reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej dziewczyny :) w związku z tym, że u mnie dłuższa przerwa od transferów postanowilam wrócić do cwiczen. Zapisałam się na jogę :) A jak u Was ze sportem?
Zawsze bylam raczej aktywna- rower, joga, siłownia, fitness. I tak po kolei zaczęłam ze wszystkiego rezygnować w trakcie starań. Rower nie, bo wiadomo- plemniczki, a zawsze razem z mężem jeździliśmy. Reszta nie, bo strach, że przez napinanie brzucha nie uda się inseminacja, transfer. Czy w trakcie starań normalnie ćwiczycie?
My się staramy bo to sprzyja podobno wiadomo jedynie u mojego rower odpadł. Jak on idzie pobiegać to ja czasem jadę obok rowerem wtedy tempo jest sprawiedliwe 😂

Dziewczyny może wy mnie trochę uspokoicie, może któraś z Was miała taką sytuację... Od 19dpt plamie, raz lekko raz mocniej od koloru jasnego po krwisty brunatny.. byłam na USG przedwczoraj i teoretycznie wszystko ok pęcherzyk ciążowy jest, żółtkowy też.. zarodek 2,5mm z widoczną pracą serca ale lekarz nie mógł zbadać częstotliwości..
Plamienie ewidentnie widoczne ale nie widać skąd się bierze.. biorę proga duphaston 2-1-2 utrogestan 1-1-1 i prolutex od wczoraj codziennie wieczorem.. badanie proga dzisiaj (24 dpt) 19,50.. w poniedziałek 19,80 a tydzień temu 24... Boje się jak cholera.. lekarz ostatnio twierdził że wszystko w normie bo krew nie wykrywa dupka więc prog na pewno jest wyższy... ale skąd te plamienia 😞😞 czekam na info od lekarza, już raz poroniłam i to doświadczenie mi bardzo ryje głowę..
Hej, ja mialam taką sytuację, plamiłam i krwawiłam, przyczyny nie było, minęło samoistnie po 12 tygodniu ciąży. Też się bałam strasznie że coś jest nie tak, ale wszystko było ok. Dzisiaj szczęśliwie zaczęłam 28 tydzień. Wiem, że łatwo mówić ale skoro lekarz nie widzi przyczyny to zachowaj spokój i się nie martw :*

A ja sobie wkręcam ciążę bliźniaczą [emoji23]
No bo jak patrzę na zdj pojedynczej to są 2 kropki (zarodek i pęcherzyk żółtkowy) a ja mam 3... Jakby bliźniaki jednojajowe... Czy to możliwe? Co myślicie?
IMG_20211028_174655.jpeg

reklama
Do góry