reklama
Jej ja już nie pamiętam mimo iż transfer był nie tak dawno. Ale na pewno brałam dłużej niż do 10 tygodnia.Hej kobietki, co tu taka cisza? Chciałam spytać jak długo bralyscie Estrofem po udanym transferze? W internecie na jakiejś stronie jest napisane by obowiązkowo brać do 10 tyg, jak to było u Was?
No właśnie i to mnie martwi, bo mi doktor kazała odstawić mimo że nie było jeszcze wizyty serduszkowej. Boje się go odstawićJej ja już nie pamiętam mimo iż transfer był nie tak dawno. Ale na pewno brałam dłużej niż do 10 tygodnia.
Madame JS
Fanka BB :)
Do pierwszych prenatalnych.Hej kobietki, co tu taka cisza? Chciałam spytać jak długo bralyscie Estrofem po udanym transferze? W internecie na jakiejś stronie jest napisane by obowiązkowo brać do 10 tyg, jak to było u Was?
No kurcze to dlaczego kazała mi odstawić? W poprzedniej ciąży też go brałam długo pamiętam. Znalazłam badania, że odstawić go po wizycie serduszkowej.Do pierwszych prenatalnych.
Madame JS
Fanka BB :)
Ja akurat nie miałam konkretnie Estrofemu, tylko estradiol w plastrach... Nie wiem, czy to na pewno konieczne, by brać leki tak długo (ja miałam cały zestaw transferowy do brania przez pierwsze 3 miesiące), czy raczej dla "ułatwienia" sobie i wszystkim życia...No kurcze to dlaczego kazała mi odstawić? W poprzedniej ciąży też go brałam długo pamiętam. Znalazłam badania, że odstawić go po wizycie serduszkowej.
Może dopytaj lekarza jeszcze raz?
A może warto zbadać poziom estradiolu czy to bez sensu? Inne leki mam brać normalnie Duphaston, Cyclogest tylko Estrofem zmniejszyć do 2 * dziennie i potem odstawić całkiem.Ja akurat nie miałam konkretnie Estrofemu, tylko estradiol w plastrach... Nie wiem, czy to na pewno konieczne, by brać leki tak długo (ja miałam cały zestaw transferowy do brania przez pierwsze 3 miesiące), czy raczej dla "ułatwienia" sobie i wszystkim życia...
Może dopytaj lekarza jeszcze raz?
Boje się go zupełnie odstawić więc na razie będę go brać 2 * dziennie, mam całe opakowanie to wystarczy mi prawie do wizyty za 2 tygodnie.
Ja też chodziłam do dr Banach i brałam dość długo Estrofem. Szukałam sms ale mam takie z początku ciąży gdzie dr napisała "wszystkie leki bez zmian". Miałam 3x dziennie. Pamiętam, że później chyba jakoś schodziłam z ilosci ale to na pewno nie na takim wczesnym etapie jak u Ciebie.A może warto zbadać poziom estradiolu czy to bez sensu? Inne leki mam brać normalnie Duphaston, Cyclogest tylko Estrofem zmniejszyć do 2 * dziennie i potem odstawić całkiem.
Boje się go zupełnie odstawić więc na razie będę go brać 2 * dziennie, mam całe opakowanie to wystarczy mi prawie do wizyty za 2 tygodnie.
Myślę, że powinnaś napisać sms do dr. I dopytać.
Byłaś już na usg?
Tak byłam wczoraj, jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym. Wszystko na tym etapie ok, nawet mi specjalna kartke napisała jak ten Estrofem odstawić. Może po badaniu USG stwierdziła, że endometrium już nie trzeba dokarmiać. Ma teraz bardzo dużo ludzi i ciężko nawet się do niej dostać na wizytę.Ja też chodziłam do dr Banach i brałam dość długo Estrofem. Szukałam sms ale mam takie z początku ciąży gdzie dr napisała "wszystkie leki bez zmian". Miałam 3x dziennie. Pamiętam, że później chyba jakoś schodziłam z ilosci ale to na pewno nie na takim wczesnym etapie jak u Ciebie.
Myślę, że powinnaś napisać sms do dr. I dopytać.
Byłaś już na usg?
reklama
Podziel się: