reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej, jestem nowa na tym forum :)

Ciąża po Ivf, po 6 ciężkich latach starań, histerolaparoskopii i 2 inseminacjach, obecnie już 28 tc :)
Mam pytanie do mam które urodziły po in vitro:czy miałyście opcję wyboru czy rodzić naturalnie czy przez CC? Ktoś mi napomknął, że niby po ivf można mieć cesarkę jesli się chce (a np nie ma innych wskazań), ale nie mogę znaleźć potwierdzenia że tak jest.
Invitro nie jest wyznacznikiem do cc.Nawet wiek.Ja mam corcie po invitro mam 38lat i rodzilam naturalnie.Lekarz nie widzial wskazan medycznych do cc.I w sumie nie zaluje.Porod silami natury w moim przypadku to pestka😁

Invitro nie jest wyznacznikiem do cc.Nawet wiek.Ja mam corcie po invitro mam 38lat i rodzilam naturalnie.Lekarz nie widzial wskazan medycznych do cc.I w sumie nie zaluje.Porod silami natury w moim przypadku to pestka😁
Podziwiam ja nie mam odwagi na poród naturalny, córkę rodziłam przez cc i tego malucha też mam zamiar , boję sie tego bólu przy porodzie naturalnym

Czy ja dobrze myślę, że po in vitro nie ma opcji na ciążę pozamaciczną?
Niestety jest taka opcja. Rozmawiałam z dziewczyną na innym forum która po in vitro była w ciąży pozamacicznej. Lekarz powiedział że albo zarodek był źle podany albo miała wyjątkowego pecha i zawędrował sam do jajowodu 🤔

u mnie właśnie tak jest . Najlepsze jest to ze kiedyś jak się nie staraliśmy o dziecko to owu była co miesiąc na przemian , potem straciłam prawy jajowod przez ciąże pozamaciczna i przez chyba 4-5 cykli miałam owu tylko z prawej strony i to zazwyczaj jak męża miałam w domu . Teraz nawet ta sama historia ze masz po 5 tyg zjechał do domu na owulacje i jak na złość owu z prawej . Przy stymulacji tez miałam więcej jajek z prawego
Mi lekarz powiedział, że ten sprawny jajowod z jajnikiem pobierają z tej drugiej nie sprawnej strony jajka... Ale jak? 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

reklama
Do góry