reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja brałam koenzym q10, to byla moja pierwsza proba, pierwsza stymulacja miałam tylko 3 komórki ale wszystkie super jakości zapłodniły się i teraz po drugim transferze jestem w 6tyg, wierzę że ten koenzym mógł pomóc, oprócz tego wit d , pregna plus i magnez
Magnez dlaczego ? Może też zacznę brać tylko czym mój żołądek da radę 🙏🙏🙏

Ja nienawidzę się obijać tak długo a już trochę siedzę w domu 😂 ogólnie jak mi się suczka oszczeniła i trzeba było dwa maluchy dokarmiać przez 2 tygodnie to była jazda, wcale nie spałam... Ale było warto bo odratowalam je bo karmiłam i pobudzalam przełykanie paluszkiem...

Ogólnie mi samej smutno w chacie nie lubię tego... Mam wtedy jakieś głupie myśli. I chociaż fajnie jest poleżeć pospać to na dłuższą metę to nie dla mnie 🙄
Ja mam dokladnie tak jak Ty. Nie nadaje sie na siedzenie w chacie i nic nie robienie. Ja od 13 lat czynnie pracuje w zawodzie i kocham swoja prace, a teraz mam przymusowe l4 znowu. Mimo to dzisiaj nie wytrzymalam i pojechalam po 20 do mojej firmy zobaczyc co i jak sie kreci beze mnie. Co ma byc to bedzie jutro, ale do pracy musze wrocic jak najszybciej bo inaczej to mi na psychike pojdzie😫

Przykro mi bardzo. Życie jest niesprawiedliwe.
Zdecydowałam się na kd bo miałam 3 ivf na własnych komórkach i uzyskaliśmy tylko jedną blastocyste 333 więc bardzo średnia. Moje jajniki są małe i biedne i nie udało się z nich nic wykrzesać. Zdecydowaliśmy się na kd w Czechach, uzyskaliśmy 5 zarodków i pierwszy transfer udany. Bylam obstawiona lekami od dr Przybycienia i powoli schodzę z dawkowania.
Dr Przybycien z tego co kojarze jest z centrum macierzynstwo? Wczesniej tam mialas inv a teraz czechy? Moge spytac czemu czechy? Ja jestem po 2 nieudanych inv i rozwazam wlasnie komorke dawczyni

Coś mi przyszło teraz do głowy, wy wszystkie znacie jakość swoich zarodków a ja nie...nie dostałam tych oznaczenie ani nic..ja wiem tylko, że osiągnęłam 2 blastki w 5 dobie, 2 w 6 szóstej i 2 w 7 - tak tutaj hodują AŻ do 7 doby. I ja nawet nie wiem z której doby miałam transfer 😳. Embriolog mi tylko dała zdjęcie tego zarodka i powiedziała, że wygląda tak jak powinien, a co jak one wszystkie są bardzo słabe i tak naprawdę nie ma nadzieji 😕. Teraz rozkminiam, że powinnam cokolwiek wiedzieć..

Coś mi przyszło teraz do głowy, wy wszystkie znacie jakość swoich zarodków a ja nie...nie dostałam tych oznaczenie ani nic..ja wiem tylko, że osiągnęłam 2 blastki w 5 dobie, 2 w 6 szóstej i 2 w 7 - tak tutaj hodują AŻ do 7 doby. I ja nawet nie wiem z której doby miałam transfer 😳. Embriolog mi tylko dała zdjęcie tego zarodka i powiedziała, że wygląda tak jak powinien, a co jak one wszystkie są bardzo słabe i tak naprawdę nie ma nadzieji 😕. Teraz rozkminiam, że powinnam cokolwiek wiedzieć..
A gdzie się leczysz ?? Mi lekarz zawsze mówi jaki zarodek transferujemy i później mam też w portalu pacjenta informacje .... Ja natomiast nigdy jeszcze nie dostałam zdjęcia 😔 a chyba bym chciała 🙈

reklama
Do góry