Super . Jeszcze raz gratuluję . Niech tych zmartwien będzie w końcu teraz mniejDziewczyny dzięki za wsparcie
Ja już po wizycie. Wszystko jest w porządku. Dzidziuś ma 4 cm, słyszałam serduszko❤
Nie mogę uwierzyć że to już 11 tydzień. Jeszcze niedawno robiłam zastrzyki i szukalam tu takich wpisow - potwierdzajacych ze warto walczyc Coraz bardziej wierzę że wszystko już będzie dobrze.
Trzymam za Was mocno i wierzę że wszystkim nam się uda
reklama
motylek24
Fanka BB :)
Kuwa nie mam nic słodkiego. Wczoraj siedziałam do 1 w nocy a dziś od 8 w pracy.teraz już skończyłam, a bymcos zjadła.Nie ma wyjścia . Musisz zjeść eklerka
Paolaplo
Aktywna w BB
Polecam podróbę lodów magnum z biedry! Marletto, są pyyyyszneKuwa nie mam nic słodkiego. Wczoraj siedziałam do 1 w nocy a dziś od 8 w pracy.teraz już skończyłam, a bymcos zjadła.
Ewunka
Tak wodniak jest widoczny na usg. Jest spuchniety gruby taka parowaO matko... wspolczuje!
A te bole moglabys okreslic?
torbiele u mnie byly ale wchlaniaja sie wiec pewnie inne podloze
A wodniak byl widoczny na usg? Czy w innym badaniu wyszlo?
Ból ..... zależy co boli czy pęka zrosty w jelitach, czy np podczas okresu jajnik na stan zapalny puchnie i uciska kręgosłup.
Generalnie to taki skurcze w dole brzucha czy ból kręgosłupa że się nie wyprostujesz.
Ale nie zawsze tak boli czasem jest cisza ....
Czasem miesiące spokój.....
Znak kobiety które nigdy nic nie bolało A tu nagle mają torbiel endometrialna i mają ja lata na obserwacji i już.
JestemMama!
Dziewczyny odebrałam właśnie wyniki, w poniedziałek punkcja. Dziś ostatni dzień stymulacji i jutro o 20 zastrzyk z otrivielle. Co myślicie o wynikach?? W sumie podobne do tych w 1 stymulacji... Bojku jak bym chciała żeby było więcej teraz dobrych gotowych do transferu... I chyba jest szansa na świeży transfer
Załączniki
Ewunka
Dokładnie ja biorę antykoncepcję 3 op i tydzień przerwy czyli mam 4 okresy w roku .Ja zanim potwierdziłam endometriozę laparoskopowo miałam bardzo bolesne okresy (w sumie od zawsze), na które (również od zawsze) brałam antykoncepcję (i to pomagało). Schody zaczely się jak odstawiłam anty żeby zachodzić w ciążę, wszystko niby było ze mna ok, ale po sześciu miesiącach zaczęłam odczuwać bóle w pachwinie/nodze i w trakcie okresu przy wyproznianiu. Potem już było tylko gorzej, dosłownie z tygodnia na tydzień, endometrioza mnie niemal unieruchomiła. Poszłam z tymi ultra bólami do noweho ginekologa i ten już w trakcie badania palcami wyczuł unieruchomiona szyjkę macicy. W międzyczasie zwykle usg transwaginalne wykazało torbiele czekoladowe na obu jajnikach. Potem usg endometriozy w szpitalu medicover i raz dwa operacja...5 godzin na stole, ale uwolnili mi wszystkie widoczne ogniska, w tym jelita i nerwy podbrzuszne (stad bóle w nogach). I tak jak było wszystko super, przez rok, tak po stymulacji do ICSI niestety wróciły bóle przy wyproznianiu i w niektórych Pozycjach w seksie...miesiąc temu skonczylam nawet w trakcie miesiaczki na SORze, bo jakiś dziwny silny ból mi promieniował w bok...żadne badanie nie potwierdziło niczego innego niż najprawdopodobniej zrosty endo (ale bez specjalistycznych badań to jest wróżenie z fusów). No, ale liczyłam się z takim skutkiem po stymulacji Czego się nie robi dla gówniaków
Jak zaczęliśmy się starać naturalnie ( wtedy jeszcze nie wiedziałam że to 4 st ) życie bez antyków było bolesne....... A po stymulacjach no cóż często jeździłam na sor na kroplowki przeciw bolowa.
Stary już nie chciał 4 stymulacji jak na to patrzył chciał KD , chciał bym przestała się wyniszczac ....
Ale ja byłam w jakimś amoku, psychozie jakiejś- dziś się zastanawiam skąd ta siła walki jak sobie przypomnę to mi niedobrze....
Ale jak już byłam w tym goooownie po uszy myślałam jeszcze ten 1 raz jeszcze raz .
Potem jakoś wyjdę z tego goooowna i pójdę tam się coś wytnie ,tam naprawi.
pauli890
@Emilia17 extra wieści, to teraz nudneeeej i spokojnej ciąży
@Agata32! Powodzenia
@Paolaplo zeby wynik bety Cię pozytywnie zaskoczył
@Justi92 za pięknie rosnące jajca
@Mimi89 w niedzielę? Extra! Jesteś już tuż, tuż
@klarks @Brakujemiwiary super, coraz bliżej punkcji i zarodeczkow, za doskonałą ilość
@Czarna1985 wszystkiego najlepszego, szczęśliwego powitania maluszka na swiecie
@Agata32! Powodzenia
@Paolaplo zeby wynik bety Cię pozytywnie zaskoczył
@Justi92 za pięknie rosnące jajca
@Mimi89 w niedzielę? Extra! Jesteś już tuż, tuż
@klarks @Brakujemiwiary super, coraz bliżej punkcji i zarodeczkow, za doskonałą ilość
@Czarna1985 wszystkiego najlepszego, szczęśliwego powitania maluszka na swiecie
Unas identycznie. Ja wykonuje czynności domowe, jemu to gorzej wychodzi a ja potem marudzę że nie tak bo nie domyl lustra czy coś niepotrzebny stres. Ja się za to do aut, napraw, opału na zimę nie wtrącamA mi się podoba Wasz związek, z tego jak go nam opisujesz. Faktycznie podejście naszych matek i babek ciągle wpływa na to, jak wychowujemy swoich facetów. Ty się im nie dałaś . Mój związek jest trochę inny, bo ja sama nauczyłam swojego męża, że wykonuję czynności domowe. Za to mąż zajmuje się cięższymi pracami, np przy drewnie na opał, przy autach, sprzętach i różnymi naprawami. Na razie mi to pasuje . Jak jakimś cudem dorobię się dziecka, pewnie trzeba będzie trochę zmienić zasady i pojdę sama rąbać drewno
annemarie
Progesteron jest piekny niziutki,Estradiol wskazuje na 6-7 dojrzalych jajek.ale wiesz ze roznie bywa,moze byc ich wiecej lub mniej.Jedno jest pewne.SĄ!!!☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺Dziewczyny odebrałam właśnie wyniki, w poniedziałek punkcja. Dziś ostatni dzień stymulacji i jutro o 20 zastrzyk z otrivielle. Co myślicie o wynikach?? W sumie podobne do tych w 1 stymulacji... Bojku jak bym chciała żeby było więcej teraz dobrych gotowych do transferu... I chyba jest szansa na świeży transfer
Będzie transfer❤❤❤❤❤❤
reklama
JestemMama!
Estriadol myślę że jeszcze ciut podskoczy bo jeszcze dziś mam zastrzyk a dopiero jutro ovitrelle. Boziu nawet nie wiesz jak sie ciesze mam nadzieję że coś z tego będzieProgesteron jest piekny niziutki,Estradiol wskazuje na 6-7 dojrzalych jajek.ale wiesz ze roznie bywa,moze byc ich wiecej lub mniej.Jedno jest pewne.SĄ!!!☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺
Będzie transfer❤❤❤❤❤❤
Podziel się: