reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny dzięki za wsparcie😘
Ja już po wizycie. Wszystko jest w porządku. Dzidziuś ma 4 cm, słyszałam serduszko❤
Nie mogę uwierzyć że to już 11 tydzień. Jeszcze niedawno robiłam zastrzyki i szukalam tu takich wpisow - potwierdzajacych ze warto walczyc😊 Coraz bardziej wierzę że wszystko już będzie dobrze.
Trzymam za Was mocno✊ i wierzę że wszystkim nam się uda😀
Super 😊. Jeszcze raz gratuluję 😊. Niech tych zmartwien będzie w końcu teraz mniej 💪

reklama
O matko... wspolczuje!
A te bole moglabys okreslic?
torbiele u mnie byly ale wchlaniaja sie wiec pewnie inne podloze
A wodniak byl widoczny na usg? Czy w innym badaniu wyszlo?
Tak wodniak jest widoczny na usg. Jest spuchniety gruby taka parowa 😂
Ból ..... zależy co boli czy pęka zrosty w jelitach, czy np podczas okresu jajnik na stan zapalny puchnie i uciska kręgosłup.
Generalnie to taki skurcze w dole brzucha czy ból kręgosłupa że się nie wyprostujesz.
Ale nie zawsze tak boli czasem jest cisza ....
Czasem miesiące spokój.....
Znak kobiety które nigdy nic nie bolało A tu nagle mają torbiel endometrialna i mają ja lata na obserwacji i już.

Dziewczyny odebrałam właśnie wyniki, w poniedziałek punkcja. Dziś ostatni dzień stymulacji i jutro o 20 zastrzyk z otrivielle. Co myślicie o wynikach?? 🤔 W sumie podobne do tych w 1 stymulacji... Bojku jak bym chciała żeby było więcej teraz dobrych gotowych do transferu... I chyba jest szansa na świeży transfer 😍😍😍😍❤️

Załączniki

• IMG_20210305_135952.jpg
    IMG_20210305_135952.jpg
    896,2 KB · Wyświetleń: 86
Ja zanim potwierdziłam endometriozę laparoskopowo miałam bardzo bolesne okresy (w sumie od zawsze), na które (również od zawsze) brałam antykoncepcję (i to pomagało). Schody zaczely się jak odstawiłam anty żeby zachodzić w ciążę, wszystko niby było ze mna ok, ale po sześciu miesiącach zaczęłam odczuwać bóle w pachwinie/nodze i w trakcie okresu przy wyproznianiu. Potem już było tylko gorzej, dosłownie z tygodnia na tydzień, endometrioza mnie niemal unieruchomiła. Poszłam z tymi ultra bólami do noweho ginekologa i ten już w trakcie badania palcami wyczuł unieruchomiona szyjkę macicy. W międzyczasie zwykle usg transwaginalne wykazało torbiele czekoladowe na obu jajnikach. Potem usg endometriozy w szpitalu medicover i raz dwa operacja...5 godzin na stole, ale uwolnili mi wszystkie widoczne ogniska, w tym jelita i nerwy podbrzuszne (stad bóle w nogach). I tak jak było wszystko super, przez rok, tak po stymulacji do ICSI niestety wróciły bóle przy wyproznianiu i w niektórych Pozycjach w seksie...miesiąc temu skonczylam nawet w trakcie miesiaczki na SORze, bo jakiś dziwny silny ból mi promieniował w bok...żadne badanie nie potwierdziło niczego innego niż najprawdopodobniej zrosty endo (ale bez specjalistycznych badań to jest wróżenie z fusów). No, ale liczyłam się z takim skutkiem po stymulacji 🤷🏻‍♀️ Czego się nie robi dla gówniaków
Dokładnie ja biorę antykoncepcję 3 op i tydzień przerwy czyli mam 4 okresy w roku .
Jak zaczęliśmy się starać naturalnie ( wtedy jeszcze nie wiedziałam że to 4 st ) życie bez antyków było bolesne....... A po stymulacjach no cóż często jeździłam na sor na kroplowki przeciw bolowa.
Stary już nie chciał 4 stymulacji jak na to patrzył chciał KD , chciał bym przestała się wyniszczac ....
Ale ja byłam w jakimś amoku, psychozie jakiejś- dziś się zastanawiam skąd ta siła walki jak sobie przypomnę to mi niedobrze....
Ale jak już byłam w tym goooownie po uszy myślałam jeszcze ten 1 raz jeszcze raz .
Potem jakoś wyjdę z tego goooowna i pójdę tam się coś wytnie ,tam naprawi.

@Emilia17 extra wieści, to teraz nudneeeej i spokojnej ciąży 😘😘✊✊
@Agata32! Powodzenia✊✊
@Paolaplo zeby wynik bety Cię pozytywnie zaskoczył ✊✊
@Justi92 za pięknie rosnące jajca ✊✊
@Mimi89 w niedzielę? Extra! Jesteś już tuż, tuż ✊✊
@klarks @Brakujemiwiary super, coraz bliżej punkcji i zarodeczkow, za doskonałą ilość ✊✊

@Czarna1985 wszystkiego najlepszego, szczęśliwego powitania maluszka na swiecie 🤱😘🤱✊🎁🎂

A mi się podoba Wasz związek, z tego jak go nam opisujesz😊. Faktycznie podejście naszych matek i babek ciągle wpływa na to, jak wychowujemy swoich facetów. Ty się im nie dałaś 😜. Mój związek jest trochę inny, bo ja sama nauczyłam swojego męża, że wykonuję czynności domowe. Za to mąż zajmuje się cięższymi pracami, np przy drewnie na opał, przy autach, sprzętach i różnymi naprawami. Na razie mi to pasuje 😊. Jak jakimś cudem dorobię się dziecka, pewnie trzeba będzie trochę zmienić zasady i pojdę sama rąbać drewno 😜
Unas identycznie. Ja wykonuje czynności domowe, jemu to gorzej wychodzi a ja potem marudzę że nie tak bo nie domyl lustra czy coś 😂😂 niepotrzebny stres. Ja się za to do aut, napraw, opału na zimę nie wtrącam 😁😁😁

Dziewczyny odebrałam właśnie wyniki, w poniedziałek punkcja. Dziś ostatni dzień stymulacji i jutro o 20 zastrzyk z otrivielle. Co myślicie o wynikach?? 🤔 W sumie podobne do tych w 1 stymulacji... Bojku jak bym chciała żeby było więcej teraz dobrych gotowych do transferu... I chyba jest szansa na świeży transfer 😍😍😍😍❤️
Progesteron jest piekny niziutki,Estradiol wskazuje na 6-7 dojrzalych jajek.ale wiesz ze roznie bywa,moze byc ich wiecej lub mniej.Jedno jest pewne.SĄ!!!☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺
Będzie transfer❤❤❤❤❤❤

reklama
Progesteron jest piekny niziutki,Estradiol wskazuje na 6-7 dojrzalych jajek.ale wiesz ze roznie bywa,moze byc ich wiecej lub mniej.Jedno jest pewne.SĄ!!!☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺
Będzie transfer❤❤❤❤❤❤
Estriadol myślę że jeszcze ciut podskoczy bo jeszcze dziś mam zastrzyk a dopiero jutro ovitrelle. Boziu nawet nie wiesz jak sie ciesze ❤️❤️❤️❤️ mam nadzieję że coś z tego będzie 🙏🙏🙏🙏🙏🙏

Do góry