reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja 2017 byłam przez chwilę bardzo szczęśliwa podano mi 2 zarodki to było moje drugie podejście w 10 dniu zrobiłam beat HCG 569 ,77 .Pomyślałam ,że będę miała bliźniaki w 12 dniu 1086. Beta bardzo mocno przyrastała . Bliźniaków nie było to tzw . puste jajo. 7 tygodniu dostałam skierowanie do szpitala na wymuszenie poronienia. Bardzo duża beta nie zawsze okazuje się dobra.

reklama
11 dpt - 33
14 dpt - 55

Biochemiczna??
Lekarz napisał że rośnie i to nawet nie najgorzej a mi się wydaje że przyrost nie jest prawidłowy...

11 dpt - 33
14 dpt - 55

Biochemiczna??
Lekarz napisał że rośnie i to nawet nie najgorzej a mi się wydaje że przyrost nie jest prawidłowy...
Twój przyrost to jakieś 40 % (72h) Większość kalkulatorów sugeruje nam ze w normie jest jeśli Beta wzrasta przynajmniej o te 66% w 48h . Nie jestem lekarzem ale średnio to wyglada 😞. Pozostaje czekać . Trzymam kciuki ✊🏻✊🏻✊🏻

Ostatnia edycja:
Hey jakoś się kulam. Właśnie czekam na wizytę. Zobaczymy ile maluch już ma. Bo na tym etapie wielkość mojego brzucha juz mnie przeraża 😅 ja jeszcze nie wzięłam się za przygotowania. Większość rzeczy mam na strychu i muszę jakoś się tam wdrapać po składanej drabince 😬. Byłam jakiś czas temu u osteopaty... bo jakiś czas temu mnie unieruchomiło. Od pukać natazie jest ok.
Takie napinanie brzucha - stawianie to około 20tc się zaczęło w poprzedniej ciąży nie miałam. Tylko klasyczne skurcze około 30tc - ból pleców :-) Na początku myślami, ze sobie coś kręgosłup przeciążyłam a to były skurcze. Po porodzie już poznaje najdelikatniejsze :-) jakoś świadomość ciała się zmienia po porodzie. A takie „stawiania” brzucha to ponoć normalne byleby nie zaczęto, no ale ja mam inne wytyczne bo to dwójka tam jest. Mnie ostatnio dobija ogromne zmęczenie... A szczepionkę mam chyba 15.06 nie pamietam :-) A Ty jak tam? Wicie gniazda się włączyło..?!

Hey jakoś się kulam. Właśnie czekam na wizytę. Zobaczymy ile maluch już ma. Bo na tym etapie wielkość mojego brzucha juz mnie przeraża 😅 ja jeszcze nie wzięłam się za przygotowania. Większość rzeczy mam na strychu i muszę jakoś się tam wdrapać po składanej drabince 😬. Byłam jakiś czas temu u osteopaty... bo jakiś czas temu mnie unieruchomiło. Od pukać natazie jest ok.
No i jak gonisz mnie ? Dziś 33+1 Wiktoria 2297g 🎉🎉🎉🎉😁
Szyjka bez zmian 12-14 lejkowa

reklama
Do góry