Niestety jest, jestem tego przykładem [emoji3061]Czy ja dobrze myślę, że po in vitro nie ma opcji na ciążę pozamaciczną?
reklama
Orchidea33
Fanka BB :)
Dziewczyny jakie mialyscie endometrium w dniu transferu? Zastanawiam sie ile jeszcze musi moje urosnac
Invitro nie jest wyznacznikiem do cc.Nawet wiek.Ja mam corcie po invitro mam 38lat i rodzilam naturalnie.Lekarz nie widzial wskazan medycznych do cc.I w sumie nie zaluje.Porod silami natury w moim przypadku to pestkaHej, jestem nowa na tym forum
Ciąża po Ivf, po 6 ciężkich latach starań, histerolaparoskopii i 2 inseminacjach, obecnie już 28 tc
Mam pytanie do mam które urodziły po in vitro:czy miałyście opcję wyboru czy rodzić naturalnie czy przez CC? Ktoś mi napomknął, że niby po ivf można mieć cesarkę jesli się chce (a np nie ma innych wskazań), ale nie mogę znaleźć potwierdzenia że tak jest.
PotrzebujeCudu
Ja miałam 10mm na 5 dni przed transferem w dniu transferu to już mi nie sprawdzali [emoji1745][emoji1745][emoji1745]Dziewczyny jakie mialyscie endometrium w dniu transferu? Zastanawiam sie ile jeszcze musi moje urosnac [emoji85]
Mimi94
W dniu transferu nie miałam badanego ale w 11dc miałam 10mm i powiedziała, że jest super i tydzień później miałam transferDziewczyny jakie mialyscie endometrium w dniu transferu? Zastanawiam sie ile jeszcze musi moje urosnac [emoji85]
Kachar
Podziwiam ja nie mam odwagi na poród naturalny, córkę rodziłam przez cc i tego malucha też mam zamiar , boję sie tego bólu przy porodzie naturalnymInvitro nie jest wyznacznikiem do cc.Nawet wiek.Ja mam corcie po invitro mam 38lat i rodzilam naturalnie.Lekarz nie widzial wskazan medycznych do cc.I w sumie nie zaluje.Porod silami natury w moim przypadku to pestka
Orchidea33
To mi jeszcze troche musi urosnąć.. pewnie w sobotę będziemy decydować co dalej. Pewnie accofil dadzaJa miałam 10mm na 5 dni przed transferem w dniu transferu to już mi nie sprawdzali [emoji1745][emoji1745][emoji1745]
eij
Niestety jest taka opcja. Rozmawiałam z dziewczyną na innym forum która po in vitro była w ciąży pozamacicznej. Lekarz powiedział że albo zarodek był źle podany albo miała wyjątkowego pecha i zawędrował sam do jajowoduCzy ja dobrze myślę, że po in vitro nie ma opcji na ciążę pozamaciczną?
PsychoPatka91
Mi lekarz powiedział, że ten sprawny jajowod z jajnikiem pobierają z tej drugiej nie sprawnej strony jajka... Ale jak?u mnie właśnie tak jest . Najlepsze jest to ze kiedyś jak się nie staraliśmy o dziecko to owu była co miesiąc na przemian , potem straciłam prawy jajowod przez ciąże pozamaciczna i przez chyba 4-5 cykli miałam owu tylko z prawej strony i to zazwyczaj jak męża miałam w domu . Teraz nawet ta sama historia ze masz po 5 tyg zjechał do domu na owulacje i jak na złość owu z prawej . Przy stymulacji tez miałam więcej jajek z prawego
reklama
PsychoPatka91
No kurcze, i o co tu chodzi cieszmy się, że takie rzeczy się dzieją ale osiwieć możnaJa tak miałam.
Przy drugiej stymulacji lewy jajnik- ten z jajowodem praktycznie nie zareagował na stymulację. Prawy- bez jajowodu uratował sytuację [emoji16]
Podziel się: