Ewunka
Fanka BB :)
Już Ci przeszło - szybko .SzczęściaraJa juz nie narzekam,po dwoch miesiacach mdlosci dzien i noc uwazam wszystko inne za wspaniale doznania ciazowe
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Już Ci przeszło - szybko .SzczęściaraJa juz nie narzekam,po dwoch miesiacach mdlosci dzien i noc uwazam wszystko inne za wspaniale doznania ciazowe
Rany u mnie już są bóle głowy ciśnienie tez 113/76 i puls jak na mnie to idealny 80 ( normalnie koło 100), no i jeszcze te cycki i sikanie po wypiciu czegokolwiek plus obowiązkowo raz w nocy temperatura w dzień zawsze 37 ehhJa szkole swój układ krążenia dzisiaj przytargałam zakupy. I odrazu mi lepiej :-) chociaż się martwię bo mam codziennie bóle głowy, mierze ciśnienie jest ok 112/60 puls piękny jak na mnie bo 80. Nigdy chyba tyle nie miałam i ta zgaga.... nic nie mogę jesc, bo mi się odbija. Brzuch mam duży i się boje czy nie pęknę do 37tc. Nie mogę spać bo brzuch mi przeszkadza a to dopiero 16tc.
Ja chyba drobniejsza jestem niż Ty i dlatego bardziej mi brzuch doskwiera. Chociaż mimo średniego wzrostu jestem szeroka w biodrach to brzuch chyba nie powinno tak wywalać. Siedzieć nie mogę na krześle bo mnie brzuch boli, albo krocze.. tylko leżeć albo chodzić. Autem nie jeżdżę bo pojechałam po syna mam 13km w jedna stronę i jeszcze odwiedziłam mamę. Normalnie zwykła trasa.. i przy powrocie do domu strasznie, zle mi było. A to był 13tc. Chyba sprzedam auto bo jeździć nie będę teraz potem tez nie :-(Mi wyskoczyl w 6 miesiacu,w 8 to mi codziennie przyrastal..kiedys zaparkowalam auto pomiedzy dwoma innymi ,otworzylam drzwi i wysiasc nie moglam ,ku uciesze dwoch obserwujacych mnie panow
No i zgaga...mniam
U mnie cisnienie zawsze bylo w gornych granicach normy a na wizytach bardzo wysokie. Cycki i bol głowy bolaly mnie juz bardzo jeszcze przed transferem po kilku tabletkach estrofemu. Na poczatku w nocy wstawalam na siku okolo 4 razy teraz juz chyba z 7 temperatury nie mierzylam ale chyba takie 37 jest prawie wcale nie odczuwalne Mdlosci prawie wcale nie mialam i ani jeden raz nie wymitowalam Za to na koncowce ciaza mi daje moooocno popalic. Ciezko ustac na nogach minute bo czuje jak mi calkowicie krew z nog odplywa, jak siedze tez mi slabo, w zasadzie nie wiem jak sie ulozyc zeby bylo dobrzeRany u mnie już są bóle głowy ciśnienie tez 113/76 i puls jak na mnie to idealny 80 ( normalnie koło 100), no i jeszcze te cycki i sikanie po wypiciu czegokolwiek plus obowiązkowo raz w nocy temperatura w dzień zawsze 37 ehh
Tylko jak wypije kawę to zwymiotuje wiec wole niskie ciśnienie. Cola tak samo..jedne co pije to wodę z sokiem tylko konserwowanym cukrem nie wit.C bo mam zgagę albo mdłości.Kawa albo coca-cola na takie cisnienie. Tak rada mojej gin, bo tez mialam niskie i czulam sie mega slabo. A ze coli nie lubie to pilam 2 kawy z mlekiem dziennie. Tylko nie rozpuszczalne, bo to syf.
No fakt ból doopy to poważny problem :-) BTW ja tez spie z poduszką pod nogą no ja lubię na boku spac. A na boku jakieś bóle mam i sama nie wiem co .... budzę się jak tylko odleci mi poducha.Ja nie targam zakupów stary zawsze to robi przy sobocie na tydzień co mu tam napisze My z Marcys ewentualnie idziemy do sklepu po jakaś zachcianke.
Spałam źle - nie spałam pobudka o 3 i koniec. Nawet jak mi dali 600g prog to już mnie nie usypial....
Jak przekrecilam się na plecy przypadkiem to mnie podduszało i też po spaniu.
Bęben mam raczej mały ale śpię z taka poduszka " parowką " ona mnie blokuje by nie upaść na plecy tak niby na boku ale nie ko końca
Z Marcys często mnie bolała głowa teraz mnie boli dooopa nie wiem co lepsze
Spaceruj, spaceruj , spaceruj i leżTylko jak wypije kawę to zwymiotuje wiec wole niskie ciśnienie. Cola tak samo..jedne co pije to wodę z sokiem tylko konserwowanym cukrem nie wit.C bo mam zgagę albo mdłości.
Juuuzzz??? Od 6-14 tc to byly wiekiJuż Ci przeszło - szybko .Szczęściara
Mnie przeszło w 16 tc .....A potem był raj do 28 .Juuuzzz??? Od 6-14 tc to byly wieki
Nie wiem który to u Ciebie tydzień, ale u mnie jest grubo z tym sikaniem. Chce Ci się siusiu nie próbuj kichnąć bo to się kończy źle:-) Tez mam parcie na pęcherz. Ostatnio w nocy obudziłam się z bólem cewki. Całą noc mi się chciało siusiu i nic. Najadłam się żurawiny zrobię posiew i zobaczymy... a duzo się budzę wiec nie trzymam. Co do ciśnienia to ja mam razczej w normie, tylko mam bradykardie puls poniżej 60 - tak 50 jest 55. Moje serce nie jest przyzwyczajone do takiego obciążenia jak puls 80:-)Rany u mnie już są bóle głowy ciśnienie tez 113/76 i puls jak na mnie to idealny 80 ( normalnie koło 100), no i jeszcze te cycki i sikanie po wypiciu czegokolwiek plus obowiązkowo raz w nocy temperatura w dzień zawsze 37 ehh