reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziękuję! Ostatecznie tak właśnie zdecydowałam, drugą dawkę wzięłam podwójną, teraz pójdę już według schematu.
A czy estrofem przyjmowałyście doustnie? Lekarz nic nie mówił że dopochwowo, ale gdzieś mi się obiło o uszy że tak właśnie go trzeba przyjmować mimo że ulotka mówi doustnie.
Wydaje mi się że z tym progesteronem przed transferem to liczy się głównie suma przyjętych dawek więc nie powinno być problemu. A co do estrofemu to ja brałam tylko doustnie

reklama
Dziękuję! Ostatecznie tak właśnie zdecydowałam, drugą dawkę wzięłam podwójną, teraz pójdę już według schematu.
A czy estrofem przyjmowałyście doustnie? Lekarz nic nie mówił że dopochwowo, ale gdzieś mi się obiło o uszy że tak właśnie go trzeba przyjmować mimo że ulotka mówi doustnie.
Ja estrofem brałam dopochwowo

Kilka dziewczyn właśnie pisało ze estrofem stosowały dowcipnie ze podobno lepiej się wchłania .
Mi mówił doustnie . Dopytywałam 2 razy na kolejnej wizycie i wywalił na mnie oczy ze przecież kazał mi doustnie i chyba ich sobie do cipki nie wsadzam 😉

Ale to myśle ze lekarz ustala indywidualny sposób leczenia każdej pacjentki - jeśli nasz wątpliwości warto dopytać lekarza . Tym bardziej ze po estrofemie dochodzi dowcipny progesteron i weź tu tyle razy grzeb w cipce i wsadzaj kolejne tabsy … ☺️

W tej sytuacji pewnej informacji udzieli Ci tylko prowadzący ✊🏻
Ja wsadzałam sobie 9 tabletek dziennie 🤪

Ja stosowałam raz doustnie a innym razem dopochwowo...

Cześć dziewczęta, proszę o pomoc i poradę... Wczoraj rano miałam transfer od 16 zaczęła mnie boleć głowa - boli do tej pory... Nie pomaga apap, picie wody i zimnie okłady 😪
Hej, może oprócz wody dodatkowo elektrolity? Unikaj też czekolady, ale to pewnie wiesz.
Trzymam kciuki za Twój transfer, odzywaj się co u Ciebie :)

reklama
Do góry