reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Doszliśmy do wniosku ze spróbujemy ostatni raz ( została nam jeszcze jedna refundacja). Tylko ze teraz to ma wyglądać tak:
- wyprodukować zarodki i je przebadać
- założyć szew
- zrobić transfer
Tylko taka kolejność wchodzi w grę.
Zaraz wychodzę ze szpitala i powiem Wam dziewczyny, ze boje się spotkania z mężem. Nie wiem w jakim on jest stanie itp. Boje się ze oboje będziemy płakać itp.
Obawiam sie ,ze dopiero do was dotrze co sie stalo.Na razie jestescie obydwoje w szoku i nie dopuszczacie tego co sie na prawde stalo.Straciliscie dzieci i trzeba te zalobe przezyc,pochowac je,wyplakac i wykrzyczec ten bol.To wszystko jeszcze przed wami.Dajcie sobie czas i nie planujcie za wszesnie nowego startu.Zadna matka nie jest przygotowana na smierc dziecka,tym bardziej taka.Musicie byc teraz dla siebie podpora i dodawac sobie sily.Dajcie sobie czas.Czeka was bardzo ciezki czas przed ktorym nie ma ucieczki.Zycze Wam bardzo duzo sily .Jesli Cie to troche chociaz pocieszy...dzieci nie umieraja,wracaja do nieba,zeby wrocic na ziemie w innym momencie.Mi to pomoglo bardzo,przy wszystkich poronieniach.Trzymaj sie kochana❤

reklama
Obawiam sie ,ze dopiero do was dotrze co sie stalo.Na razie jestescie obydwoje w szoku i nie dopuszczacie tego co sie na prawde stalo.Straciliscie dzieci i trzeba te zalobe przezyc,pochowac je,wyplakac i wykrzyczec ten bol.To wszystko jeszcze przed wami.Dajcie sobie czas i nie planujcie za wszesnie nowego startu.Zadna matka nie jest przygotowana na smierc dziecka,tym bardziej taka.Musicie byc teraz dla siebie podpora i dodawac sobie sily.Dajcie sobie czas.Czeka was bardzo ciezki czas przed ktorym nie ma ucieczki.Zycze Wam bardzo duzo sily .Jesli Cie to troche chociaz pocieszy...dzieci nie umieraja,wracaja do nieba,zeby wrocic na ziemie w innym momencie.Mi to pomoglo bardzo,przy wszystkich poronieniach.Trzymaj sie kochana❤
@Martaem1983 Ja jeszcze dodam od siebie, wyjedzcie z domu. na urlop, góry morze ciepłe kraje. należy Wam się teraz duuuzo słońca i oderwania myśli. A żałobę trzeba przeżyć- jej kolejne etapy- teraz jest złość zaprzeczenie, kolejne placz i przygnębienie - i to jest naturalne i potrzebne- pozwólcie sobie na to. Jeśli chcesz pogadać to napisz, przechodziłam stratę dziecka w 17tc. 😘

Dojrzewanie komórek jajowych w inkubatorze In vitro maturation czasem się to robi tez w zwykłych procedurach. Bo IVM to celowe pobranie niedojrzałych komórek gdy jest ich np duxo, albo jest problem z dojrzewaniem. Czasem kliniki robią IVM rescue wtedy dodatkowo stymulują dojrzewanie komórek które podczas stymulacji nie dojrzały. I zapładniają je dzien później. A dojrzałe tego samego dnia.
Nikt mi nie mówił o czymś takim wiec pewnie nie.
jestem już po punkcji. W pon i fo ile dojarzaleych jest. Resztę kazałam zamrozić. Nie przydadzą się mnie to może komuś.

reklama
Do góry