reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A nie robisz z krwi tylko sikasz na test??
Jak sie w ogole czujesz??
Ja nie dostałam, żadnego skierowania na Betę- a w Stanach nie możesz robić badań laboratoryjnych bez skierowania. Zgodnie z kalendarzem 9 lipca mam zrobić test i zadzwonić do nich z wynikiem i na tym mój kalendarz się kończy. Nie mam pojęcia co dalej. Czuję się chyba co raz bardziej na okres, chociaż nadal bez skurczy miesiączkowych. Wczoraj wieczorem miałam bóle lędźwiowe, ciągle chodzą sikać, ale to co mnie niepokoi to suchość w pochwie co u mnie zwiastuje miesiączkę, nawet organizm przestał wydalać czopki, a wcześniej leciała ze mnie dosłownie woda.
Jestem też zmęczona lekami, 3 x dziennie estradiol, 2x dziennie czopki któte nazywają się Endometrin, ale nie wiem co to dokładnie jest oraz ja normalnie biorę Progesteron domięśniowo i mam już dość zastrzyków.
A Ty ? 😃

reklama
Hej. Ja dopiero się ogarnęłam ze sobą. Wizytę miałam o 9-tej rano. Dziś miałam tyle emocji, że teraz siedzę kompletnie wyprana i nawet nie myślę o niczym, bo siły brak.
Było widać jak serce miga. Musialo się dopiero pojawić bo lekarka mówi że to bardzo wcześnie i dopiero się rozkręca - 28dpt 3 dniowych. Wszystko jest na swoim miejscu, dostałam zdjęcie, nie wiem o co na nim chodzi 😅. @Aduś16 mówi że wszystko dobrze na zdjęciu 😅.
Nic nie pamiętam więcej z tej wizyty bo weszłam tam jak jakaś opętana, ale tak na spokojnie opętana 😂. Po sufitach nie lazilam 😜
Mówiła jeszcze że wszystkie wymiary są prawidłowe i że dalej trzymamy kciuki ❤️.
Następna wizyta za dwa tygodnie. Dziś straciłam tylko 900zl🤦🤦🤦. Dwa tygodnie temu 1400🤦. Kuwa, niedługo na chleb nie będę miała 😂
Dziś się próbuję cieszyć bo baba kazała 😜
Brałam 3 x 1 Cyclogest i kazała mi brać 2x 1, a zwiększyła Prolutex do 2 x 1
Super. @fredka84 gratulację. Zasłużyłaś 💞💞💞💞

Hej. Ja dopiero się ogarnęłam ze sobą. Wizytę miałam o 9-tej rano. Dziś miałam tyle emocji, że teraz siedzę kompletnie wyprana i nawet nie myślę o niczym, bo siły brak.
Było widać jak serce miga. Musialo się dopiero pojawić bo lekarka mówi że to bardzo wcześnie i dopiero się rozkręca - 28dpt 3 dniowych. Wszystko jest na swoim miejscu, dostałam zdjęcie, nie wiem o co na nim chodzi 😅. @Aduś16 mówi że wszystko dobrze na zdjęciu 😅.
Nic nie pamiętam więcej z tej wizyty bo weszłam tam jak jakaś opętana, ale tak na spokojnie opętana 😂. Po sufitach nie lazilam 😜
Mówiła jeszcze że wszystkie wymiary są prawidłowe i że dalej trzymamy kciuki ❤️.
Następna wizyta za dwa tygodnie. Dziś straciłam tylko 900zl🤦🤦🤦. Dwa tygodnie temu 1400🤦. Kuwa, niedługo na chleb nie będę miała 😂
Dziś się próbuję cieszyć bo baba kazała 😜
Brałam 3 x 1 Cyclogest i kazała mi brać 2x 1, a zwiększyła Prolutex do 2 x 1
Cuuuudooowne wieści 🥰. Olać to, że na chleb nie będzie, ważne że dzidziolek ma się dobrze 😉
A tak serio, to strasznie dużo to wszystko kosztuje ale myślę, że to dobrze wydane pieniądze.
Trzymam dalej ✊ a ty powolutku zacznij wierzyć ❤😘

Od kogo??
Byłam u immunologa, zrobiłam pakiet jakoś za 3000, ana, asa, krzepnięcie i mnóstwo innych i powiedziała, że ona nie widzi sensu dalej badać bo gdyby coś było to w tym co zrobiłam coś by nie grało. A jest wszystko dobrze.
Czyli ten zestaw badan od Pa snika?? I wyszlo wszystko idealnie?
A nie dostalas zadnych lekow??

Jestem po punkcji. Udało się pobrać 12 kumulusów ❤ jak na mnie to 200% normy. Teraz czekać do weekendu ile się uda miec z tego zarodków i jak dr powiedzial że ze 4 tyg i będziemy wiedzieć co do transferu i kiedy.
Pierwszy raz jakis lekarz wspomniał o transferze w moim przypadku... 🥰🥰
Zostalo sie modlić o dużo zarodków do badania🙏🙏🙏
Super, oby teraz się zapłodniły i pięknie rozwinęły do blastek ✊✊✊

reklama
O tym mi nikt nie wspomniał, może dlatego że ja jeszcze nie miałam inseminacji ani in vitro... To pewnie zlecą jak się transfer czy nawet kilka transferów nie powiedzie
Wiem tylko, że są ważne intetrakcje, które zachodzą między receptorami KIR naszych komórek NK znajdujących się w macicy, a jakimiś cząsteczkami, które znajdują się na powierzchni komórek zarodka. Dziewczyny pisały o tym, robiły badania w przypadku powtarzających się niepowodzeń implantacji zarodków .. brak odpowiednich KIRow uniemożliwia implantację.

Do góry