reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Sprawdziłam sobie z ciekawości moje endometrium z usg zanim zaczęłam te całe stymulacje i najmniej miałam 9.5mm przed owu, zazwyczaj 10-12mm[emoji36][emoji36][emoji36] Jak ci zależy to nic nie wychodzi. Ja na 12 też na usg. Ale to chyba formalność. Mój lekarz kazał tak jak i wy zapisać się na dziś do kogokolwiek.

reklama
Nie każdy lek jest widoczny w krwi, pamiętaj
Dokładnie, progesteron 20 jest wymagany ale na cyklach naturalnych. Gdy tylko ciałko żółte wytwarza progesteron. Na samym początku przygody z leczeniem niepłodności przy obserwacji cyklu wyszedł mi progesteron 17 jakoś w 22dc i wtedy lekarka mówiła, że oj to mało i zaczęła mi zapisywać luteine w fazie lutealnej. Przy cyklach sztucznych to już inna bajka.

Nie każdy lek jest widoczny w krwi, pamiętaj
Wiem 😉Duphaston nie jest, ale ja takiego nie brałam. Brałam progesterone besins i on jest dobrze wykrywany we krwi. A pozostałe leki to utrogestan i cyclogest, one są wykrywane we krwi ale stężenie w pochwie będzie trochę wyższe niż wychodzi to z krwi, tak mi powiedziała obecna gin. Chyba ma to sens, bo we krwi nisko, a dzidzia rozwija się prawidłowo.

Sprawdziłam sobie z ciekawości moje endometrium z usg zanim zaczęłam te całe stymulacje i najmniej miałam 9.5mm przed owu, zazwyczaj 10-12mm[emoji36][emoji36][emoji36] Jak ci zależy to nic nie wychodzi. Ja na 12 też na usg. Ale to chyba formalność. Mój lekarz kazał tak jak i wy zapisać się na dziś do kogokolwiek.
Wzrost endometrium jest zależny od estradiolu, jak pęcherzyk rośnie to wytwarza estradiol i wtedy rośnie endometrium. Nie trać nadziei. Trzymam kciuki.

Wiem 😉Duphaston nie jest, ale ja takiego nie brałam. Brałam progesterone besins i on jest dobrze wykrywany we krwi. A pozostałe leki to utrogestan i cyclogest, one są wykrywane we krwi ale stężenie w pochwie będzie trochę wyższe niż wychodzi to z krwi, tak mi powiedziała obecna gin. Chyba ma to sens, bo we krwi nisko, a dzidzia rozwija się prawidłowo.
No dobrze , trochę mnie uspokoiłyscie 🥰🥰może mimo to jest iskierka nadziei 😊

Bardzo mi przykro z powodu siostry 😞 Może właśnie to jest twoja droga do macierzyństwa choć wierzę, że bardzo trudna.
Tak, korzystaliśmy z dawcy ale i to nie pomogło. Na 30 pobranych jajek tylko 5 dojrzałych z czego 3 się zapłodniły ale od razu padały i został 1 trzydniowiec. Ewidentnie wina moich komórek więc chciałam zrobić transfer i też zamknąć temat. Ale niestety transfer odwołany bo endometrium nie jest trójlinijne.
Kochana nie załamuj się.
Masz zarodek A to zawsze jest szansa.
Dobrze ,że lekarz nie robił transferu na siłę gdzie widzi ,że endonometrium nie współpracuje.
Zarodek w błoto, kasa w błoto nie zapominając już ile nas to nerwów kosztuje.
Ciężko się z tym pogodzić, że nie idzie tak jak sobie zaplanowałaś.
Jakbyś jednak ten transfer zrobiła i by się nie udało, to czy nie wytykała byś sobie że to może przez to ??

reklama
Hej :)
A jak u Ciebie ?? Z mężem się udało jakoś dogadać? Jak te wszystkie emocje opadły ?
@Gonia0605 ehh dziewczyny te wszystkie drogi i doswiadczenia sa takie trudne i takie niesprawiedliwe:((((
Jakby dalo sie obdzielic po rowno wszystkich…
Przytulam Was kochane❤️❤️❤️❤️❤️
@mala_Mi 80 niech Was zaskoczy ten jeden mrozaczek ❤️

Do góry