reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto w trakcie in vitro (ivf)?

Ja miewam takie napadowe, tfu tfu ostatnio miałam dosyć dawno. W ciąży wszystko z podwójna siłą przychodzi. Ja jestem alergiczka i czassmi używam maści z sterydami. Przed poronieniem miałam taka alergie nie mogłam sobie z tym poradzić jedynie mogłam kremów dla dzieci używać poprostu koszmar
Ciezki nasz los kobitek chorowitek...
Ale dla upragnionych dzieciaczkow musimy wszystko przetrwac chocby nie wiem jak bolalo I I jak ciezko by bylo ...nie mozemy poddac sie 🤗

reklama
Hm.to byl juz moj 4 transfer I o dziwo jak zwykle ok 18-19 dniu cyklu tak ten ostatni jakos szybciej bodajże 16. I pytalam dlaczego tym razem wczesniej. Ponoc moje enometrium juz bylo gotowe...
Hm.to byl juz moj 4 transfer I o dziwo jak zwykle ok 18-19 dniu cyklu tak ten ostatni jakos szybciej bodajże 16. I pytalam dlaczego tym razem wczesniej. Ponoc moje enometrium juz bylo gotowe...
Czyli jeszcze trochę u mnie bo ja dopiero 7 dc

Bierz ladnie leki,które Ci zalecono..zdrowo się odżywiaj, dużo spacerów,aby organizm był dotleniony...a resztą zajmą sie pozniej lekarze itd
W czwartek mam kolejny monitoring cyklu. Właśnie nie mam żadnych leków. Zapytałam dzisiaj lekarza o co chodzi, dlaczego nie mogę zajść w ciążę. Powiedział że nie potrafi mi odpowiedzieć na to pytanie bo wszystko wygląda dobrze.

W czwartek mam kolejny monitoring cyklu. Właśnie nie mam żadnych leków. Zapytałam dzisiaj lekarza o co chodzi, dlaczego nie mogę zajść w ciążę. Powiedział że nie potrafi mi odpowiedzieć na to pytanie bo wszystko wygląda dobrze.
Dziwne to, albo może poziom hormonów masz dobry,choć wydaje mi sie, że każda z nas coś tam miała zalecone.. np ja od 2 dnia cyklu. Estrofem I sildenafil (vg)bo miałam slabe endometrium..i pozniej mialam jakos tydzien przed transferem wlaczony progesteron besins i I encorton doustnie,mówia że to on pomaga w zagniezdzeniu zarodka i utrzymania ciąży..
A jaka to jest klinika ? Może mają inne metody. Albo w czwartek zapytaj o encorton i te hormony..

Tak to jest klinika, ale do tej pory nic ciekawego nie usłyszałam. Idę jeszcze w czwartek do endokrynologa, może ktoś mnie oświeci o co chodzi. Ja mam przeczucie ze to powikłania po lyzeczkowaniu 😔

reklama
Tak to jest klinika, ale do tej pory nic ciekawego nie usłyszałam. Idę jeszcze w czwartek do endokrynologa, może ktoś mnie oświeci o co chodzi. Ja mam przeczucie ze to powikłania po lyzeczkowaniu 😔
Kurcze ale endokrynolog nie zaleci Ci hormonów..chyba że cos z tarczyca masz nie tak. A mialas wszystko dobrze do tej pory z tsh ? Ja tez sie lecze 15lat z powodu niedoczynnosci wiec też dziwne.. ze Tobie wszystko mówią dobrze a jednak coś nie tak.a męża badania ok?

Do góry