reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja też tak mam, sama ze sobą nie mogę wytrzymać. Dziś 6 dpt, ale trzydniowca więc może jutro skusze się na bete.
Kurcze dostałam od znajomej taka tabelkę zaraz Ci ja wkleje odnośnie bety a Ty miałas jaki zastrzyk w dniu transferu? Bo ja miałam ovitrelle i to może zaburzać

Ja też tak mam, sama ze sobą nie mogę wytrzymać. Dziś 6 dpt, ale trzydniowca więc może jutro skusze się na bete.
Bo to najgorzej jak człek w domu siedzi i mu na łeb siada :D

Załączniki

• 196900136_1405497826495494_1738664827135766500_n.png
    196900136_1405497826495494_1738664827135766500_n.png
    333,4 KB · Wyświetleń: 81
Kurcze dostałam od znajomej taka tabelkę zaraz Ci ja wkleje odnośnie bety a Ty miałas jaki zastrzyk w dniu transferu? Bo ja miałam ovitrelle i to może zaburzać
Ja nie miałam oviterelle więc u mnie nic nie zaburzy wyniku. Jakoś sobie nie mogę poradzić dzisiaj. Nie wiem czy wytrzymam do środy z beta, ale wtedy byłaby już bardziej pewna bo jutro to jest jeszcze dość wcześnie bo to jak 4 dpt blastki.

Ja nie miałam oviterelle więc u mnie nic nie zaburzy wyniku. Jakoś sobie nie mogę poradzić dzisiaj. Nie wiem czy wytrzymam do środy z beta, ale wtedy byłaby już bardziej pewna bo jutro to jest jeszcze dość wcześnie bo to jak 4 dpt blastki.
I tak dużo wytrzymałaś, ja to normalnie głupieje dzisiaj ale to przez to, że siedze w chacie...

U mnie już nie powtarzali. Atosiban nie jest lekiem do ciągłego powtarzania. Pamiętaj to nadal lek, jesteś już w dość bezpiecznym tygodniu ciąży. Choć z tych wszystkich leków faktycznie powstrzymujacych poród ponoć jest najbezpieczniejszy. Leż , odpoczywaj może akcja się wyciszy. Jak nie to trudno, masz piękny tydzień ciąży.
Aaaaa i u mnie nie było wyjścia , 24 tc podano sterydy i atosiban aby te sterydy mogły działać. Dlatego nikt nie czekał na wyniki posiewu, tylko osłabiająco antybiotyk co.6 godzin przez 10 dni. Uważam to za bardzo dobrą decyzję. Infekcja mogła być nie tylko od strony dróg rodnych ale nawet od głupich zębów.
Pewnie dużo zależy od tygodnia ciąży.
24 to nie 34 ....

reklama
Dobre fotki😍 Mam pełno zdjęć z ktg, fajnie składają się w całość, na monitorze widać tygodnie ciąży.
Rozmawiaj z lekarzami, zapytaj o ewentualne skutki uboczne atosibanu i czy mogą podać kolejne dawki. Ja nie miałam nigdy tak reguralnych skurczy, owszem rysowały się jakieś wynikające z napinania macicy. Z biegiem tygodni było ich więcej.
No ja w piątek rano miałam 2-4 skurcze na 10 minut ...
Rano czułam je lekko i może 1 na 10 minut ktg rejstrowalo 4 .
Ale w tym 2 szpitalu ok 15 to już je czułam mocno i szły w stronę krzyża- czułam je nawet dłużej niż ktg pokazywało. Byłam podpieta pud ktg 24 h .
Ok 17dali mi atosiban o 20 przyszedl lekarz i wtedy ja już nic nie czułam chodź ktg coś rejestrował. Od soboty nic A nic nie czuje i ktg nic nie rejestruje.
Właśnie leci mi ostatnia dawka......
Lekarka mówiła że jest mała szansa że atosiban wyciszy takie częste skorcze .....
A jak wyciszy to na 48-72 h ....

Do góry