reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja miałam 2xivf w klinice Artvimed u dr Chrostowskiego, ostatnie podejście u dr Przybycienia w Macierzyństwie, ale to było najgorsze ivf. Dr zasugerował kd i, ze mnie przygotuje do niego. Wybrałam klinie Eurofertil w Ostrawie. A czemu? Bo dr mówił, że tam jest najlepiej i mają świeże komórki od dawczyni. W Polsce nawet nie szukałam. Jeśli masz jakieś pytania co do kd to pisze śmiało.
A moge wiedziec w jakim sensie najgorsze?
Ja teraz czekam na wyniki kariotypow i potem mam wizyte i bedziemy sie decydowac i na 99% bedzie to dawczyni, lekarz wlasnie ostatnio mi to zasugerowal.. Ale to lekarz zasugerowal Ci Czechy a nie tam gdzie sam pracuje? Ja do tej pory w ogole nie bralam pod uwage tego ze bym sie miala przenieść z macierzynstwa ale strasznie mnie to zdziwilo...

reklama
W zasadzie
Ja miałam 2xivf w klinice Artvimed u dr Chrostowskiego, ostatnie podejście u dr Przybycienia w Macierzyństwie, ale to było najgorsze ivf. Dr zasugerował kd i, ze mnie przygotuje do niego. Wybrałam klinie Eurofertil w Ostrawie. A czemu? Bo dr mówił, że tam jest najlepiej i mają świeże komórki od dawczyni. W Polsce nawet nie szukałam. Jeśli masz jakieś pytania co do kd to pisze śmiało.
W zasadzie mam jeszcze pytanie :)
Jak dlugo czekalas na dawczynie? Od razu z jakiegos banku dopasowuja czy trzeba czekać?
I powiedz mi jak wyglada przygotowanie przed transferem, bierze sie jakies leki, zastrzyki lub cos?

Nam w celu zwiększenia skuteczności w sensie jakby plemniki były słabe zaproponowane wcześniejsze mrożenie nasienia i tak też zrobiliśmy :)
Mamy też już zamrożone, mimo to chcą dwa razy.
Dziwne. Nam w klinice mówili że musi być 2 dni abstynencji przed oddawaniem nasienia. Podobno raz za razem to niedobrze.
U nas będzie 5 dni abstynencji.
Mój tylko przed
U mnie w klinice zawsze uprzedzają, żeby mąż był blisko i pod telefonem, bo może będzie musiał "dorobić" nasienia. Nigdy nie było takiej potrzeby
Mój mąż oddawał nasienie i zaraz po tym miał biopsje żebyśmy mieli 'swiezsze' nasienie bo parametry nie były najlepsze.
Mój zawsze oddawał przed punkcja i jakieś 45 min do godziny po. Ze względu na bardzo małą ilość plemników . U nas to było z góry zalecone .
Dziękuję za odpowiedzi dziewczyny! [emoji846] Mam nadzieję, że starczy tego nasienia, ale i dwa razy odda jeśli będzie trzeba.

Zadna czeska klinika przy KD nie kozysta z pozostawionych komorek.Prawnie uregulowane.

reklama
Do góry