reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mozna wziac euthyrox razem z encortonem? Musze isc sprawdzic tsh we wtorek a wiadomo to bez eithyroxu ktory biore w nocy takze wezme go w takim razie koło 8 ale wtedy tez mam encorton.

Mozna wziac euthyrox razem z encortonem? Musze isc sprawdzic tsh we wtorek a wiadomo to bez eithyroxu ktory biore w nocy takze wezme go w takim razie koło 8 ale wtedy tez mam encorton.
Hm... nie wiem. Ja pewnie bym nie brała w połączeniu, biorąc pod uwagę, że euthyrox musi być naprawdę na pusty żołądek i nieco przed posiłkiem... Może od razu w laboratorium weź lek na TSH i godzinę później encorton?

A właśnie, jeszcze a propos hiperstymulacji... pisałyście coś o konieczności większych dawek białka w diecie? Przed, w trakcie, po? W jakiej formie?
Ja jadłam serki wiejskie wysokobiałkowe, zasada jest taka, że dziennie powinno się dostarczać gram białka na kg masy ciała, ja sobie to podwoilam od 5 tego dnia stymulacji i po punkcji 3 dni, piłam 3 l wody i masowałam sobie jelita, potem macicy, jestem fizjo, więc trochę rzeczy z przepona itp bo niestety po punkcji powstają mikroblizny :(

Dzięki, jesteś przekochana!
To niby prawda, położna właśnie mówiła, że na podstawie badań nie mieli podstaw wypisać mi więcej... a dalej zobaczymy ;-)
A jakie u Ciebie wieści na froncie? :-)
U mnie wszystko super ;* czekamy na wizytę 18.07 i dowiemy się kiedy transfer , ogólnie pilnowaliśmy się z mężem teraz ale zaliczyliśmy 3 małe wpadki a ja usunęłam kalendarzyk, żeby już nie liczyć dni płodnych itp tylko zacząć nowy rozdział w życiu i okazało się że akurat w okolicy owulacji.... jestem przed okresem krótko a już 6ty dzień mam śluz plodny, cycki nie ciągną jak zawsze , jakbym zaszła to chyba byłby jakiś cud .... 🤣🤣🤣

reklama
OK! Nie no, nie mam jakichś większych obaw - za to mam teraz dużo... czasu na myślenie i hipotetyzowanie :-D Myślę sobie, że skoro HSG przeżyłam w porządku, nawet po histeroskopii operacyjnej nie brałam nic przeciwbólowego, to chyba będzie do zniesienia. Cel uświęca środki ;-)
Więc u Ciebie kiedy dokładnie ciąg dalszy?
Mnie nic nie bolało, po punkcji byłam pełna energii jak i podczas stymulacji, masz malutka daweczke , nic się nie martw 😚😚😚

Do góry