, porazka i kosztowalo nas to sporo. Dwa nastepne w Grecji, jedna z najlepszych klinik w Atenach. Juz myslalam ze sie udalo ale byla pusta komorka, potem 3 iui w PL i teraz ostatnie ivf tez w PL i sie udalo. w koncu. mialam transfer dwoch 3dnowych zarodkow. Jedna blastka mrozi sie dalej.
Zawsze mialam podawane rozmrozone zarodki bo ciezko przechodzilam stymulacje.
Dodam ze u mnie wszystkie wyniki byly bardzo dobre, to maz mial biopsje i jego zolnierzyki nie dawaly rady...
Dzis 8t4d i za tydzien trzecie usg.
Powodzenia naprawde i sily zycze. Ja juz mialam sie poddac bo psychicznie nie wytrztmywalam.... bardzo trzymam kciuki.
Dziękuje za odpowiedź, super, że w końcu się Wam udało.
Piszesz, że to pomogło Cq10, i DHAE.
Co to jest?

Dziękuje za odpowiedź, super, że w końcu się Wam udało.
Piszesz, że to pomogło Cq10, i DHAE.
Co to jest?

Tu jest o koenzymie Coq10: Link do: Koenzym Q10 nie tylko przeciwko starzeniu skóry - in vitro, badanie nasienia Parens Centrum leczenia niepłodności

tu o dhea Link do: DHEA - hormon, który pomaga w zapłodnieniu. Normy i wskazania do terapii | Plodnosc.pl

Ja nie konsultowalam z moja Pania Doktor.... tylko z Dr Google i z dziewczynami na forach. w UK te suplementy sa bardzo popularne i przepisywane kobitkom po 30tce podczas invitro.
Oczywiscie radze zebys to skonsultowala ze swoim lekarzem przed braniem tych suplementow.

Powodzonka

Hej dziewczyny, mam do sprzedania w atrakcyjnej cenie 3 opakowanie Progesteron Besins 200 mg, 1 opakowanie Estrofem 2mg i 20 tabletek Lutinus 100 mg. Niestety, kolejny transfer zakończył się niepowodzeniem i na chwilę obecną nie będę podchodzić do invitro. Proszę o kontakt angela_mzr@tlen.pl

Tu jest o koenzymie Coq10: Link do: Koenzym Q10 nie tylko przeciwko starzeniu skóry - in vitro, badanie nasienia Parens Centrum leczenia niepłodności

tu o dhea Link do: DHEA - hormon, który pomaga w zapłodnieniu. Normy i wskazania do terapii | Plodnosc.pl

Ja nie konsultowalam z moja Pania Doktor.... tylko z Dr Google i z dziewczynami na forach. w UK te suplementy sa bardzo popularne i przepisywane kobitkom po 30tce podczas invitro.
Oczywiscie radze zebys to skonsultowala ze swoim lekarzem przed braniem tych suplementow.

Powodzonka
Hej 🙂
To ja chyba też kupie. Jestem po 3 transferze i nie mam już nadziei. Skurcze minęły, ale czuję że się nie udało. Ostatnio było tak samo . W 2018 zaszłam naturalnie w ciążę, ale niestety w 8 tygodniu poroniłam od tego czasu nie mogę zajść w ciążę 🥺 nawet invitro się nie udaję, nie wiem już co robić .

reklama
Cześć Dziewczyny! Jestem tutaj nowa. Dokładnie 23 grudnia ruszam z procedura przygotowująca do in vitro (protokół długi).
Czy któraś z Was tez była stymulowana w taki sposób i mogłaby zdradzić jak czuła sie w trakcie tej stymulacji i ile mniej więcej taka właśnie stymulacja kosztuje? Z góry bardzo dziękuje za info! 🌻

Do góry