motylek24
Fanka BB :)
Koniec cudownego eliksiru na skurcze poród może rozkręcić się bez przeszkód.Koniec z atosibanem czy cc robia?Ewka pisz po ludzku
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Koniec cudownego eliksiru na skurcze poród może rozkręcić się bez przeszkód.Koniec z atosibanem czy cc robia?Ewka pisz po ludzku
jesli to pierwsze to byl nie badala ale jesli ktorej z kolei to takDziewczyny, jakie jest Wasze zdanie na temat badań genetycznych zarodka po bardzo wczesnych poronieniu? Czy jest sens? Czy badalyscie? Co badania pokazaly?
Ja też tak mam, sama ze sobą nie mogę wytrzymać. Dziś 6 dpt, ale trzydniowca więc może jutro skusze się na bete.Gorzej niż Kubusiowy rozumek mam, niby dorosła a wewnętrznie gówniak kurde ale ja wiedziałam, że tak będzie... Dobra jutro idę zrobić proga bo lekarz kazał to zrobię bete od razu
Kurcze dostałam od znajomej taka tabelkę zaraz Ci ja wkleje odnośnie bety a Ty miałas jaki zastrzyk w dniu transferu? Bo ja miałam ovitrelle i to może zaburzaćJa też tak mam, sama ze sobą nie mogę wytrzymać. Dziś 6 dpt, ale trzydniowca więc może jutro skusze się na bete.
Bo to najgorzej jak człek w domu siedzi i mu na łeb siadaJa też tak mam, sama ze sobą nie mogę wytrzymać. Dziś 6 dpt, ale trzydniowca więc może jutro skusze się na bete.
Ja nie miałam oviterelle więc u mnie nic nie zaburzy wyniku. Jakoś sobie nie mogę poradzić dzisiaj. Nie wiem czy wytrzymam do środy z beta, ale wtedy byłaby już bardziej pewna bo jutro to jest jeszcze dość wcześnie bo to jak 4 dpt blastki.Kurcze dostałam od znajomej taka tabelkę zaraz Ci ja wkleje odnośnie bety a Ty miałas jaki zastrzyk w dniu transferu? Bo ja miałam ovitrelle i to może zaburzać
I tak dużo wytrzymałaś, ja to normalnie głupieje dzisiaj ale to przez to, że siedze w chacie...Ja nie miałam oviterelle więc u mnie nic nie zaburzy wyniku. Jakoś sobie nie mogę poradzić dzisiaj. Nie wiem czy wytrzymam do środy z beta, ale wtedy byłaby już bardziej pewna bo jutro to jest jeszcze dość wcześnie bo to jak 4 dpt blastki.
Ja miałam gości od środy do teraz i nie miałam za dużo czasu myśleć, ale pojechali już i już mam czas.... Ja kompletnie nic nie czuje, miałam kroplowke z atosibanu więc może dlatego.I tak dużo wytrzymałaś, ja to normalnie głupieje dzisiaj ale to przez to, że siedze w chacie...
Pewnie dużo zależy od tygodnia ciąży.U mnie już nie powtarzali. Atosiban nie jest lekiem do ciągłego powtarzania. Pamiętaj to nadal lek, jesteś już w dość bezpiecznym tygodniu ciąży. Choć z tych wszystkich leków faktycznie powstrzymujacych poród ponoć jest najbezpieczniejszy. Leż , odpoczywaj może akcja się wyciszy. Jak nie to trudno, masz piękny tydzień ciąży.
Aaaaa i u mnie nie było wyjścia , 24 tc podano sterydy i atosiban aby te sterydy mogły działać. Dlatego nikt nie czekał na wyniki posiewu, tylko osłabiająco antybiotyk co.6 godzin przez 10 dni. Uważam to za bardzo dobrą decyzję. Infekcja mogła być nie tylko od strony dróg rodnych ale nawet od głupich zębów.
No ja w piątek rano miałam 2-4 skurcze na 10 minut ...Dobre fotki Mam pełno zdjęć z ktg, fajnie składają się w całość, na monitorze widać tygodnie ciąży.
Rozmawiaj z lekarzami, zapytaj o ewentualne skutki uboczne atosibanu i czy mogą podać kolejne dawki. Ja nie miałam nigdy tak reguralnych skurczy, owszem rysowały się jakieś wynikające z napinania macicy. Z biegiem tygodni było ich więcej.