reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jakie zalecenia Ci dał skoro nie obstawia Cię lekarz ani sterydami ani accofilem?

@klarks bardzo mi przykro 😔jestem z Tobą serduchem ❤️❤️❤️ pamiętaj że masz jeszcze kropka w zanadrzu po którego musisz wrócić 😍❤️
Accofil tez dal ;) Zapisal i kazal grzecznie do mojego isc na histeroskopie a później accofil 2/3 ampulki co 3 dni od 3 dnia po transferze i encorton zaczynajac od 5 dnia przed transferem.
Jakbym nie robilam histeroskopii ze scratchingiem to moglabym accofil wlew ale nie mozna tego laczyc. A moj mowi, ze w zwiazku z tym, ze nie mialam nigdy histero to musimy zrobic. No oby tym razem sie udalo ✊
Dodatkowo nowenna codziennie ;)

Przykro mi 😪 kolejne trudne chwile przed Tobą, osobiście wzięłabym jeszcze ostatnią blastkę, a nad zmianą kliniki zdecyduj się po niej, chociaż nie znam Twojej historii, ile miałaś już wszystkich transferów, jaki problem, czy lekarz stara się pomóc, a nie odbębnić kolejny transfer bo to wszystko ma znaczenie podejmując swoją decyzję...
Teraz to był mój 2 transfer za pierwszym razem miałam transferowana 2 zarodki z 3 doby ale nie przyjęły się A inne przestały się rozwijać w 3 dobie później znów byłam stylizowana było chyba 8 komórek zaplodnionych ale żadne nie dotrwaly do 5 doby i mówili że to wina nasienia bo mąż ma fatalne parametry teraz po stymulacji pobrali 21 komórek z czego 6 oocytow zamrozili A z pozostałych uzyskaliśmy 2 blastocysty najwyższej klasy z czego teraz jedną straciliśmy lekarz mówił że to może być problem z komórkami bo teraz były komórki zapladniane nasieniem dawcy i z tego powstały 2 blastocysty ale jak zapytałam lekarza czy da się jakoś poprawić jakość komórek to powiedział że nie da się nic zrobić. Miałam też konsultacje immunologincza i badania genetyczne i jest wszystko okej

O matko 🤦‍♀️🤦‍♀️jakie kolejki😲, stanie od 2 w nocy? Czekanie po 5 godzin w kolejce? I to prywatnie.. A gdzie na to znalezc czas, nie mówiąc już o nerwach 🤢a to jakiś cudotwórca?
Powiem Ci ze Gosciu zna się na niepłodności . Jeśli chodzi o in vitro to rzeczywiście specjalista i zjeżdżają się do niego pary z całej Polski . Aleee żeby nie było tak kolorowo to i czytając opinie o nim i rozmawiając z babeczkami i w Tarnowie i w macierzyństwie to coraz bardziej idzie tylko w in vitro . W sensie ze jak się do niego zgłaszasz to odrazu na pierwszej wizycie proponuje in vitro - tak jakby mu się zabardzo nie chciało głębiej „grzebać“ , leczyć Cię tylko odrazu In vitro . Ale w tej dziedzinie podobno jest jednym z lepszych .

Mnie kochana odrazu opstawil lekami, przed pick-up miałam szczepienia na allomrl limfocytami męża, a przed transferem 5 dni wlew domacicznych z accofilu (fajna sprawa podają go do macicznie a zasysasz ustami i nosem 😁 Przybycień mi mówił że kobiety w Amsterdamie tak pala papierosy 😂) i od dnia wlewu 25ml accofilu co drugi dzień
kurcze mozs sie do niego zapisze na koniec roku o ile sie da jeszcze, mam.4 zarodki ale jak w parensie sie nie uda 2 razy to wtedy bym chciala gdzies przeniesc reszte a wiem ze do przybycienia sa chore terminy oczekiwania, dzwonie do macierzynstwa

reklama
Do góry