Zapomniałam o ich istnieniu, nie kontrolowałam killa latA bierzesz jakies leki czy tylko je kontrolujesz?
reklama
Po to właśnie jedziesz do szpitala, żeby było bezpiecznie. Oni wiedzą, jak z tym postępować, a 36tc to już jest spoko tydzień. Także na spokojnie. Posprawdzają wszystko i będą decydować, słuchaj jeśli byłoby tak, że dziecko mogłoby być niedotlenione to tym lepiej, że będziesz w szpitalu i tym lepiej, że rozwiążą ciążę. Dawaj znać.
wolała bym rozwiązanie ciąży niż leżenie w szpitalu prawie miesiąc do terminu i myślenie czy wszystko jest z dzieckiem w porządku
Mimi94
Fanka BB :)
Tylko pytanie jaki czas po punkcji mogę się zaszczepić...[emoji848]
Myślę, że jest do dobra opcja. Oboje dojrzelismy do decyzji o szczepieniu a jednak teraz jest ostatni dzwonek na to. I w moim przypadku też byłby miesiąc między 2 dawką a transferem.
Myślę, że jest do dobra opcja. Oboje dojrzelismy do decyzji o szczepieniu a jednak teraz jest ostatni dzwonek na to. I w moim przypadku też byłby miesiąc między 2 dawką a transferem.
Ja jestem po pierwszej dawce. 23.06 mam druga. W lipcu histeroskopia i transfer w sierpniu. Moj lekarz mowil, ze lepiej sie zaszczepic przed ciaza. Wczoraj jak bylam na konsultacji to powiedzial, ze chcialby zebym miala odstep przynajmniej mc miedzy szczepieniem a transferem.
Jesli chcesz sie szczepic pfizerem to umowcie sie jak najszybciej, nawet dzis dzwon a jutro potwierdzisz z lekarzem. Z tego co czytalam wczoraj od lipca chca wstrzymac szczepienie pierwsza dawka pfizerem. Czyli tylko Ci co maja miec druga dawke dostana pfizera. Nie wiem ile w tym będzie prawdy ale tak na chwile obecna mowia ... tu np jest artykul:
Od 1 lipca szczepionki firmy Pfizer będą przeznaczone tylko na drugie dawki
Od 1 lipca 2021 r. szczepionki przeciw COVID-19 Pfizer/BioNTech będą przeznaczone tylko na drugie dawki. Ma to związek z tym, że dostawy szczepionek tych firm zmniejszą się niemal o połowę.www.google.com
KarolaJ
Ja przed transferem nie zdążyłam się zaszczepić, bo mój rocznik mógł się zapisywać 2 dni przed, ale lekarka w klinice radzi się zaszczepić w 2 trymestrze. Po prenatalnych będę się zapisywać
Podjęliśmy z mężem decyzję odnośnie szczepienia na covid. Wszystkie pielęgniarki, lekarze zalecają przed ciąża a nawet i w ciąży tylko ze w 2 i 3 trymestrze.
Tak więc w środę idę na wizyte do mojej gin i się dokładnie dowiem kiedy mogę się zaszczepić. Zaszczepimy się w pierwszym możliwym terminie Pfizerem, drugą dawkę przyjmiemy według schematu a transfer przełożymy na sierpnia. Ja się zregeneruje, odpoczniemy, może gdzieś wyjedziemy no i będzimey zaszczepieni.
Jak sprawa szczepień wygląda u Was?
Tagitagi
Kochana napewno będzie wszytsko dobrzeCzy ja już kiedyś mówiłam że Jestem najbardziej pechowym człowiekiem na świecie , seriooo właśnie wróciłam z USG ... Z cycorami wszystko dobrze ( dzięki Bogu ) natomiast tarczyca to masakra za dwa tygodnie mam biopsję pełno Guzków tam to może być też przyczyną niepowodzeń ponoć mimo że ogólnie tarczycy wyniki mam w normie ... ( Lekarz aż był w szoku że wyniki ok a guzki mam i to 2 duże, a reszta małych poniżej 1cm ) Dlatego proszę was dziewczyny z tym niepowodzeniami niewiadomego położenia zrobicie też to USG ... ( Broń Boże nie życzę mam też takiego zakończenia ale warto to sprawdzić patrząc na mnie , co najlepsze gdyby nie bardzo bliska mi osoba dalej bym chodziła z tymi guzami i nic nie wiedziała o nich ..m to ona zmusiła mnie to wizyty u endyktynologa a później do USG ... ) Badania Nie kosztuje wiele ( ba nawet może się okazać że na fundusz zrobicie ) a może to być właśnie ten jeden czynnik który przeszkadza w powodzeniu ... Za dwa tygodnie mam biopsję ... Mam nadzieję że nic złego nie będzie ... Do tego czasu na bank osiwieje... ciężko się cieszyć jak takie klocki wychodzą .. we wtorek konsultacje z endykrynologiem zobaczymy co ten zaś powie ... Na tą chwilę znów siedzę i ryczę ... Tak bardzo się boje chyba jeszcze nigdy nie czułam takiego strachu jak czuje teraz ... Kuźwa zawsze coś ... Zawsze pod górkę ... Całe życie przepraszam ale musiałam się wygadać ... Strach po prostu zwyciężył
Mój mąż też to przechodził jak podjęliśmy starania o dziecko
Niby wyniki TSH ok a prolaktyna rosła to był znak
wow super wynik, tyle zdrowych!Dziewczyny,
Mam genetykę. Z 6 zarodków 4 są zdrowe !! 2 pozostałe wykazały cechy nieprawidłowe, ale i tak zdecydowali się je przechować. Znam też płeć 2 męskie i 2 żeńskie
Justi92
Idź pracuj pracuj ktoś musi pracować żeby ktoś mógł odpoczywać (ja jeszcze gnije w łóżku)Moja droga do pracy zaraz idę niestety nie mogę niczego się napić procentowego już jiz lepiej mi
Mimi94
Tak, właśnie moja gin też mówiła, że bezpiecznie po 10-12tyg się szczepić
Ja przed transferem nie zdążyłam się zaszczepić, bo mój rocznik mógł się zapisywać 2 dni przed, ale lekarka w klinice radzi się zaszczepić w 2 trymestrze. Po prenatalnych będę się zapisywać
Orchidea33
Tego nie wiem ale wydaje mi sie, ze w ta strone nie ma problemu. Gorzej chyba jak jesteś przed punkcja czy transferem. Ja bym sie zapisala i dopytala lekarza co on mysli. Ale moim zdaniem tylko przed transferem trzeba miec ten odstep.Tylko pytanie jaki czas po punkcji mogę się zaszczepić...[emoji848]
reklama
Wesoła_Aga
oby tydzień kolejny mam czekać...Będzie pięknie
dr mówił że nierówno rosną i lipka może być
Podziel się: