reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja właśnie miałam zmianę na doustny bo nie rosło endometrium. Bo tez raczej mam obfite niż skąpe pierwsze dni.
Eh, co za los. Nie wiem kurde juz wsadziłam, jak wyjdzie nic nie poradzę, co 12 h mam brać więc może jednak cos tam zostanie ale lekarz dopiero w następny piątek zobaczy i tak bo do tej pory nie będę miaławizyty...

reklama
Tak, dzisiaj mi badali właśnie drugi raz. Szpital ma 3 stopień referencyjności. Może faktycznie tak jest, pani dr z kliniki w Poznaniu kazała obserwować szyjkę i w razie bólu brzucha jechać do szpitala. Wczoraj mnie trochę bolał ale jak już dojechałam do szpitala i się naczekalam kilka godzin na badanie to mnie nie bolał, tylko delikatnie pachwiny. Lekarz dzisiejszy był bardzo zaskoczony wynikiem badania pani dr z wczorajszego wieczora 😬
Tak, dzisiaj mi badali właśnie drugi raz. Szpital ma 3 stopień referencyjności. Może faktycznie tak jest, pani dr z kliniki w Poznaniu kazała obserwować szyjkę i w razie bólu brzucha jechać do szpitala. Wczoraj mnie trochę bolał ale jak już dojechałam do szpitala i się naczekalam kilka godzin na badanie to mnie nie bolał, tylko delikatnie pachwiny. Lekarz dzisiejszy był bardzo zaskoczony wynikiem badania pani dr z wczorajszego wieczora 😬
Mnie tez bardzo brzuch bolał w podobnym czasie. Brałam duzo nospy bo serio bolało, to były więzadła. Jednak twoje 16tc to jak 19tc normalnie. Ja już byłam w ciąży wiec ból był mniejszy, ale na bliźniakach dziewczyny pisały o nospie i paracetamolu tak bolało. To nawet jak teraz ja mam 0,5kg lozysko od 0,7-1l wody, około 1 kg dziecko ( statystycznie) i masz w 27-28tc 2,5kg maks obciążenia i duzo miejsca. U mnie jest już 5kg do noszenia, to jak 37tc i kręgosłup daje o sobie znac. Na szczescie nie tyje bardzo bo jeszcze jak tłuszczyk miałabym dźwigać na brzuchu to pewnie już w ogóle wieloryb:-) a i u mnie tez dziewczynki:-)

Bardzo dziękuje za odpowiedz.
Wyszło właśnie z monitoringu, mam 6 pęcherzyków po 3 w każdym jajniku, jeszcze maja podrosnąć parę dni.
Tez mnie informowali ze bardziej opłaci się „dozbierać zarodków” żeby było te minimum 6, a lepiej więcej, wiec jeśli z tych 6 pęcherzyków nie będzie 6 zarodków to pewnie poddam się kolejnej stymulacji żeby dozbierać więcej.
Tez dziś mi powiedzieli ze badanie zarodków trwa około miesiąca i żeby się nie nastawiać na zaraz następny cykl...

A mam jeszcze pytanie: czy jak teraz mi pobiorą komórki i bym chciała od razu się ponownie stymulować żeby dozbierać zarodków to muszę czekac na nowy cykl? Czy można szybciej - jedna stymulacja zaraz po drugiej bez czekania na miesiączkę?
To zalezy jak Ci organizm zareaguje. U mnie po tej drugiej stymulacji wiedzialam, ze chce jak najszybciej kolejna. Ze wzgledu na to, ze moj organizm byl wycienczony ta stymulacja, byla lekka hiperka to zdecydowali, ze poczekamy mc. Oczywiście, lekarz powiedzial, ze jesli nie chce czekac to zrobimy od razu ale wytlumaczyl mi, ze lepiej czekac bo organizm moze nie dac rady z nowa stymulacja i jajeczka mogą byc kiepskiej jakosci albo bedzie ich malo. Wiec czekalismy ten jeden mc. I dobrze wyszlo bo wyglada, ze z tej 3 stymulacji mielismy najwiecej jajeczek i pozniej najwiecej poprawnych zarodkow. Ja zaufalam lekarzowi.

Cześć dziewczyny, część z Was pewnie mnie jeszcze pamięta, większość pewnie nie bo dawno mnie nie było.

Mam sprawę. Ktoś tu dostał może Amotaks okolotransferowo? We wtorek mam transfer, w wykazach wyszło mi tym razem GBS i dali ten antybiotyk. Problem w tym, że zginęła mi cała rozpiska leków na transfer, moze zwyczajnie w klinice zostawiłam. I wszystko ok tyle, że ten Amotaks nowy i nie wiem jak go brać, dawka ile razy dziennie i czy dzień czy dwa przed transferem zacząć. Nie zdążyłam nawet rzucić okiem na tą rozpiskę :/
Zadzwoniłam do Novum i tam jest niby opcja „w pilnych sprawach medycznych” ale okazało się ze to infolinia gdzie daja prywatny numer do Lewandowskiego 😅

Ktoś coś?

Dziewczyny, a przy jakiej becie, lub w którym dniu po transferze można liczyć na serduszko podczas USG? Jak u Was było?

Proste ze idę [emoji123]w środę pewnie tez pójdę [emoji854]. Właśnie Siedze na poczekalni u Przybycienia co by mi podwozie sprawdził a przedemna 27 babeczek [emoji85][emoji85][emoji85]. 4 h nie moje [emoji1787][emoji1787][emoji1787].
Ja się zastanawiam kiedy pójść na wizytę, coś kojarzę że dopiero jak beta jest 1000 to widać pęcherzyk?

reklama
Ja się zastanawiam kiedy pójść na wizytę, coś kojarzę że dopiero jak beta jest 1000 to widać pęcherzyk?
Ja nie w sprawie pęcherzyka 🙈 to zdecydowanie za wczesnie - nic by i tak nie zobaczył. Mam bóle (nie zawsze) przy sikaniu takie promieniujące na całe podwozie i chce tylko sprawdzic czy wszystko ok a jak mam możliwość sprawdzic to u zajebistego specjalisty od in vitro to czemu nie skorzystać. Wole isc 2 razy za wczesnie niż sobie potem w brodę pluć.

Do góry