reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja tak ogólnie się chciałam zapytać bo na kilkanaście miesięcy wypadłam z gry jak to jest teraz rzeczywiście z weryfikacją i robieniem bety po transferze ?
Za moich czasów (maj 2021) kazali robić betę nie wcześniej niż 7dpt i przyrost kazali sprawdzać co 48 h .
Teraz widze mnóstwo dziewczyn które maja weryfikacje już w 3 , 5dpt 🫢 i betę sprawdzają co 4 dni …
Tak to się teraz odbywa ? To jakiś nowy system ? Czy to poprostu od lekarzy i kliniki zależy ?
To chyba zależy od lekarza i kliniki ja miałam robic pierwsza weryfikację w 7dpt i beta co 48 h transfer w lipcu tego roku . Chociaż była opcja weryfikacji już w 3dpt ale mi ją odradzono w klinice, moja gin po prostu już tego nie stosuje. A przyrosty bety powinno się badać co 48 h to daje najlepszy obraz na sytuację.

reklama
To chyba zależy od lekarza i kliniki ja miałam robic pierwsza weryfikację w 7dpt i beta co 48 h transfer w lipcu tego roku . Chociaż była opcja weryfikacji już w 3dpt ale mi ją odradzono w klinice, moja gin po prostu już tego nie stosuje. A przyrosty bety powinno się badać co 48 h to daje najlepszy obraz na sytuację.
To jednak indywidualna kwestia kliniki widzę … właśnie zszokowała mnie ta weryfikacja w 3 dpt i 5dpt i myslalam ze weszły jakieś nowe zasady czy coś …
Tak właśnie pamietam ze mówili o kontroli bety co 48h żeby sprawdzic czy przyrost jest prawidłowy 😎 dziękuje Ci ♥️

Do góry