Ewunka
Fanka BB :)
To jak się Gosia zdecyduje to napisze na priv. Bo nas jeszcze zamknąCo potrzebujecie?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To jak się Gosia zdecyduje to napisze na priv. Bo nas jeszcze zamknąCo potrzebujecie?
Wow. Jak ona to zrobiła . Mega piękne@fredka84 łer ar ju - wlasnie mialam do ciebie pisac Ja mialam wczoraj bardzo slaby dzien. Niestety wyniki z krwi tez sie nie poprawily. Ale wczoraj jeszcze na chwile weszlismy do sklepu po buty dla Łukasza i znowu malo nie popuscilam. Jak przymierzyl to sie go pyam czy nie za male a on do tej sprzedawczyni ze dobre a jak jeszcze dobrze obetnie paznokcie to juz wogole beda super Ja robilam wczoraj zastrzyk to mi mocno krew z brzucha poleciala i piszlam na kibelek i jakos niechcacy musialam machnac papierem toaletowym i ta krew po czym z przerazeniem pomyslalam ze to innego rodzaju krew.Nie moglam dojsc skad ona jest. Poszlam do Łukaszaa on do mnie ze zanim pojedziemy do szpitala to zebym sprawdzila czy nie pomylilam dziury przy podcieraniu Dzisiaj mam lekarza i wioze mu jajka zrobione przez moja tesciowa. Przy okazji znalazlam tez bombki ktore w tym roku zrobila @fredka84 wyslac ci cos?
No jak co cię czeka?!? Same dobre rzeczy . Będziesz panią swojego losu, spełnisz swoje marzenia w których pasożyt przeszkadzał, zaczniesz podróżować, może kogoś poznasz... Czeka cię duuuuuzo pięknych chwilDo takiej decyzji że lepiej samej naprawdę trzeba dojrzeć... U mnie to trochę trwało, chociaż przed poznaniem swojego męża byłam jakiś czas sama i do dzisiaj myślę, że to był najlepszy czas w moim życiu jak dotąd... No ale moje zycie się nie skończyło... Kto wie co mnie jeszcze czeka...
A ile musiałaby trwać taka antybiotykoterapia? I kiedy mogłabym podejść do transferu?Powiedzmy że mogę zabawić się w lekarza i spróbować Ci je przepisać
Endometrioze histero nie potwierdzasz tylko laparo- ale ta wiedza nic na nie da na tym etapie.
Polipy no jakby było to podczas histero by je wycieli fakt.
Kuracja trwa 14 dni .A ile musiałaby trwać taka antybiotykoterapia? I kiedy mogłabym podejść do transferu?
Napiszę na privKuracja trwa 14 dni .
Do transferu od razu.
Nawet możesz zacząć Estrofen nie kończąc jeszcze kuracji . Koleżance okres przyszedł 3 dni wcześniej i kończyła antybiotyk i zaczęła planowo Estrofen ( po konsultacji z lekarzem )
Ona jeszcze jakieś kroplowki bierze od Pasniaka. na 2 tyg przed transferem .
Żyje ma się świetnie ja też przeżyłam
Przy moim NT 2.4 olała temat gdy usłyszała, ze zrobiłam NIPT i wynik jest poprawny. Nie wiedziała, ze mam zrobiony ten test i chciała zrobić papa. A potem zobaczymy co do NT to zależy on od CRL i czegoś tam jeszcze przy moim CRL wynik graniczny to bodajże 2.8 czyli powyżej wynik jest podwyższony. No ta fałdka rośnie a potem zanika dlatego przy CRL 86mm albo 80mm już się nie robi tego usg. Mi poszła statystyka do góry a nie w dół. W każdym razie nie było paniki, chciała zrobić papa. A ja powiedziałam, ze mam ten test i ona olała to usg - wynik z NIPT był ważniejszy.No ale NT 1.4 a NT graniczne 2.5 to różnica a oba mieszczą się w normie. Nic nie mówiła lekarka odnośnie NT 2.4 ? U mnie w wyniku Nifty Pro jest wyliczone prawdopodobieństwo dla 3 podstawowych trisomii i jest w milionach a jeden w bilionach a 3 inne mają podane tylko niskie prawdopodobieństwo
Nie prawda ogniska endometriozy w macicy tez są i można je potwierdzić w histero. Jeżeli nie ma w macicy a są w jajowodach to wpływają na jakość komórek i ogólny stan organizmu, ale bywa ze tylko są w macicy i utrudniają implantację. U mnie na histero sprawdzono drożność jajowodów, ale nie wiadomo czy ognisk nie ma endo tam. W wypisie jest napisane brak ognisk endo w macicy, kolor śluzówki i takie tam...Powiedzmy że mogę zabawić się w lekarza i spróbować Ci je przepisać
Endometrioze histero nie potwierdzasz tylko laparo- ale ta wiedza nic na nie da na tym etapie.
Polipy no jakby było to podczas histero by je wycieli fakt.
Dzięki, to ja się też tego trzymam... Angole pobrali mi krew na Pappa, nie mówiłam im o Nifty, zobaczymy co im wyjdzie....Przy moim NT 2.4 olała temat gdy usłyszała, ze zrobiłam NIPT i wynik jest poprawny. Nie wiedziała, ze mam zrobiony ten test i chciała zrobić papa. A potem zobaczymy co do NT to zależy on od CRL i czegoś tam jeszcze przy moim CRL wynik graniczny to bodajże 2.8 czyli powyżej wynik jest podwyższony. No ta fałdka rośnie a potem zanika dlatego przy CRL 86mm albo 80mm już się nie robi tego usg. Mi poszła statystyka do góry a nie w dół. W każdym razie nie było paniki, chciała zrobić papa. A ja powiedziałam, ze mam ten test i ona olała to usg - wynik z NIPT był ważniejszy.
Tak masz rację można znaleźć i wyciąć polipy endometrialne i sprawdzić ujścia jajowodow.Nie prawda ogniska endometriozy w macicy tez są i można je potwierdzić w histero. Jeżeli nie ma w macicy a są w jajowodach to wpływają na jakość komórek i ogólny stan organizmu, ale bywa ze tylko są w macicy i utrudniają implantację. U mnie na histero sprawdzono drożność jajowodów, ale nie wiadomo czy ognisk nie ma endo tam. W wypisie jest napisane brak ognisk endo w macicy, kolor śluzówki i takie tam...