reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, odebrałam wynik bety.. jest 783.8! Test nie kłamał! ale się cieszę!
I żeby nie być gorszą, pokazuję moją Astinkę, którą mam od sierpnia, moja cudowna przyjaciółka <3

Astinka.jpg

reklama
Hej dziewczyny.jak sądzicie - w czwartek wizyta u mojego ginekologa endometrium ładne trojlinijne grubości 13.2 mm dzisiaj w dniu transferu było 9,6mm. Nic z tego noe rozumiem. A jeśli już to czy to obecne jest wystarczające 😱

Hej ja po raz kolejny walka z didimerami mam nadzieję że jutro wynik wyjdzie w normie ostatnio przez niego odwołany transfer wyszedł ponad 700 przy normie do 500 teraz wynik z wczoraj 250 już nie wiem od czego podejrzewam estrofem po odstawieniu ostatnio w ciągu 10 dni z 700 na 170 spadł teraz zapobiegawczo stosuje acard nie wiem czy to pomoże jak myślicie

Hej dziewczyny.jak sądzicie - w czwartek wizyta u mojego ginekologa endometrium ładne trojlinijne grubości 13.2 mm dzisiaj w dniu transferu było 9,6mm. Nic z tego noe rozumiem. A jeśli już to czy to obecne jest wystarczające 😱
To zależy jak mierzą to endometrium. Jak mialam w okolicy 9,5 mm to lekarz mówił, że bardzo ładna śluzówka. Wiem, że niektórzy chcą żeby było grubsze, ale u mnie w klinice minimum to okolo 7,5 mm. U mnie do implantacji doszło przy takim endometrium :)

To zależy jak mierzą to endometrium. Jak mialam w okolicy 9,5 mm to lekarz mówił, że bardzo ładna śluzówka. Wiem, że niektórzy chcą żeby było grubsze, ale u mnie w klinice minimum to okolo 7,5 mm. U mnie do implantacji doszło przy takim endometrium :)
No z tym endometrium to nie do końca im grubsze to lepsze. Ja miałam transfer gdy w dniu owu miałam 15,9 mm. Transfer nieudany, zarodek przebadany. Zmieniłam lekarza i ten powiedział, że nie robi transferów przy endo grubszym niż 12 mm w dniu owulacji. Minimum to 8-8,5mm.
Endometrium po owulacji się "zapada", ważne są parametry w dniu owulacji

reklama
Do góry