Pchełka216
Fanka BB :)
qwa tylko ja mam teraz w 32tcTak w 34 dokladnie.Pizniej w 37 i juz stala w miejscu
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
qwa tylko ja mam teraz w 32tcTak w 34 dokladnie.Pizniej w 37 i juz stala w miejscu
W pierwszej ciąży miałam mały brzuszek, ale właśnie taki rozlany jak patrzę. Teraz tez jak na bliźniaki nie jest taki ogromny to dobrze bo rozstępów nie miałam po pierszej ciąży :-)Ja rekordu nie pobije z wielkoscia brzucha.Mam naprawde ladny(kiedys myslalam ze bede taka rozlana dlatego tak mnie zaskoczyl).Ale dzwiganiw go to meczarnia.Najgorzej ze spie i leze jedynie na plecach juz od 2 miesiecy i moje miesnie zeber ledwo wytrzymuja.Juz wole wstawac na siku niz ze wzgledu na skurcz miesni zeber.Czasami musze odczekac bo ruszyc sie nie moge bo wtedy mala tez jest naprezona i wszystko mnie boli.
No ja się boje, ze do porodu będzie z 15-18kg teraz jest 10 na plusie, ale ja czuje jakby było więcej. I moja waga była na starcie 62kg po stymulacji i transferach wrrr. A z tymi pączkami to tez byśmy się dogadały :-)Hi hi
U mnie ba odwrót w Marcelina 18+ I wydawało mi się że jjem mało potem przeszłam sobie na dietę doszłam do swoich 53 kg i w ciąży dołożyłem tylko 1 posiłek- owoce i duża pączków no i do poniedziałku +10 było
U mnie na starcie szyjka miała 25 mm w 16 tc .....
ale masz 2 cm w 32 tc? Szyjka twarda, nie jest jakoś żle. Po prostu należy kontrolować sytuację.qwa tylko ja mam teraz w 32tc
Czyli Relanium bo to ta sama substancja? Czyli można go zażywać w 3 trymestrze? Mnie też się brzuch stawia mimo sporych dawek magnezu.. Ale puszcza z reguły po pół minuty i tak do kilkunastu razu na cały dzień..staram się nie brać za dużo nospy mimo iż lekarz karze brać doraznie.. Ale myślałam że relanium nie wolno już na tym etapie ciazy brać...mhhhhMam diazepan 5 mg w kieszeni kocham go u mnie działa rewelacyjnie na nadkurczliwosc macicy .
Bo mi brzuch od 32 tc potrafił stanąć i stać 6 h .....
Po diazepanie na noc puszczal na ok 3- 4 dni
Zjadłem że 4 pod koniec ciąży i mam prawie całe pudełko także ten tego
Wiesz ja przez cala ciaze mialam szyjke 2.5cm wiec i tak na pograniczu a nic sie nie dzialo.Teraz 4 tyg.mam 2cm i tez cisza.Takze az tak sie nie martwqwa tylko ja mam teraz w 32tc
Ja zaczynalam z 63kg w pierwszej ciazy i przytylam 18kg. Rok pozniej miałam 1kg na plusie.No ja się boje, ze do porodu będzie z 15-18kg teraz jest 10 na plusie, ale ja czuje jakby było więcej. I moja waga była na starcie 62kg po stymulacji i transferach wrrr. A z tymi pączkami to tez byśmy się dogadały :-)
2 cm w 32 tc to nie jest żadna anomalia jeśli jest twarda i zamknięta I nie ma częstych skurczy. Wiadomo że trzeba bardzo się oszczędzać żeby nie wzmozyc skurczy to z taką szyjka nawet do 40tc możesz wytrzymać.. Skracanie poniżej 2.5cm już po 28-30 tc to nie jest niewydolnośćqwa tylko ja mam teraz w 32tc
Ja do 12 tc to chyba tylko pączki jadlamNo ja się boje, ze do porodu będzie z 15-18kg teraz jest 10 na plusie, ale ja czuje jakby było więcej. I moja waga była na starcie 62kg po stymulacji i transferach wrrr. A z tymi pączkami to tez byśmy się dogadały :-)
Dziś zmieściłam się w spódnicę którą kupiłam podczas stymulacji! Dla mnie duży sukces. Widzę, że jednak moje kilogramy nie lecą już tak szybko jak na początku.Ja zaczynalam z 63kg w pierwszej ciazy i przytylam 18kg. Rok pozniej miałam 1kg na plusie.
W drugiej ciąży przytylam "tylko" 12kg, ale juz tak optymistycznie nie bylo, bo 5 zostalo [emoji24][emoji24][emoji24][emoji58][emoji58][emoji38][emoji38]