Clexane to mnie teraz dobiło. No trudno. Ważne żeby się chociaż udało. Dziękuję. Rozumiem. Czyli na wszystko jest sposobIza, przy PAI homo powinnaś mieć heparynę (Clexane) do końca ciąży. Tym bardziej, ze masz jeszcze Leiden, wiec raczej i Acard.
Odnosnie witamin i kwasu foliowego, to najlepiej sobie kupić metylowany kompleks witamin B i metylowany kwas foliowy (zadne mieszanki tylko metylowany).
Sporo preparatów dla kobiet w ciąży ma mieszanki kwasów/witamin metylowany i nie metylowanych.
reklama
Aduś16
Fanka BB :)
Ale w napięciu trzyma Twój opis, na szczęście jesteś już w bezpiecznym tygodniu wiec stres mniejszy A jak to możliwe że lekarz zauważył rozwarcie jak masz krążek założony? Czy on go do badania zdejmuje bo też o takich historiach słyszałam.. Ja krzyżuje dalej nogi bo to dopiero 26+2 ale przynajmniej krwiak całkiem znikłU mnie ambitny plan 37+1 Wczoraj ujjjj strzelił.
W czwartek w nocy miałam dziwne bóle i drętwienie nóg , od poniedziałku do czwartku brzuch rósł mi 1 cm Dzień nie twardnial i wchodził pod żebra i bolałoooo Ale ciśnienie ok .
W poniedziałek szyjka 17 mm nie lejkowata, wstałam w ten piątek zrobiłam śniadanie zjadłysmy z Marcys .Tak myślę wizyta w poniedziałek ale może pojadę na sor tu we wsi.
Jak pomyślałam tak zrobiłam, Marcys chciała jechać że mną no ok .
Autobus pod domem wysiadka pod szpitalem 30 minut jedziemy .
Ja na fotel ale widzę mina kiepska ( na dużurze był mój lekarz) grzebie , maca ....
Mówię co nie możesz znaleźć szyjki ?
Mówię Ewa zaczęło się.....
Szyjki brak , widać pecherz płodowy rozwarcie 2 cm .....
Wysłał na ktg skurcze 2/4 na 10 minut ale nie bolesne dla mnie takie mrowienie.....
Ja z Marcelina ....
Hmmm nie w szpitalu w którym chce rodzić.
Mówi tylko jest problem bo oddział dla wcześniaków jest tu zamknięty przez covid i brak personelu. Jeśli chcesz Cc tu to ok ale Wiktorie jeśli będzie potrzeba zabiorą helikopterem do innego szpitala ....no ni h...ja tak nie chce .
Opcja 2 przywiozę Cię teraz karetka z brzuchem do tego szpitala i tam będziecie obie .Tez mi się średnio podobało.
Mówię dojadę do Madrytu do Quirona ? ( tu gdzie mój lekarz i tu gdzie planowałam rodzic ....
Mówi hmmm myślę że tak dam Ci tak tabletkę na wyciszenie skurczy ala atosiban i w droge.
Dzwonię do starego rodze ....musisz mnie przewieźć do innego szpitala.
Był w pracy leżałem pod ktg był za godzinę.
Zwiedziliśmy Marcys do domu, torbę zabraliśmy recznik pod dupe jakby worek pękł i w droge .
Po godzinie na miejscu.
Rozwarcie bez zmian, worek cały Ale skurcze kurw.aaaaa
Chcą ja wyjmować w piątek 34+5
Nie wyrażam zgody chce atosiban I czekać bo .... mój lekarz na Ibizie wraca w poniedziałek
Ble ble że te kilka dni dla Wiktori nic nie zmieni atosiban mogą podawać mąż 48 h i tak nie doczekam do wtorku...
I że lepiej SN że wyjdzie w piątek wieczór ble ble ble . Do cesarki nie mam wskazan.
Mówię mam chce i już życzę sobie takie moje prawo - ok będzie CC
To kroimy ....
Mówię chce atosiban I wytrzymać do wtorku.
No nie chcieli już z Wariatem dyskutować zrobili zebranie tam był mój lekarz co prowadzi mi ciążę i proszę podać atosiban I czekamy do wtorku .
W razie pęknięcia worka lub braku wyciszenia skurczy CC .
Atosiban na chwile obecna wyciszy skurcze do zera nawet śniadanie dziś dostałam o 11 .....
Wiktoria na usg wczoraj miała 2800 jej siostra w tym czasie 2000 .
Jeśli dotrzymam do wtorku to będzie 35 + 2 jej siostra 35 +1 ....
Ps. Gosiu zaciskam nogi jak mogę i we wtorek zwalniam brzuch dla Ciebie
Ale ja juz ledwo chodzeO spaniu nie wspomne Niech juz wychodzi bo tu wszyscy na nia czekaja a zwlaszcza moj mazJa na jej miejscu tez bym się nie spieszyła :-) po drugiej stronie brzucha wcale nie jest tak fajnie.
motylek24
Krążek ma taką dziurkę, dosyć duża i myślę że to przez nią widać pęcherz. W zasadzie widać go przez dwie dziurkiAle w napięciu trzyma Twój opis, na szczęście jesteś już w bezpiecznym tygodniu wiec stres mniejszy A jak to możliwe że lekarz zauważył rozwarcie jak masz krążek założony? Czy on go do badania zdejmuje bo też o takich historiach słyszałam.. Ja krzyżuje dalej nogi bo to dopiero 26+2 ale przynajmniej krwiak całkiem znikł
Ewunka
Dziś nie pokroja obiad dali tylko chyba sztućce po złości Ale kij zęby mamMagiczny tydzień - 35, ale fajnie to rozegrałaś :-) ja tez czasem zgrywam świra wtedy nikt nie dyskutuje bo szkoda zachodu:-)))) Trzymam kciuki za 37tc i poród bo kto mi zabroni..?! Leżeć tam grzecznie i się nie awanturować bo dla świetego spokoju Cię pokroją jeszcze dzisiaj
Pchełka216
jest to pocieszające bo jestem z lekka obsrana i większość czasu leżę choć mnie strzela.U mnie od miesiaca szyjka skrocona i miekka.Byly obawy ze urodze wczesniej(no w 36-37 tc).Dzis jest 38+3 i dupa.Juz nawet mysle ze Michalina nie chce sie wydostac z tego brzucha i chce uprzykrzyc zycie matce
ale lezalas? miałaś pessar i lub luteine? bo mi nic A nic nie dala...magnes tylko biore
Aduś16
Aaaa ok... No to ja wolę swój szew przy którym nie ma żadnego rozwarcia Ale serio ktoś mi opowiadał o lekarce która do zmierzenia szyjki na wizycie zdejmowała krążek a po zmierzeniu zakładała na nowo.. To mówi być męczarnia dopieroKrążek ma taką dziurkę, dosyć duża i myślę że to przez nią widać pęcherz. W zasadzie widać go przez dwie dziurki
Ewunka
Wyciszyly się do zera ,w niedzielę około 17 skończy się Atosiban zobaczymy ......Może wycisza się? Ja bym jeszcze tej cesarki nie robiła, wiadomo jak skurcze wrócą to nie ma co ryzykować tylko zrobić CC.
Dziś dostanę 4 dawkę sterydow na płuca.
2 dostałam w 29 tc no i teraz wczoraj i dziś.
Ostatnia edycja:
Ewunka
Ja nie mam juz szyjki krazek sue przyssał tam gdzie był ale to wszystko się przesuneło i on był z boku dla deklaracji......Ale w napięciu trzyma Twój opis, na szczęście jesteś już w bezpiecznym tygodniu wiec stres mniejszy A jak to możliwe że lekarz zauważył rozwarcie jak masz krążek założony? Czy on go do badania zdejmuje bo też o takich historiach słyszałam.. Ja krzyżuje dalej nogi bo to dopiero 26+2 ale przynajmniej krwiak całkiem znikł
.2 dni wcześniej wkładając progesteron zwróciłam uwagę na jego inna pozycję ....
reklama
Aduś16
To Cie pocieszę bo ja leżę już 12 tygodni a do cesarki jeszcze pewnie kolejne 12, to można ch....ozy dopiero dostaćjest to pocieszające bo jestem z lekka obsrana i większość czasu leżę choć mnie strzela.
Podziel się: