reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

To daj znać koniecznie...ja biorę 150 i teraz mam 0.29 lekarz mówi ze w normie...
Miałam teleporade. Powiedziala że w ciąży tak się zdarza ale ze mam brać 5 dni w tygodniu Euthyrox 75mg a 2 razy w tygodniu Euthyrox 50.
Nie lubię teleporad...
Sama nie wiem co o tym myśleć. Tak naprawdę powiedziałam jej, że zemdlalam w niedzielę bo spytała jak się czuje i cała uwagę na tym skupiła. Że dlaczego na sor nie pojechałam, dlaczego do internisty nie poszłam, że to nieodpowiedziale itp...

reklama
Wiesz, że iui ma takie same szanse co naturalny cykl czyli około 20-25% na zaplodnienie :) ja też mam wrogi śluz:) są różne teorie , niektóre nawet mówią o tym, że szyjka macicy zatrzymuje plemniki które do niczego się nie nadają , działa jak sito :) trochę w to wierzę, myślę że ivf daje większe szanse bo ten zarodek juz powstaje ! ♡ masz 5 dojrzałych komórek? Gratulacje ♡
Tak 5 dojrzałych komórek z 10. Dzięki trochę poprawiłaś mi humor z rana 😘 Czekam na tel dzisiaj może się ktoś odezwie .

Kurcze wszystko to skomplikowane, zawsze coś musi jeszcze wyjsc po drodze ,aż się boję, że u mnie też coś tam się jescze okaże. Embriolog mowil ,że musi być jeszcze jakaś przyczyna niż jak wrogi sluz ,skoro inseminacje się nie udały, jak mi to powiedział to cała radość ze mnie zeszła. Ale fajnie ,że Tobie wkoncu się udało, jak to się mówi do trzech razy sztuka . Tylko u mnie z 5 komórek niewiem ile się zapłodni i ile przeżyje. Miałam mieć transfer 2 zarodków, ale cud będzie, żeby chociaż jeden dotrwał do końca
Nie przejmuj sie na zapas!
Dla mnie inseminacja to jak naturnalny sposob zachodzenia w ciaze ;) tutaj juz masz zarodki, wiec to zupelnie co innego.
To ze masz mało komorek moze oznaczać, ze sa super jakości i wszystkie zaplodnia się i beda super zarodki.
Jesli chodzi o dodatkowe przyczyny... in vitro to niestety walka. Trzeba byc cierpliwym i nie poddawać sie. Ja jak nam wychodzilo cos zlego na badaniach to w gruncie rzeczy cieszyłam się. Bo to oznaczalo, ze wiemy co leczyc i skoro cos wychodzi to nadal jest szansa, ze wyeliminujemy wszystkie problemy i w końcu sie uda. Czego Ci zycze!!! ❤

Miałam teleporade. Powiedziala że w ciąży tak się zdarza ale ze mam brać 5 dni w tygodniu Euthyrox 75mg a 2 razy w tygodniu Euthyrox 50.
Nie lubię teleporad...
Sama nie wiem co o tym myśleć. Tak naprawdę powiedziałam jej, że zemdlalam w niedzielę bo spytała jak się czuje i cała uwagę na tym skupiła. Że dlaczego na sor nie pojechałam, dlaczego do internisty nie poszłam, że to nieodpowiedziale itp...
Czyli że za mało?bo jeśli masz zejść z dawki to znaczy że trochę chce Ci podnieść...

Nie lubię teleporad...
Ee słabo, że teleporada. Mój endokrynog zawsze mnie bada, a jak miałam ten spadek tsh to już w ogóle mnie obmacal 😉 żeby zobaczyć czy nie mam objawów nadczynnosci, i jak po badaniu stwierdził, że nie mam to powiedział, że dawki nie zmienia

Ee słabo, że teleporada. Mój endokrynog zawsze mnie bada, a jak miałam ten spadek tsh to już w ogóle mnie obmacal 😉 żeby zobaczyć czy nie mam objawów nadczynnosci, i jak po badaniu stwierdził, że nie mam to powiedział, że dawki nie zmienia
Potrzebowałam skonsultować te wyniki na juz, zestresowałam się. Stacjonarnie wizyty są w porannych godzinach a ja pracuje 8-16 więc wolałam skonsultować telefonicznie niż wcale.
Jestem Stacjonarnie pod opieką endokrynologa do którego również bardzo często chodzę 😀

reklama
Do góry