reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć Dziewczyny. Zaczynam procedurę któtka niedługo. Mam miesiąc brać tabletki antykoncepcyjne a potem dopiero stymulacja. Ze względu na wysokie AMh czeka mnie pewnie hiperstymulacja i bedziemy czekac z transferem az się organizm uspokoi. Czy któras miała podobna sytuacje i moze mi opowiedzieć cio i jak? Mimo iz chodze po lekarzach jestem zielona jak do mie mówią. Wy jakos bardziej do mnie przemawiacie. Mam mieć pobranych 6 jajeczek. Czy to wystarczy? Jak było w waszym przypadku?

reklama
Cześć Dziewczyny. Zaczynam procedurę któtka niedługo. Mam miesiąc brać tabletki antykoncepcyjne a potem dopiero stymulacja. Ze względu na wysokie AMh czeka mnie pewnie hiperstymulacja i bedziemy czekac z transferem az się organizm uspokoi. Czy któras miała podobna sytuacje i moze mi opowiedzieć cio i jak? Mimo iz chodze po lekarzach jestem zielona jak do mie mówią. Wy jakos bardziej do mnie przemawiacie. Mam mieć pobranych 6 jajeczek. Czy to wystarczy? Jak było w waszym przypadku?
A dlaczego tylko 6 jajeczek?

A powiedzcie mi z czym sie wiąze to przestymulowanie? Czym się objawia? Mam się bac na zapas?
i Czy dziewczyny z wysokim amh miały w porzadku te jejczka? czy słabe? Ja pcos nie mam ale amh powyzej 7.

Hey, ja też miałam hiperke i transfer 2 mce później ale to też dlatego, że badaliśmy zarodki. Samo przestymulowanie to niestety nic przyjemnego. Nie jest powiedziane, że koniecznie musisz skończyć z hiperka. To, że Ci przesuną transfer to też żadna tragedia bo przygotujesz się dobrze do niego. A nie chodzi Ci o to, że 6 komorek zaplodnia a nie pobiora?

A powiedzcie mi z czym sie wiąze to przestymulowanie? Czym się objawia? Mam się bac na zapas?
i Czy dziewczyny z wysokim amh miały w porzadku te jejczka? czy słabe? Ja pcos nie mam ale amh powyzej 7.
Moje AMH ponad 11, bez Pcos, 29 komorek pobranych, 27 dojrzałych. Nie nakręcaj się na zapas. Nawet jeśli Cię dopadnie hiperka to poboli i przestanie [emoji6] poród będzie pewnie bolał gorzej [emoji6][emoji8]myśl pozytywnie!

reklama
Nie masz się czego bać ;) możliwe, że nie będziesz przestymulowana jeśli lekarz dobrze dobierze leki i dawki ;) ja też mam amh coś koło 7 i miałam pobrane 11 jajeczek z czego wybrali 6 najlepszych i zapłodnili... a nawet miałam świeży transfer 5 dni po punkcji ;)

Do góry