reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A powiedzcie mi proszę komu przysługuje refundacja i jak się o nią starać . Jestem po pierwszej wizycie wiec w sumie zielona jestem dlatego wybaczcie ze o wszystko pytam 🙈
Nie musisz się o nią starać. Przysługuje ci refundacja na leki do 3 stymulacji. Lekarz na recepcie zaznacza że leki mają refundację
A coś mi w starej klinice jeszcze lekarz pierdolil że jakieś leki do inseminacji też chyba się wliczają

reklama
Stymulacja realnie nie obniża amh bo wykorzystujesz jedna pulę zrekrutowanych pęcherzyków, które w naturalnym cyklu tez by się zrekrutowaly poprostu nie wzrastały by I uległy atrezji czy jakoś tak.. W Novum znow podchodzicie?
Tak w Novum. Daje im druga szanse...a potem nie wiem. Na usg szału nie ma, moj lekarz do pocieszycieli nie należy. No ale w sumie powiedział mi, ze rekordzistka za 12 sta stymulacja zaszła w ciąże wiec właściwie mnie pocieszył...

Boję się mąż po zabiegu ma strasznie słabe nasienie. Musi być pobranie z biopsji. Przy tej ilości nie można zrobić separacji mamy Famsi i ah.
Co to embriogen i ivm ??.
Najgorsze jest to że nie ma pewności czy nawet te 4 będą dojrzałe.
IVM to procedura dojrzewania w lab jakby któraś trzeba było pohodowac, wez a jak nie wykorzystają oddadzą Ci kasę. EmbrioGen T jakieś nowe podłoże, niby lepiej w nim się zarodki rozwijają.. nie wiem ile w tym prawdy, ja w zeszłym roku dwa razy wzielam bo embriolog bardzo chwaliła ale nie wiem czy szczerze czy to marketing

To jakich dość rzadki ale słyszałam o nim, oby był to strzał w 10 ;) warto spróbować innych leków, niby ryzykowne ale efekty mogą by lepsze
Dzięki. Do tej pory byłam stymulowana gonalem i miałam 13 oocytow a potem menopurem i było aż 16 tylko połowa z nich niedojrzała a druga połowa się mega słabo zaplodnila i finalnie była tylko 1 słaba blastka 3bc.
Więc jajek było w bród tyle że dupne. Tym razem boję się, że może ich nawet nie być, bo mogę źle zareagować. Ciągle w stresie ☹️

IVM to procedura dojrzewania w lab jakby któraś trzeba było pohodowac, wez a jak nie wykorzystają oddadzą Ci kasę. EmbrioGen T jakieś nowe podłoże, niby lepiej w nim się zarodki rozwijają.. nie wiem ile w tym prawdy, ja w zeszłym roku dwa razy wzielam bo embriolog bardzo chwaliła ale nie wiem czy szczerze czy to marketing
Tak a propo @Aduś16 to z przyjemniejszych tematów myślę o Tobie za każdym razem jak mąż mi robi zastrzyk w pupę z coenzymu ;) 😘 lekarz kazał mi brać suple tylko do okresu, potem już nic.

Masakra kochane . Koszta są straszne 🙈. Ale czego nie zrobimy żeby mieć przy sobie dzidziusia ❤️. Ja po wczorajszej wizycie w klinice odrazu skontaktowałam się z moja gin (pracuje tez w szpitalu) i wypisze mi skierowanie na praktycznie wszystkie badania 🙏🏻 Na NFZ.

Hej kochana. Ja właśnie dziś byłam na wizycie startowej i strasznie się denerwuje przed stymulacja. Nic nie pisałam bo z tych nerwow już sobie popłakuje i się dołuje a jeszcze nie zaczęłam. U mnie będzie piąta stymulacja. Mam już wystrzelane jajniki jak to lekarz mi dziś powiedział ( bo miałam mega duże dawki przez niskie Amh) ze tym razem będziemy próbować prawie jak na naturalnym...mam 150 gonal f i lamette 2 tabl. Nie mam pojęcia czy coś sie zarekrutuje...to będzie taki eksperyment ale już chyba nic innego mi nie zostało :( okres mam mieć za tydzień i zaczynam kłucie od 3 dnia tym razem. Chcemy małe dawki ale dłużej ciągnąć bo u mnie bardzo szybko skacze estradiol a komórki niedojrzałe...
Rozumiem Twój ból kochana 😭 muszę jakoś uspokoić głowę ale cały dzień dziś płacze zamiast sie cieszyć ze zaczynam działać 😭
Trzymam kciuki za piękne dojrzałe jajca ✊✊✊powoli a urosną. A w poprzednich procedurach dużo jajeczek było? Transfery sie nie powiodły ?

A te 9 komorek na jakich lekach wychodowalas?
Ja za pierwszym podejściem mialam gonal + menopur i poszlo tak sobie. A za drugim fostipur + menopur i to byl strzal w 10.
Wtrace sie ☺️ Ja miałam 10 pobranych oocytow z czego 8 dojrzałych ale mogli zapłodnić 6, bo taka ustawa i w 3 dobie 5 bardzo pięknych zarodków i jeden sredniaczek.
Miałam gonal + menopur i przez ostatnie 3 dni doszło cetrotide.

reklama
Do góry