ja troche podobnie zaczelam myslec, jak sie nie uda to kupuje maltanczyka i bede psia mama i postaram sie byc po prostu szczesliwaKochana ja mówię sobie ze obym do 40 się wyrobiła a jak się nie uda nawet i po 40 nie będę mamą to będę globtroterką
reklama
Ewunka
Fanka BB :)
W Hiszpani nie ma refundacji na in vitro jeżeli Twoje BMI nie jest prawidłowe, jeśli Tsh nie jest prawidłowe i kilka innych .To ja pisałam o tej nodze w zimnej wodzie.
Zgadzam się z Tobą, ze dieta nie zawsze pomoże zwłaszcza gdy problem jest skomplikowanej natury medycznej. Natomiast nie moge zgodzic sie, że dieta w niczym nie pomaga. Pomaga i to bardzo, zdrowa dieta pozwala ustabilizować wiele jednostek chorobowych , które mogą prowadzić do problemów z zajsciem w ciażę czy jej utrzymaniem.
To ze w Twoim przypadku nie pomogła, to nie znaczy, ze nikomu nie pomoże.
Więc moim zdanie ma ogromne znaczenie dieta , prawidłowa waga i milion innych małych rzeczy .
Czy to znaczy że 100 kg kobiet W z cukrzycą nie ma szans zająć w ciążę? Oczywiście że ma i może nawet uda jej się szybciej niż tej z BMI w normie i bez cukrzycy.
Ale to jest 1 z wielu czynników ważnych przy zajęciu w ciążę i jest w naszych rękach i naszej mocy . To czemu nie odjąć 1 że sryliona problemów....
Tak. Miałam w tamtym tygodniu spore krwawienie i krwiaka. Wczoraj lała się ze mnie krew tak dosłownie. Żywa czerwona krew ze skrzepami. Jak tu wierzyć?ja mam 37 lat na koncie, 0 dzieci. znajomi wszyscy tak jak Ty dzieciaci. ja troche ograniczylam kontakty, dla wlasnego zdrowia psychicznego. Z tego co pamietam to jestes w ciazy? tylko czrkasz na serduszkowa wizyte? czemu takir negatywne myslenie przychodzi?
Powiem że mam kumpelę w moim wieku która nie chce mieć dzieci. Inwestuje w siebie. Uprawia różne sporty zdrowo się odżywia czyta zwiedza uczy różnych rzeczy. Ma stałego faceta. I wcale nie jest jej źle na widok dzieci a dzieci lubi, ale czyjeś. Czasem zazdroszczę jej tego luzu.
Marzycielka7
my mamy dwa psiakija troche podobnie zaczelam myslec, jak sie nie uda to kupuje maltanczyka i bede psia mama i postaram sie byc po prostu szczesliwa
Marzycielka7
no wlasnie każdy z nas ma inne priorytety i wybory i każde trzeba szanowaćTak. Miałam w tamtym tygodniu spore krwawienie i krwiaka. Wczoraj lała się ze mnie krew tak dosłownie. Żywa czerwona krew ze skrzepami. Jak tu wierzyć?
Powiem że mam kumpelę w moim wieku która nie chce mieć dzieci. Inwestuje w siebie. Uprawia różne sporty zdrowo się odżywia czyta zwiedza uczy różnych rzeczy. Ma stałego faceta. I wcale nie jest jej źle na widok dzieci a dzieci lubi, ale czyjeś. Czasem zazdroszczę jej tego luzu.
Ja zawsze idę za głosem serca i tego co czuje choć z tylu głowy rozsądek tez mnie pilnuje bym nie zwariowała
kiedy masz wizyte? trzymam kciuki zeby bylo dobrze. krew nie zawsze zle zwiastuje. ja mialam 3 poronienia i nigdy nie krwawilamTak. Miałam w tamtym tygodniu spore krwawienie i krwiaka. Wczoraj lała się ze mnie krew tak dosłownie. Żywa czerwona krew ze skrzepami. Jak tu wierzyć?
Co do genetycznych nie mam wyboru, tutaj gdzie mieszkam większość klinik ma to jako obowiązkowe, a nie jako opcję. Musiałabym jechać do innego stanu, żeby nie robić genetycznych, a to już za bardzo skomplikowane by byłoWitamy w naszej grupie wsparcia[emoji6][emoji8]
Ja doświadczyłam hiperstymulacji. No nie jest to nic przyjemnego, 2 dni leżałam w szpitalu,ból był okropny ale uważam, że nie powinnaś się nastawiać, że akurat tego doświadczysz i myślec o negatywnych skutkach. Jeśli Cię to spotka-odpoczywaj i jedz dużo białka. Ważne, żeby Cie tak stymulowali, żebyś dobrej jakości komórki miała. [emoji110][emoji110][emoji110]
Co do genetyki - my badaliśmy siebie (wszystko ok) i zarodki (ze względu na wcześniejsze poronienia i wysoka fragmentacje u męża).Jeśli nie masz powodów to zarodkow nie badaja .
A jeśli chodzi o płec - przy pierwszej próbie moja poprzednia doktor dała nam wybór płci a ja w ogóle tego nie chcialam. Mimo, że kiedyś jak każda kobieta marzyłam o dziewczynce - teraz marzę o zdrowym dziecku więc płec jest mi zupełnie obojętna.
Powodzenia[emoji8]
6,98 dokładnie z tego co pamiętam@AgiG jakie masz AMH ? Ja zawsze koło 7 i hiperki nie było przy tylu stymulacjach. Mam 35 lat.
PotrzebujeCudu
Tak bardzo czekałam na swoją pierwszą wizytę w nowej klinice, czwartek był już tak blisko ale oczywiście mi ją przekładają [emoji36][emoji36][emoji36] Jak bym chciała iść do lekarza którego sobie wybrałam to termin za trzy tygodnie no normalnie masakra [emoji36][emoji36][emoji36] Jeszcze tam nawet nie byłam a już mnie zaczynają denerwować chyba to dobrze nie wróży [emoji23][emoji23][emoji23] Wizyta przesunięta na 27.04
reklama
I tak się powinno myśleć. Luzik zapewniam cię że i taka opcja jest fajna gdybym miała inny tryb życia to chyba też została bym globtroterką eeeh prawdę mówiąc samolub trochę że mnie. Może dziecko mnie ustatkuje wreszcieKochana ja mówię sobie ze obym do 40 się wyrobiła a jak się nie uda nawet i po 40 nie będę mamą to będę globtroterką
Podziel się: