reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jestem po punkcji. Udało się pobrać 12 kumulusów ❤ jak na mnie to 200% normy. Teraz czekać do weekendu ile się uda miec z tego zarodków i jak dr powiedzial że ze 4 tyg i będziemy wiedzieć co do transferu i kiedy.
Pierwszy raz jakis lekarz wspomniał o transferze w moim przypadku... 🥰🥰
Zostalo sie modlić o dużo zarodków do badania🙏🙏🙏
Piękny wynik, gratulacje💪ja też będę zbierać zarodki do badania bo u mnie po pierwszej stymulacji było lipnie...nie uśmiecha mi się transferować już wadliwych genetycznie

reklama
Ja nie dostałam, żadnego skierowania na Betę- a w Stanach nie możesz robić badań laboratoryjnych bez skierowania. Zgodnie z kalendarzem 9 lipca mam zrobić test i zadzwonić do nich z wynikiem i na tym mój kalendarz się kończy. Nie mam pojęcia co dalej. Czuję się chyba co raz bardziej na okres, chociaż nadal bez skurczy miesiączkowych. Wczoraj wieczorem miałam bóle lędźwiowe, ciągle chodzą sikać, ale to co mnie niepokoi to suchość w pochwie co u mnie zwiastuje miesiączkę, nawet organizm przestał wydalać czopki, a wcześniej leciała ze mnie dosłownie woda.
Jestem też zmęczona lekami, 3 x dziennie estradiol, 2x dziennie czopki któte nazywają się Endometrin, ale nie wiem co to dokładnie jest oraz ja normalnie biorę Progesteron domięśniowo i mam już dość zastrzyków.
A Ty ? 😃
Przechlapane macie w tych Stanach, jak to nie można badań zrobić bez skierowania 😂 ja tam bym nie żyła 😎

Ja nie dostałam, żadnego skierowania na Betę- a w Stanach nie możesz robić badań laboratoryjnych bez skierowania. Zgodnie z kalendarzem 9 lipca mam zrobić test i zadzwonić do nich z wynikiem i na tym mój kalendarz się kończy. Nie mam pojęcia co dalej. Czuję się chyba co raz bardziej na okres, chociaż nadal bez skurczy miesiączkowych. Wczoraj wieczorem miałam bóle lędźwiowe, ciągle chodzą sikać, ale to co mnie niepokoi to suchość w pochwie co u mnie zwiastuje miesiączkę, nawet organizm przestał wydalać czopki, a wcześniej leciała ze mnie dosłownie woda.
Jestem też zmęczona lekami, 3 x dziennie estradiol, 2x dziennie czopki któte nazywają się Endometrin, ale nie wiem co to dokładnie jest oraz ja normalnie biorę Progesteron domięśniowo i mam już dość zastrzyków.
A Ty ? 😃
O kurcze. To ladnie…
No ja leki tak samo jak Ty,
3x1 estrofem
3x 1 dopochwowo progesteron
Podskornie profesteron zastrzyk
Heparyna zastrzyk
I co 3 dni zastrzyk accofil
Damy rade!!!
Pamietaj, ze objawy okresowe sa takie same jak ciazowe!!! Niczym sie nie sugeruj!!! Oby do piatku!!

Od kogo??
Byłam u immunologa, zrobiłam pakiet jakoś za 3000, ana, asa, krzepnięcie i mnóstwo innych i powiedziała, że ona nie widzi sensu dalej badać bo gdyby coś było to w tym co zrobiłam coś by nie grało. A jest wszystko dobrze.
Czyli u jakiejs kobiety bylas. Sproboj umowic sie z tymi wynikami na wizyte do (moze nawet da sie tele wizyte) dr Jaroslaw Pasnik (przyjmuje w lodzi i warszawie)
Do niego wiekszosc z nas chodzi lub byla i leczyla sie
On spojrzy na nie i powie Ci jakie leki i dzialania podjac -
Czy czegos brak i co zaleca. Ok?
Szkoda czasu i kasy na innych. Nie pozalujesz❤️

O kurcze. To ladnie…
No ja leki tak samo jak Ty,
3x1 estrofem
3x 1 dopochwowo progesteron
Podskornie profesteron zastrzyk
Heparyna zastrzyk
I co 3 dni zastrzyk accofil
Damy rade!!!
Pamietaj, ze objawy okresowe sa takie same jak ciazowe!!! Niczym sie nie sugeruj!!! Oby do piatku!!
Ja bym wolała zastrzyki niż 3x1 estrofem i 3x3 luteina dopochwowo. 😔
Ale jak zawsze wytrzymamy. 💪🏻

Ja bym wolała zastrzyki niż 3x1 estrofem i 3x3 luteina dopochwowo. 😔
Ale jak zawsze wytrzymamy. 💪🏻
A czemu estrofem nie?
Cos z nim nie tak? Ja łykam estrofem.
Juz chyba jestem ze skaly. Naprawde czasem bez lekow z powodu bolu glowy j pogody gorzej sie czuje.
Teraz baardzo dobrze.
A jeszcze encorton

reklama
Przechlapane macie w tych Stanach, jak to nie można badań zrobić bez skierowania 😂 ja tam bym nie żyła 😎
Wynika to z tego, że tu nie ma darmowej służby zdrowia i wszystko pokrywa ubezpieczenie które posiadasz lub też nie pokrywa i wtedy płacisz sama. Każda usługa medyczna ma swój kod i żeby z niej skorzystać ktoś mądry musi wpisać ci ten kod a jest ich tysiące np. badanie poziomu progesteronu w diagnostyce ma inny kod niż badanie poziomu progesteronu w ciąży i inny kod przy leczeniu niepłodności 🤣. Jest do to tego odpowiedni zawód który nazywa się "coder" 😃 - bardzo dużo zarabiają tak na marginesie. Dlatego nie możesz iść z tzw marszu bo nie znasz tego kodu i Cię bez niego nie zarejestrują. To samo jest w aptece jak wykupujesz leki, masz kody i farmaceuta sprawdza czy masz leki za darmo czy coś dopłacasz. Dlatego w aptece realizacja recepty trwa zwykle ok 30 minut. Od taka ciekawostka 😉

Do góry