reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Mogę powiedzieć mężowi? Czy jeszcze się nie cieszyć.. Przepraszam ale to moja pozytywna beta 1 raz w życiu :(
Pewnie ze możesz powiedzieć mężowi... Natomiast cieszcie się ostrożnie... Wynik jest dobry na ten dzień, ale musi teraz poprawnie przyrastać... Lekarza nie musisz informować. Kiedy Ci kazał zrobić badanie?

reklama
Masakra nie mogę uwierzyć boję się cieszyć, zwłaszcza że od kilku dni czułam się jak na okres... Zrobię w czwartek jeszcze, nie wiem czy odezwać się do lekarza bo luteiny zostało mi tylko do czwartku :/
I tak potrzebujesz więcej luteiny... Nawet gdyby 9-10 dnia wyszła Ci beta zero, klinika kazałaby powtórzyć badanie i nie odstawiać leków. Więc poproś o receptę. O wyniku możesz informować lub nie.

I tak potrzebujesz więcej luteiny... Nawet gdyby 9-10 dnia wyszła Ci beta zero, klinika kazałaby powtórzyć badanie i nie odstawiać leków. Więc poproś o receptę. O wyniku możesz informować lub nie.
Napisałam mu smsa z prośbą o luteinę. Pójdę w czwartek na badanie krwi znów i zobaczymy... Czy powinnam zbadać jeszcze jakieś hormony dodatkowo?

Teraz niech się kropek wgryza 🥰🥰 jeżeli test wyjdzie pozytywny ,to Ci jeszcze przedłuża progesteron ,tak mi się wydaje .
A jak coś ,to ja mogę Ci odstąpić ,mam spory zapas 😉
Dziękuję, no właśnie zapytałam czy jeżeli sie uda, to czy bede kontynouwac progesteron a lekarz że nie ma takiej potrzeby bo sobie organizm sam wyprodukuje
A Tobie sprawdzali progesteron w szpitalu? Czy to te badania co sama robiłaś? Jak długo bralas i jakie jesli mogę zapytać?

Kochana Pamiętaj ze bez względu na to jak pójdzie teraz a wierze z całego serca ze będzie wszystko ok to cyc do góry i idziemy po swoje 🙏🏻❤️. Będziemy jeszcze mamusiami tymi najlepszymi ❤️ . Czekamy na info i teraz dużo spokoju kochana życzę 💪
🌷🌷🌷🤗 Jak was tu nie kochać. No jak? Cyc do przodu ha ha oczywiście. Jutro zdam wam relacje, może będzie mi teraz łatwiej przyjąć ewentualną porażkę.
Jeszcze będziemy wspaniałymi mamami 😁

reklama
Jestem już po transferze i dostałam super newsa że 2 pozostałe udało się zamrozić 🥳, teraz zostaje czekanie,

dziewczyny przy udanych transferach jakie miałyście objawy i kiedy pierwsze?

Kiedy badali wam pierwszy raz progesteron po transferze? Ja wiem że trzeba zaufac lekarzowi ale... dostałam 3x200mg na 14 dni od punkcji i się go dzisiaj pytam czy będziemy powoli z tej ilości schodzić? A on mówi że nie bo organizm sam zacznie produkować, dodam że mi nigdy nie badali tu progesteronu a mialam często ciemne plamienia przed okresem wiec mu to powiedziałam i udało mi się od niego wyciągnąć na jeszcze jeden pełny tydzień i tydzien po 2 dziennie i tydzień po 1, ale on uważał że to niepotrzebne
Myślicie że to wystarczy? Powinnam spróbować wyciągnąć skierowanie na badania progesteron? Jeśli tak to kiedy najlepiej zbadać?

Teraz czekanie na testowanie , to będzie długi tydzień 🙃
Nie sugeruj się, że "coś czuć" bo to bardzo indywidualna sprawa, szczególnie że jak się szuka objawów to się znajdzie a tu nie w tym rzecz. Trzeba cierpliwie czekać na bete. Powodzenia !

Do góry