reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Yplocka - onlyone ma rację. Według norm beta jest normalna. I jak widać przyrasta. Więc musi być dobrze i tak myśl.

pepper81 - witaj :)

81Magduska
- Witaj :)

anulciaaa69 - A jaki masz poziom AMH? Bo to jest istotne i od tego mocno zależy właśnie ilość pęcherzyków, no i jajeczek. Ja mam 0,4 i lekarz mi powiedział, że nie da się mnie przestymulować.

A propo byłam wczoraj na wizycie u dr Gizlera. Zrobił na mnie pozytywne wrażenie. Nie czaruje, że jest super. Zlecił mi i mojemu m. dodatkowe badania z krwi ( trochę miałam zrobionych już wcześniej). No i mam się do niego zgłosić z wynikami między 10 a 13 dniem cyklu. Zobaczymy co dalej. W każdym wypadku działam, żeby jeżeli dojdzie do kolejnego IVF nie mieć porażki. Chcę wykluczyć różne opcje. Nie mam zbyt wiele czasu na czekanie.

reklama
Onlyone, Kinga_1 - dzięki. Nie wytrzymam i chyba jutro zrobię badania, czy może lepiej poczekać do przyszłego czwartku? Straszne jest to czekanie. Czekanie po transferze jest też masakrą, ale coś takiego jak u mnie to jakiś dramat.

81magduska- 8 komórek było gotowych do zapłodneinia, z tego 4 się zapłodniły. Zarodek miałam podany 3 dnia po pobraniu- jakiej był klasy ten transferowany to nie wiem. Lekarz pokazał mi tylko tabelkę, w której embriolog wpisywał, że każdego dnia były gorsze zarodki- przechodziły z klasy A do B kolejnego dnia. Nawet nie dostałąm żadnej dokumentacji po in vitro, więc nie wiem nic. Wszystko lekarz mi zabrał, dziś poprosiłąm o całą dokumentacje przebiegu in vitro i Pani W rejestracji w Gamecie kazała napisać oficjalne pismo z prośbą o udostęnienie takiej dokumentacji.. BZDURA!!! Zapłąciłąm około 12 tyś za wszystko i nie wiem nic..

Daje ostatnią szanse lekarzowi, podejdę do inseminacji w Gamecie, bo tego chyba nie może embriolog spier....
A co do embriologa w Gamecie- to nie chce się wypowiadać na forum, ale powiem Ci jedno, że jak byłam wczoraj u dr Czecha to przez przypadek wygadał się, że embriolog jeszcze nie uzupełnił informacji na temat rozwoju zarodków... Jak myśłisz jak może uzupełnić moje dane o rozwoju moich zarodków skoro transfer miałam pod koniec czerwca??? Myśłisz ,że gdzieś zapisał, czy weźmie z głowy informacje? bo przecież i tak mu nie udowodnie tego prawda?

81magduska- a Ty chcesz pochodzić do in vitro w Gamecie? kiedy? jaka jest przyczyna Twojej niepłodności?

Gizas, poza tym , ze bede miala krotki protkol to wiecj dokladnie nic nie wiem, bo doktor chce mi podawac dwa leki naraz gonal chyba i menupur- bo mnie wyciszac nie usza. dokladanie bede wiedziala 14 sierpnia bo wtedy mam wizyte. pzry insepminacjach w uk, bralam nawet po 300 menopuru dlugi czas.pozdrawiam; ciesze sie , ze bedziemy przechodzily przez to razem:)

Ja ma narazie tylko menopur ale dr wspominał że później zobaczymy co dalej, mam 4 x 225 od dc i 5-6 dc kontrola. Przy IUI byłam stymulowana lamettą i miałam 2 pęcherzyki. Będziesz kilka dni przede mną w poczynaniach, ja zaczynam stymulację za około 10 dni jak przyjdzie@. Nigdy tak na nią nie czekałam jak teraz:-)

ja sie dzisiaj wkurzylam w tym szpitalu sa nierozgarnieci sami ustalili mi wizyte na skan i wizyte z lekarzem a wczesniej mialam ustalana wizyte z polozna na dzisiaj i wyladowalam i tu i tu co sie okazalo wcale do szpitala niemusialam jechac niezrobili mi skanu ustalili wizyte na 6.9 czyli w dzien porodu a i wizyte u poloznej niezle zamieszanie zrobili w tym szpitalu.

Ja ma narazie tylko menopur ale dr wspominał że później zobaczymy co dalej, mam 4 x 225 od dc i 5-6 dc kontrola. Przy IUI byłam stymulowana lamettą i miałam 2 pęcherzyki. Będziesz kilka dni przede mną w poczynaniach, ja zaczynam stymulację za około 10 dni jak przyjdzie@. Nigdy tak na nią nie czekałam jak teraz:-)

GizaS, ja zaczynam 20stego stymulacje(bedzie to 3dc, bo ja mam @ jak w zegraku dzieki estrofenowi i dufastonowi:) i wizyte kontrolna bede miala 27 siepnia pierwsza, tazke prawie leb w leb:) , ja po menopurze przy iui mialam 3 pecherzyk, z czego jeden mi pzrebili, zeby mogla podejsc do inseminacji. mam nadzieje, ze uda nam sie wychodowac chociaz kilka ale takich, ktore zostana z nami na dluzej:) wczesnej pisalam o avocado- badnia zagraniczne potwierdzily, ze ma zbawienny wplyw na jakosc komorek u kobiet , ktore podchodza do zabiegu in vitro:)

Hej dziewczyny!
pepper, Maguska witajcie i powodzenia życzę :-)
yplocka trzeba wierzyć, ze bedzie dobrze, dziewczyny maja racje beta jest w norme, wiec moze jeszcze nic straconego, mocno trzymam kciuki&&&&&&& Zrób sobie ta bete i zobaczysz jak teraz przyrasta, bo to jest najważniejsze:tak: Troche dziwnie ze w Twojej klinice tak dlugo kaza Ci czekać, jesli jest podejrzenie ciazy pozamacicznej to usg trzeba zrobić jak najszybciej, zeby zlokalizowac ciąże. Ciąza pozamaciczna jest duzym zagrozeniem dla twojego życia i z tym nie ma żartów. Jak ja miałam podejrzenie cp to na usg jeździłam co kikla dni, bo im szybciej sie zdiagnozuje cp tym lepiej, troche nie rozumiem ich postępowania...:sorry: Trzymaj się, mam nadzieję ze wsio bedzie dobrze;-)

Ja dzis byłam w klinice na badaniu krwi i jutro też kazali mi przyjechać, zrobiłam test owu i dziś jest pozytyw czyli w ciagu 24-36 godzin bedzie owulka:-) I teraz mam pytanie do dziewczyn które miały crio, jeśli zarodek ma 3 doby to kiedy jest robiony transfer w trzeciej dobie po owulce?? Bo na logike tak by wychodziło, tak miałam podany poprzedni zarodek. Punkcje miałam w środę a transfer w sobotę. Mi w klinice powiedzieli ze transfer bedzie po dwóch dniach od owu i teraz nie wiem czy po dwóch dniach znaczy ze trzeciego podają, czy juz tego drugiego po owulce:baffled: Juz wyjasniam czemu to dla mnie ważne. Owulkę bede miała jutro czyli piatek i jak podadzą mi drugiego dnia to wypadnie niedziela, a w niedziele transferów nie robią i znów miesiac czekania:-( Mam nadzieję ze bedą podawać tego trzeciego dnia bo wtedy wypadnie poniedziałek, ale nie wiem co mam myślec i jak to rozumieć:baffled: Czy któraś z Was się orientuje jak to wyglada????

yplocka1 nie martw się być może beta trochę się zmieniła bo np przyjął się 1 zarodek? Na pewno będzie dobrze!

anulciaaa69 ja po in vitro dostałam wszystkie dokumenty. Dokładnie był rozpisany każdy zarodek, który przyjęłam. Jak wyglądały i kiedy się przestały rozwijać tez nie dostałam, ale jak pisałam do nich maila albo dzwoniłam to na bieżąco mi mówili.
Chciałabym podejść do kolejnego in vitro. Na chwilę obecną zastanawiam się gdzie. Mam mieszane odczucie nie wiem co robić. Mam bardzo duże zaufanie do mojego doktora, ale nie wiem co sądzić o embriologach, bo dość dużo się naczytałam....
Teraz czytam na forum, porównuję i się zastanawiam co dalej?

reklama
roxii mi co prawda na stymulowanym robili transfer 6-dniowego zarodka 20dc, poprzednio bylo podobnie, jednak troche to zalezy oczywiscie kiedy bylo owu bo cialo jest wtedy gotowe i zarodek wskakuje na odpowiedni moment, jednak wydaje mi sie ze decydujace jest tu grubosc endometrium bo jezeli jest za cienkie albo za grube to nie ma sensu rozmrazac, ja mialam 14dc usg, ktore wykazalo ze endo rozwija sie ok, bez usg to takie gdybanie wiec polecialabym jutro na usg, ogolnie wydaje mi sie ze poniedzialek jest bardziej realny i sensowny bo to i tak wszystko nie trzyma sie sztywnych ram, komorka jajowa tez wedruje i moze dojsc do zaplodnienia przez 12 godzin wiec to chyba tez sie dolicza, a ty nie musisz sie wstrzelic w jajo :) tylko w dogodne warunki, mysle ze bedzie ok i zrobia ci transfer w poniedzialek :), trzymam kciuki&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Do góry