reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny wyrwalam dzis tego zeba , antybiotyku nie dostalam - jesli cos sie bedzie dzialo to mam po niego przyjsc. Dostalam za to Aulin - lek przeciwzapalny i przeciwbolowy ale doczytalam sie na ulotce,zeby nie brac jesli planuje sie ciaze bo moze niekorzystnie wplywac na plodnosc 🙀
Czy ktoras z Was miala z tym lekiem doczynienia ?

reklama
Dziewczyny czy któraś miała przy transferze podawany EmbryoGlue?
Wiecie coś na jego temat?
Ja się o tym dowiedziałam dzisiaj i się zastanawiam czy rzeczywiście warto [emoji848][emoji848]
Ja przy pierwszym nieudanym transferze nie miałam.
Przy drugim udanym - miałam.
Ale może to przypadek nie wiem...
Hej. Ja dopiero się ogarnęłam ze sobą. Wizytę miałam o 9-tej rano. Dziś miałam tyle emocji, że teraz siedzę kompletnie wyprana i nawet nie myślę o niczym, bo siły brak.
Było widać jak serce miga. Musialo się dopiero pojawić bo lekarka mówi że to bardzo wcześnie i dopiero się rozkręca - 28dpt 3 dniowych. Wszystko jest na swoim miejscu, dostałam zdjęcie, nie wiem o co na nim chodzi 😅. @Aduś16 mówi że wszystko dobrze na zdjęciu 😅.
Nic nie pamiętam więcej z tej wizyty bo weszłam tam jak jakaś opętana, ale tak na spokojnie opętana 😂. Po sufitach nie lazilam 😜
Mówiła jeszcze że wszystkie wymiary są prawidłowe i że dalej trzymamy kciuki ❤️.
Następna wizyta za dwa tygodnie. Dziś straciłam tylko 900zl🤦🤦🤦. Dwa tygodnie temu 1400🤦. Kuwa, niedługo na chleb nie będę miała 😂
Dziś się próbuję cieszyć bo baba kazała 😜
Brałam 3 x 1 Cyclogest i kazała mi brać 2x 1, a zwiększyła Prolutex do 2 x 1
Ale super wiadomości😁😍🤩 Bardzo się cieszę i trzymam cały czas mocno kciuki✊✊✊ Teraz już musi być wszystko dobrze😊

Jak będziesz buczeć to tylko ze szczęścia 💪✊🏻❤️. Zaczynałyśmy razem z szyszką 🙃. My już z kropeczkami na pokładzie 😍. Teraz Twoja kolej ❤️. Jesteś taka młodziutka i tyle już przeszłaś . Najwyższa pora na szczęście ❤️
dziękuję Kochana! To prawda razem zaczęlyśmy A ja się tak ociagam z transferem. Oby tym razem było się już udało 🥰🥰

Wynika to z tego, że tu nie ma darmowej służby zdrowia i wszystko pokrywa ubezpieczenie które posiadasz lub też nie pokrywa i wtedy płacisz sama. Każda usługa medyczna ma swój kod i żeby z niej skorzystać ktoś mądry musi wpisać ci ten kod a jest ich tysiące np. badanie poziomu progesteronu w diagnostyce ma inny kod niż badanie poziomu progesteronu w ciąży i inny kod przy leczeniu niepłodności 🤣. Jest do to tego odpowiedni zawód który nazywa się "coder" 😃 - bardzo dużo zarabiają tak na marginesie. Dlatego nie możesz iść z tzw marszu bo nie znasz tego kodu i Cię bez niego nie zarejestrują. To samo jest w aptece jak wykupujesz leki, masz kody i farmaceuta sprawdza czy masz leki za darmo czy coś dopłacasz. Dlatego w aptece realizacja recepty trwa zwykle ok 30 minut. Od taka ciekawostka 😉
U nas też masz dwa kanały czyli NFZ i swój własny prywatny do tego ewentualnie ubezpieczenie dodatkowe z pracy. Chyba u nas jest prościej i lepiej dla Kowalskiego. Idę z ulicy, robię i mam.

Dziewczyny wyrwalam dzis tego zeba , antybiotyku nie dostalam - jesli cos sie bedzie dzialo to mam po niego przyjsc. Dostalam za to Aulin - lek przeciwzapalny i przeciwbolowy ale doczytalam sie na ulotce,zeby nie brac jesli planuje sie ciaze bo moze niekorzystnie wplywac na plodnosc 🙀
Czy ktoras z Was miala z tym lekiem doczynienia ?
Ja do transferu bym brała, po transferze odstaw. Teraz pije sobie winko, bo wiem że zarodek czeka na mnie bezpiecznie zamrożony, po transferze już alkoholu nie tkne.

Jeny ile bierzecie tego proga. Mam zlecenie brać 2*1 luteinę i 2*1 duphaston. Z racji tego, że niczego z powyższych nie mam biorę dwa razy cyclogest. Chyba się polubimy z tym cyclogestem, nie piecze jak luteina😂
A wachalas go? Ładnie pachnie 😜
Mi baba mówiła że Duphaston wycofują 🤔
O sorki @Dzoannna , moja pani "doktór"😂

A czemu estrofem nie?
Cos z nim nie tak? Ja łykam estrofem.
Juz chyba jestem ze skaly. Naprawde czasem bez lekow z powodu bolu glowy j pogody gorzej sie czuje.
Teraz baardzo dobrze.
A jeszcze encorton
Moja mądra klinika każe dopochwowo estrofem mimo ze na ulotce napisane łykać. To tak jak z progesterone besins - każą rozgryzać zamiast łykać.

U nas też masz dwa kanały czyli NFZ i swój własny prywatny do tego ewentualnie ubezpieczenie dodatkowe z pracy. Chyba u nas jest prościej i lepiej dla Kowalskiego. Idę z ulicy, robię i mam.
Bez dwóch zdań w Polsce jest prościej. Ja w US jestem dopiero 2 lata i uczę się nadal tego systemu i nie wszystko rozumiem. Jednak nie oszukujmy się opieka zdrowotna w US jest na dużo wyższym poziomie więc coś za coś. Nawet poród, zawsze prywatna sala, mąż śpi z Tobą w sali, praktycznie każda dziewczyna bierze znieczulenie zewnątrzoponowe. W Pl prywatne sale to chyba można mieć tylko w Medicover za niemałe pieniądze?

reklama
Ja tam mam już zalecenia z forum😂 doktorek w sobotę zleca leki a kto ma je przepisać, już dawno mam wykupiony ten cyclogest. Jeszcze nie wąchalam ale widzę uboczne skutki estrofemu, mysle ciągle o seksie😂 staruszek patrzy na mnie podejrzliwie 😛
Coś ty 😜. Ja się nie bzykalam już ponad miesiąc i wcale o tym nie myślę 🤷. Na razie i tak strach, ale no kurde, chciałabym mieć pociąg 🤷

Do góry