reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Też tak myślę. [emoji3059]
Motylek Ty w tym cyklu teraz rozpoczynasz przygotowania do transferu czy w następnym?A co się takiego działo w ciąży?
Oj długo by opowiadać, część jest w postach, fakt faktem nie wiem czy chciałabym drugi raz być w ciąży, mogę dziecko mieć już po porodzie, ale ten stres ciążowy to nie na moje nerwy a to krwawienie a to fhr źle wpisany, a to się dziecko nie rusza a to parametry usg nie takie itp itd

reklama
Hahaha tak. To wszystko zależy od dziecka. Ja miałam duży stres przez trzy miesiące z pierwszym dzieckiem. A moje dzieci w nocy budziły się co godzinę i były nie odkladalne, więc... dla mnie był nawet stres bo jak zrobię obiad? Albo głupia sprawa, dziecko śpi na rękach, a Ty chcesz do WC. Teraz pytanie. Odkładać czy się poświęcić [emoji1787]
Pampersa zakladac😅

Ze 6 misieczniak potrzebuje Mamy to sie zgadzam. Ale wg mnie roczniak, ktory ma kontakt z rówieśnikami rozwija sie zupelnie inaczej niz ten, ktory tego kontaktu nie ma.
I nie dla kazdego roczniaka bliskodc Mamy to wszystko czego potrzebuje. Taka moja opinia. I tez oczywiście bez zadnej zlosliwosci. Kazda z nas qie najlepiej co dla jej dziecka jest najlepsze.
Moje na szczescie maja siebie i pol przedszkola od czasu do czasu,wiec nie mam takich zmartwien.Spotykamy sie z innymi dziecmi,jezdzimy na sale gimnastyczna,gdzie sie bawia...tata uzupelnia rozwoj mlotkiem i gwozdziem( wczoraj kola zmieniali) 🙉, wiec mi to nawet do glowy nie przychodzi.
Ale jak mowisz sytuacje sa rozne i nie ma sie co wcinac,jak sie ich nie zna.Kazda mama ma prawo sama decydowac co i jak.😘

Ze 6 misieczniak potrzebuje Mamy to sie zgadzam. Ale wg mnie roczniak, ktory ma kontakt z rówieśnikami rozwija sie zupelnie inaczej niz ten, ktory tego kontaktu nie ma.
I nie dla kazdego roczniaka bliskodc Mamy to wszystko czego potrzebuje. Taka moja opinia. I tez oczywiście bez zadnej zlosliwosci. Kazda z nas qie najlepiej co dla jej dziecka jest najlepsze.
Dla dziecka,ale i dla samej matki😀
Bo jak mieliśmy lockdown,a Maksik przymusowo ponad 2 miechy w domu,a ja w ciąży,to czułam, że jednak to ponad moje siły.. prawie wtedy półtora roczniak, full energetyczny i ja przez to całe dnie na pełnych obrotach,bez minuty dla siebie (bo drzemki spalam z nim, to akurat pierwszy trymestr był).Dla mnie żłobek to taka ulga, zajmują się młodym, dzięki czemu mam chęć i siłę bawić się z Maksiem jak wraca do domu, i nie czuję się wypalona. Do 16 jestem na 100% z Oskarem,a potem zwykle mąż trochę ogarnia małego,a ja przejmuję Maksika.Sprawdza się to u nas.

Siedzę i czasem cichaczem podglądam. Widzę że jest pięknie [emoji3] baaardzo gratuluję. Trzymam kciuki za nudności, zmęczenie i wielki brzuch. Teraz USG a potem już tylko leżeć i się delektować. [emoji1696][emoji1696][emoji1696][emoji3][emoji3]
Piesze szybko bi siedzę w pracy na parkingu i mam kuwa zawal. To nie na moje nerwy, ja pier.dole
Beta 256,7

reklama
Cześć dziewczyny! 🤗 I ja już zaczelam przygotowania do transferu, dzisiaj pierwszy raz wzięłam estrofem.. w poniedziałek idę na kontrolę 😊

Pytanie do dziewczyn które też brały estrofem.. miałyście jakieś skutki uboczne? Czy normalnie się czulyscie? 😆
Ja normalnie, ale znowu po progesteronie, tak godzinę po przyjęciu, zawroty głowy ale z biegiem czasu minęło, jak organizm przyzwyczaił się.

Do góry