Ja was tak podczytuje tylko, ale trzymam tez mocno kciuki za maluszka.Beta 350 i jakiś mikroskopijny pęcherzyk widoczny na USG!!! Walcz maluszku [emoji120][emoji120][emoji120]
reklama
Ale wszystkie się słabo dzielą? Może transfer wcześniej zrobic?Dzwonili embriolog niestety zarodki słabo się dzielą nie wiadomo czy staną się blastocystami będą chodzić do 6 doby i zobaczymy obawiam się że znów będzie problem i nic z ciąży miała któraś z Was taki problem
mary.m
Fanka BB :)
Hej dziewczyny dawno tu nic nie pisałam, ale dziś się melduję po badaniach połówkowych i wychodzi na to, że będziemy mieli kwietniowego rodzynka Nasz Synuś rośnie jak na drożdżach i ma już 370g i wszystko jest dobrze... czasami ciężko w to wszystko uwierzyć, ale teraz mam zamiar już tylko cieszyć się tą ciążą!
Trzymam ogromne kciuki za każdą z Was! Oby te nadchodzące Święta i cały następny rok był dla nas wszystkich owocny!
Super Kochana, gratulacje u mnie też będzie chłopiec, chociaż po prenatalnych niby dziewczynka miała być, a tu zmiana, ale od początku jakoś czułam, że to jednak chłopak też odetchnęłam po połówkowych i jak już czuję ruchy to od razu lżej niech ładnie rosną nasze kwietniowe dzieciaczki
Ananasowa93
Moje zarodki osiągnęły stadium blastocysty w 6 dobie. I z 6 zapłodnionych mieliśmy dwa zarodki. Pierwszy się nie zaimplantowal a drugi siedzi w brzuszku 18 tydzień.Dzwonili embriolog niestety zarodki słabo się dzielą nie wiadomo czy staną się blastocystami będą chodzić do 6 doby i zobaczymy obawiam się że znów będzie problem i nic z ciąży miała któraś z Was taki problem
Nie martw się masz jeszcze szanse na piękne blastki.
Czy u Was przyczyna jest słabe nasienie ???
Pamietam ze z pierwszej procedury wzięłaś oba zarodki i beta nie drgnęła.
Jaka była metoda zapłodnienia u Was ? Wzięliście jakieś procedury dodatkowe ?
PotrzebujeCudu
A czy trzeba byc na czczo żeby zrobic te badania??Ja teraz byłam na wizycie bo planuje kriotransfer, miałam badania robione zaraz po wizycie, zapłaciłam prawie 900 zl i na wyniki mam czekać około 2 tygodni. Ale wiadomo, że lekarz zaleca pewnie różne badania w zależności od pacjenta. Ja transfer udany miałam 4 lata temu i teraz chce jeszcze raz sprobowac.
Dziękuję i również gratuluję chłopczyka teraz już z górki zanim się obejrzymy będzie kwiecieńSuper Kochana, gratulacje u mnie też będzie chłopiec, chociaż po prenatalnych niby dziewczynka miała być, a tu zmiana, ale od początku jakoś czułam, że to jednak chłopak też odetchnęłam po połówkowych i jak już czuję ruchy to od razu lżej niech ładnie rosną nasze kwietniowe dzieciaczki
Tak u nas przyczyną jest słabe nasienie teraz wzięłam tylko podłoże wapniowe bo embriogen był za drogi i szłam długim protokołem udało się wyhodować ładne komórki jajowe 6 się zaplodnilo z czego 3 się ładnie dzieli A teraz się zatrzymały do 10 się podzieliłyMoje zarodki osiągnęły stadium blastocysty w 6 dobie. I z 6 zapłodnionych mieliśmy dwa zarodki. Pierwszy się nie zaimplantowal a drugi siedzi w brzuszku 18 tydzień.
Nie martw się masz jeszcze szanse na piękne blastki.
Czy u Was przyczyna jest słabe nasienie ???
Pamietam ze z pierwszej procedury wzięłaś oba zarodki i beta nie drgnęła.
Jaka była metoda zapłodnienia u Was ? Wzięliście jakieś procedury dodatkowe ?
reklama
Ananasowa93
Mysle ze przy słabych wynikach nasienia powinny być zastosowane wszystkie możliwe procedury dodatkowe jak np zapłodnienie PICSI i separacja plemników. Jeśli zaplodnią prawidłowe jajeczko wadliwym plemnikiem to i najlepsze podłoże nie pomoże niestety.Tak u nas przyczyną jest słabe nasienie teraz wzięłam tylko podłoże wapniowe bo embriogen był za drogi i szłam długim protokołem udało się wyhodować ładne komórki jajowe 6 się zaplodnilo z czego 3 się ładnie dzieli A teraz się zatrzymały do 10 się podzieliły
Być może w Twojej klinice nie dysponują takimi procedurami i dlatego Ci ich nie zaproponowali.
Teraz pozostaje czekać i wierzyć w waleczne kropeczki
Podziel się: