reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej Dziewczyny,

Pomożecie proszę z kolejną "dramą"? Bardzo pilnuję się żeby nie przegrzać organizmu, jednak dzisiaj śpię poza domem a że w pomieszczeniu jest zimno (17 stopni) to przykryłam się podwójną grubą kołdrą. To są takie kołdry z prawdziwego zdarzenia z z puchu, staromodne. Obudziłam się po 4 h zlana potem. Dodam że spałam w grubym swetrze i spodniach, do tego skarpety. Zaraz się porozbieralam i "przewietrzyłam" ale pytanie zasadnicze: czy skoro już tyle czasu się przegrzewałam pod gorącą kołdrą to zaszkodziłam. Czy niebezpieczeństwo przy przegrzaniu to wystąpienie skurczy czy porostu dziecko może się "ugotować" bez skurczów? Jestem w 7 tc. Zaraz po odkryciu się i przejściu poty przeszły, jest mi wręcz teraz zimno w rękę jak piszę na komórce, ale te części ciała które okrywa kołdra są BARDZO dobrze "izolowane" od zimna i temperatura pod kołdrą jest dość wysoka.
Wzięłam nospe i czekam. Strasznie się boję. Na razie w brzuchu bulgotanie i ciągnięcie, ale w granicach normy.
Kobito ja nie wiem jak Ty jeszcze 8 m-cy przeżyjesz.
Takie skoki temperatury z ciepłego na zimne są normalne w ciąży, w ciele kobiety zachodzi istna burza hormonów.

reklama
Dziewczyny, bo ja to dużo już zapomniałam... Czy to normalne, że przed transferem, na sztucznym cyklu, czasami kuje mnie jajnik (chyba) i ogólnie czasami czuję lekki dyskomfort w macicy? Bo mam schizę, że jakimś cudem jednak przegapiłam dawkę estrofemu, lub jak raz przyjęłam 2,5-3h później go to zjebałam coś 😭
Nic nie zjeb.... Spokojnie . Estrofem to też hormony.
Jak za.pierwszym razem go wzięłam to organizm świrował. Cycki bolały mnie tak ,że je trzymałam na schodach. Potem brałam jeszcze 6 razy i Wogóle nic nie czułam.

Należy myśleć troszkę szerzej niż przez pryzmat ja uważam , ja myśle itd ☺️

Nie piszę już nic ☺️

Polecam jednak zrelaksować się , odprężyć , nie analizować i rozbierać wszystkiego na czynniki pierwsze bo prędzej czy później oszalejesz - a my razem z Tobą … 😉

SPOKOJNEJ CIĄŻY ✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻
Patrzę ze swojej perspektywy dlatego "ja uważam" i "ja myślę", zwłaszcza na forum, wydaje mi się całkowicie normalna ;)
Widziałam tu kilka sytuacji gdzie dziewczyny które pisały coś negatywnego były krytykowane za wprowadzanie negatywnej atmosfery zamiast stałego optymizmu.
Ja niestety należę, tak jak już pisałam, do panikar, ale faktycznie nie będę już pytać żeby nie wywoływać niepokojów, uwierzę wam na słowo że przesadzam ;)

Dziękuję wam bardzo za wszystkie odpowiedzialności 🌻🌻

Hej dziewczyny. Miesiąc temu pojawiłam się pierwszy raz na forum. Wtedy byłam po świeżym transferze, ale pojawiło się krwawienie dobry tydzień później. Zakończyło się miesiączką.
Mój lekarz nie chciał zwlekać i 5 dni po owulacji wysłał mnie na kriotransfer.
Oto nasz rezultat 🥰 Jesteśmy przeszczęśliwi 🥹😭❤️
We wtorek mam wizytę u ginekologa 🥰
Super gratulacje ;*

Hej dziewczyny. Miesiąc temu pojawiłam się pierwszy raz na forum. Wtedy byłam po świeżym transferze, ale pojawiło się krwawienie dobry tydzień później. Zakończyło się miesiączką.
Mój lekarz nie chciał zwlekać i 5 dni po owulacji wysłał mnie na kriotransfer.
Oto nasz rezultat 🥰 Jesteśmy przeszczęśliwi 🥹😭❤️
We wtorek mam wizytę u ginekologa 🥰
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Kobito ja nie wiem jak Ty jeszcze 8 m-cy przeżyjesz.
Takie skoki temperatury z ciepłego na zimne są normalne w ciąży, w ciele kobiety zachodzi istna burza hormonów.
Popieram.Nie daj sie zwariowac.Mam bratowa ktora jest w ciazy chyba 8 tydzien i zachowuje sie jakby nikt przed nia nie byl w ciazy.Ja jej powiedzialam do sluchu to juz 2 tyg.sie nie odzywa a mojego brata wykancza psychicznie.Trzeba troche z glowa podchodzic do ciazy noe siedziec w necie i nie dac sie zwariowac bo pozniej bedzie jeszcze gorzej.

Popieram.Nie daj sie zwariowac.Mam bratowa ktora jest w ciazy chyba 8 tydzien i zachowuje sie jakby nikt przed nia nie byl w ciazy.Ja jej powiedzialam do sluchu to juz 2 tyg.sie nie odzywa a mojego brata wykancza psychicznie.Trzeba troche z glowa podchodzic do ciazy noe siedziec w necie i nie dac sie zwariowac bo pozniej bedzie jeszcze gorzej.
Dokladnie! A pozniej dochodzą jeszcze badania prenatalne i stres z nimi związany.
Jak dziecko zaczyna kopac to tez co jakis czas stres czemu teraz nie kopie/czemu kopie za bardzo.
Wiadomo, ze trzeba byc czujnym, zeby nie przegapic jakis problemow ale nie mozna caly czas sie stresowac. Trzeba sie zaczac cieszyc ciaza bo to piekny czas :)

Dziękuję za odpowiedzi. :-) na początku wyrzucałam, a później coś mnie tknęło i zbieram do pojemniczka - ok dobrze.

Salamantka gorące kąpiele i bezpośredni natrysk na brzuch gorącą wodą jest niewskazany. Wtedy organizm ma problemy z termoregulacją.

Amy gratuluję!

Dziękuję za odpowiedzi. :-) na początku wyrzucałam, a później coś mnie tknęło i zbieram do pojemniczka - ok dobrze.

Salamantka gorące kąpiele i bezpośredni natrysk na brzuch gorącą wodą jest niewskazany. Wtedy organizm ma problemy z termoregulacją.

Amy gratuluję!
A te kąpiele i gorąco to nie jest czasem niewskazane, ale do zagnieżdżenia tylko???

reklama
Do góry