Ja tez nie używałam i słyszałam dokładnie to samo co napisałaśUwaza sie, ze zarodek "nie lubi" perfum i innych zapachow, wiec dla zwiekszenia szans na powodzenie nie powinno sie używać zadnych zapachów i perfum. Wiele kobiet rezygnuje tez z balsamow w okolicy brzucha, zeby nie bylo zadnego innego zapachu niz naturalny.
Nie wiem czy to pomaga ale ja nie uzywalam nic w trakcie transferu.
reklama
Rosse94
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny ... U mnie bez szału..
Na 14 komórek 2 dojrzałe - 2 zapłodnione.
Jutro chcą zrobić transfer dwu dniowca.
Będę prosiła by podali te dwa zarodki.
Jutro przed transferem mają mi powiedzieć coś więcej odnośnie zarodków.
Nie wiem czy mam się cieszyć czy płakać
Zalecamy pacjentkom, by przed transferem nie używały perfum ani innych zapachowych kosmetyków, aby do minimum ograniczyć ryzyko wpływu szkodliwych chemicznych substancji (szczególnie te lotne - mocno pachnące łatwo dyfundują i przenikają do płynów i gazów) na bardzo delikatne zarodki. Zalecenie to dotyczy jedynie dnia transferu, gdy zarodki są wyjmowane z inkubatorów i przenoszone w cewnikach do organizmu przyszłej matki i obowiązuje nie tylko pacjentów, lecz także personel wykonujący zabiegTaak, ja mam transfer w sobotę i na peewno zrobię pierwszą betę przed świętami, myślę, że około przyszłego piątku/soboty. Klinika każe robi betę około 10 dpt, ale w 6dpt już jakies pierwsze info jest.
Ja się jakoś nie stresuję, już tyle porażek za mną, że trochę się do tego przyzwyczaiłam? Pewnie przeżywać będę dopiero noc przed.
Lekarz mi napisał smsa żebym pamiętała o braku perfum i innych zapachów w dniu transferu. Wiecie dlaczego to ważne?
Przykro mi.Cześć dziewczyny ... U mnie bez szału..
Każda z nas liczy nie więcej, jednak trzeba grać kartami jakie daje nam los. Faktycznie wzięcie tych dwóch zarodków w takiej sytuacji wydaje się rozsądne.
Lekarz coś mówił czemu taki wynik. Komórek sporo , czemu tylko 2 dobre ???
Może za krótko stymulacja ?? A mialas Double trigger na koniec ??
Rosse94
No mam nadzieję, że lekarz się zgodzi...Przykro mi.
Każda z nas liczy nie więcej, jednak trzeba grać kartami jakie daje nam los. Faktycznie wzięcie tych dwóch zarodków w takiej sytuacji wydaje się rozsądne.
Lekarz coś mówił czemu taki wynik. Komórek sporo , czemu tylko 2 dobre ???
Może za krótko stymulacja ?? A mialas Double trigger na koniec ??
Rozmawiałam z biologiem więcej informacji mają powiedzieć jutro, zapewne znów były zdegenerowane... Odnośnie tego już wtedy mi mówił, że to niby biologia ma na to wpływ.
Bo u mnie stymulacja i wszystko przebiega książkowo.
Nie wiem czy miałam bo nie wiem co to jest...
Nelka85
Ja nie pamiętam zaleceń odnośnie braku perfum, a tutaj trafiłam po udanym transferze gdzie używałam i perfum i balsamów.No ja mam za sobą jeden transfer, który był w listopadzie i niestety beta byla w 10 dpt 1.42 ... ale trzeba wierzyć, zawsze jest szansa. A ilu dniowy zarodek bedziesz miala podany ?
Co do perfum nie wiem dlaczego tak lekarz napisał. Ja przy ostatnim używałam. I nikt nie mówił zeby tego nie robić.
ja mam za sobą 4 transfery 6 zarodków Będę miała podaną nasza ostatnią blastocystę 4.1.1 z piątej dobyNo ja mam za sobą jeden transfer, który był w listopadzie i niestety beta byla w 10 dpt 1.42 ... ale trzeba wierzyć, zawsze jest szansa. A ilu dniowy zarodek bedziesz miala podany ?
Co do perfum nie wiem dlaczego tak lekarz napisał. Ja przy ostatnim używałam. I nikt nie mówił zeby tego nie robić.
P
paulina.k123
Gość
ja mam za sobą 4 transfery 6 zarodków Będę miała podaną nasza ostatnią blastocystę 4.1.1 z piątej doby
No to mamy blastocystę tej samej jakości ja mialam 2 inseminacje i jeden transfer. Na inseminacje nie liczyłam, bo skutecznosc jest jaka jest. W zasadzie zrobiliśmy je tylko i wyłącznie dla formalności tym bardziej, że u nas problem leży po stronie męskiej. Ale jeden transfer juz niestety tez za sobą.. miejmy nadzieję na magię grudnia i będzie dobrze
reklama
P
paulina.k123
Gość
Dziewczyny jestem po wizycie, jest serduszko Aaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!! Jestem taka happy!!!!!!!!!
Gratuluję
Podziel się: