W 3 dobie ładnie się dzieliły u nas zmiana kliniki nic nie daTo u was czynnik męski chyba?! Czasem wystarczy zmienić klinikę? A jakie były w 3 dobie - znasz morfologię?
reklama
A to nieprawda - pytanie jak złe parametry są. U nas jest bardzo silny czynnik męski i dlatego dopłacamy do procedury za różne dodatkowe metody. Samo nasIrenie da się triche poprawić lekami nie suplementami.Embriolog zasugerował żeby wziąć nasienie dawcy teraz bo nie mamy już możliwości poprawy tego nasienia
Słyszę ładnie a potem się okazuje, ze wcale nie. Idealny zarodek na te dobę ma 8 blastomerów klasy A. Takie mieliscie? I jeżeli macie kryptozoospermie i nie leczycie się s invicta. To zmiana kliniki pomoze bo tam jest FAMSI.W 3 dobie ładnie się dzieliły u nas zmiana kliniki nic nie da
Evela.6
Fanka BB :)
U nas właśnie też tych dodatków było mega dużo a my nie łapiemy się na dofinansowania i wszystkie leki 100% więc to wychodzi spora sumka. Nie chcę się nawet zagłębiać i podliczać. Jak się uda to i tak to będą najlepiej wydane pieniądze.Ja już nie liczę ile my u nas w sumie 5 procedur. Jedna komercyjna,druga komercyjna, jedna program z MZ, 2 lata temu z dofinanswaniem, teraz tez z dofinansowaniem ostatni raz. Gdyby nie to dofinansowanie to kupę kasy byśmy zapłacili. Chociaż i tak wydaliśmy ok 40tys bo my musimy dokupować dodatkowe procedury selekcji nasienia - czyli 1100 do procedury, jeszcze był moment ze po nieudanych transferach był atosiban 850Zł za kroplówkę. Samo AH 700zl....
Edit: ale u nas to dofinansowanie to ogromna różnica. Współczuje tym co nie mają:-( bo najczęściej tam wymagane są dawki leków ogromne właśnie ze względu na niższe AMH.
A czemu braliście PGS ja usłyszałam, ze mimo wieku u nas nie ma sensu. Stad moje pytanie?U nas właśnie też tych dodatków było mega dużo a my nie łapiemy się na dofinansowania i wszystkie leki 100% więc to wychodzi spora sumka. Nie chcę się nawet zagłębiać i podliczać. Jak się uda to i tak to będą najlepiej wydane pieniądze.
Aga,No tak, ale to nie znaczy, że mam ful kasy by próbować po 4 - 5 razy
U mnie ahm powyżej 4. Przy pierwszej stymulacji tylko 3 komórki. Za drugim już 9 dojrzałych. Pomogła zmiana protokołu i większe dawki leków. Za pierwszym razme często tak jest, poznajemy nasz organizm to jak reaguje na stymulacje.
Mam nadzieję, że uda się uzbierać i podjeść jeszcze raz. Do transferu nie doszło, to chyba część kosztów zwrócą?
Pójdźka
Fanka BB :)
Ja też w pierwszej stymulacji nie uzyskalam zarodków. Druga procedura-5 ładnych blastekPierwsza procedura jak naleśnik nie zawsze się udaje!No tak, ale to nie znaczy, że mam ful kasy by próbować po 4 - 5 razy
A czemu nie stosują u was metod doboru plemników. Separacja, imsi, pcsi, famsi ???Już drugi raz przez to przechodzę za pierwszym razem też przestały się dzielić 4 dobie macie jakiś pomysł co można zrobić by się dzielily
My też invicta. Więc za wszystko się dopłaca. Jakby tego było mało to po covid podnieśli ceny. Zastanawiałam się nad zmianą kliniki ze względu na ceny ale mają dobre labo i lekarz już dobrze mnie zna.Ja już nie liczę ile my u nas w sumie 5 procedur. Jedna komercyjna,druga komercyjna, jedna program z MZ, 2 lata temu z dofinanswaniem, teraz tez z dofinansowaniem ostatni raz. Gdyby nie to dofinansowanie to kupę kasy byśmy zapłacili. Chociaż i tak wydaliśmy ok 40tys bo my musimy dokupować dodatkowe procedury selekcji nasienia - czyli 1100 do procedury, jeszcze był moment ze po nieudanych transferach był atosiban 850Zł za kroplówkę. Samo AH 700zl....
Edit: ale u nas to dofinansowanie to ogromna różnica. Współczuje tym co nie mają:-( bo najczęściej tam wymagane są dawki leków ogromne właśnie ze względu na niższe AMH.
Dobrze ,że zdolność kredytowa jest
reklama
2 stymulacje, 4 transfery.Tak z ciekawości 48tys za ile prób? Nas to pierwsze podejście ok 35 tys wyszło nie wliczając badań przed.
Podziel się: