reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dzień dobry w czwartek ❤️
Życzę pięknego dnia dla wszystkich ❤️
Dla tych siedzących w krzakach więcej odwagi i wiary że może być dobrze ✊❤️

Co do rozmowy wczorajszej @mArusia33 i @Per Em oddam z chęcią kalendarz. Niech teraz którejś z was przyniesie szczęście ❤️ ja nie ukrywam że na razie ciąża jest dla mnie łaskawa 😁 i aby tak zostało 🙏🙏 ale z chęcią podzielę się nim ❤️

Tylko oczywiste jest to że pustego go nie oddam 🤷‍♀️ więc czekam aż się dopiszecie do niego i będę szukać nowej prowadzącej ❤️
Już jedna propozycja siedzi mi w.glowie 😍😍 no ale zobaczymy jak to będzie ❤️
Także proszę wychodzić z za krzaków i dopisywać wizyty u lekarza ❤️

Ja acard biorę od 2-3 dnia cyklu. To jest lek, który można cały czas sobie brać, jak witaminę C. Oczywiście poniekąd ☺️
A.magnez rzeczywiście powinnam teraz zwiększyć dawkę, bo niby łykam codziennie, ale przed transferem to inaczej
Czytałam, że zapotrzebowanie na magnez dla kobiet w ciąży to 360 a jedna tabletka np magnefar B6 forte ma 100. Więc pasuje brać przynajmniej 3 dziennie a najlepiej 4. Ale w tych tabletkach jest Wit B6 a w tabletkach dla kobiet w ciąży (jeżeli ktoś takie przyjmuje ja np stosuje omegamed optima start) też ona jest i pasuje jej nie przedawkować. Tym bardziej, że magnez B6 dostarczamy też w jedzeniu. Więc ja biorę 2 dziennie magnezu i jedną optime póki co ;)

reklama
Dziewczyny nie wiem czy któraś słyszała,ale wrzucam link;
Dlatego też powołujemy do życia obywatelski projekt ustawy przywrócenia refundacji leczenia niepłodności, w tym zapłodnienia pozaustrojowego prowadzonego w ośrodkach medycznie wspomaganej prokreacji.

Obywatelski projekt ustawy „TAK dla In Vitro” zakłada, że na realizację programu polityki zdrowotnej leczenia niepłodności corocznie zostaną przeznaczone środki z budżetu państwa, będące do dyspozycji Ministra Zdrowia w wysokości nie niższej niż 500 mln zł

Do góry