reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

W klinice u mnie pierwsze usg robią 25 dpt a następne 35dpt, ja nie jestem za częstym usg i mój lekarz też nie w klinice miałam 25dpt pecherzykowa a 2 tyg później serce i 2 dodatkowe co tydzień żeby potwierdzić serce i przepływy, teraz mam za ponad 2tyg. Proponuję iść wcześniej na pęcherzykową min. tydzień albo czekać do 7 napewno nie robić6i7 nie ma co dziecka męczyć. Dodam tylko, że pęcherzykową robiłam w klinice a sercowa już u dr prowadzącej.
Niestety nie mam możliwości iść szybciej ani tu ani tu nie ma miejsc 😔 zobaczymy jak to będzie. Ale oczywiście przekażę lekarzowi że dzień wcześniej juz byłam u Pani dr. 😉

reklama
Niestety nie mam możliwości iść szybciej ani tu ani tu nie ma miejsc 😔 zobaczymy jak to będzie. Ale oczywiście przekażę lekarzowi że dzień wcześniej juz byłam u Pani dr. 😉
Proponuję poczekać jednak do 7 tym bardziej jeżeli bierzesz leki bo lekarz z kliniki na tym etapie ma większą wiedzę co jest najlepsze po transferze i jak zmodyfikować leki, będzie robił badanie usg i oceniał pęcherzyk, narządy, czułam się poprostu bezpieczniej, określił kiedy pojawi się serce i na ten termin zapisałam się już do ginekolog prowadzącej. Jeżeli możesz przepisz się na późniejszy termin do ginekologa prowadzącego a pierwsze usg zrób w klinice.

Polecam usg prenatalne na Agatowej w Wawie i mega specjalisci od serducha❤

Dziewczyny a jak to jest obecnie z farbowaniem włosów bo jak sie o 1 staralismy to czlowiek nie farbował wlosow a teraz 1/2 siwe i musze co miesiąc... powinnam jutro bo juz patrzec na siebie nie moge, dodam ze uzywam fryzjerskich farb co myslicie? Bo nie dam rady nawet jesli bylabym w ciazy nie farbowac 3mc bo ja mam siwy caly przod.

Proponuję poczekać jednak do 7 tym bardziej jeżeli bierzesz leki bo lekarz z kliniki na tym etapie ma większą wiedzę co jest najlepsze po transferze i jak zmodyfikować leki, będzie robił badanie usg i oceniał pęcherzyk, narządy, czułam się poprostu bezpieczniej, określił kiedy pojawi się serce i na ten termin zapisałam się już do ginekolog prowadzącej. Jeżeli możesz przepisz się na późniejszy termin do ginekologa prowadzącego a pierwsze usg zrób w klinice.
Mi powiedzieli żeby nie latać na usg a jak się denerwuję to mam robić betahcg i progesteron i jakby coś to wtedy mnie wcisną. No i robiłam do 6tc bo przez pierwsze tygodnie nie miałam objawów.

Polecam usg prenatalne na Agatowej w Wawie i mega specjalisci od serducha❤

Dziewczyny a jak to jest obecnie z farbowaniem włosów bo jak sie o 1 staralismy to czlowiek nie farbował wlosow a teraz 1/2 siwe i musze co miesiąc... powinnam jutro bo juz patrzec na siebie nie moge, dodam ze uzywam fryzjerskich farb co myslicie? Bo nie dam rady nawet jesli bylabym w ciazy nie farbowac 3mc bo ja mam siwy caly przod.
Zadzwoniłam do salonu zapytałam czy mają farby dla kobiet w ciąży bez amoniaku itp. farbowała mi marką loreal chyba inoa, siwe pokryło.

Czy któraś z was była na usg prenatalnym u dr. Tomasza Roszkowskiego lub dr. Piotra Węgrzyna? Podobno super specjaliści i na tym mi zależy, ale czy faktycznie tacy gburowaci? I jak któryś postawił diagnozę dobrą/złą to czy pokryła się z dalszymi badaniami?
Byłam u dr Roszkowskiego - robił mi biopsję kosmówki. Jest konkretny, mówi tylko tyle ile musi, ale mi to nie przeszkadzało, bo potrzebowałam dobrego lekarza, a nie osoby, która mnie poklepie po pleckach. Zresztą pamiętam jak dziś, że to on jako pierwszy wlał we mnie otuchę, bo na moje słowa „straciłam nadzieję”, on odpowiedział „a ja nie” - i to mi wystarczyło.

Dziewczyny wysylalyscie zarodki do badań genetycznych? Czytałam wiadomości i widziałam że w invecie w Gdańsku (jeśli się nie mylę) są badane. Mi Przybycień polecił wysłanie do Anglii--koszt 5tys

Byłam u dr Roszkowskiego - robił mi biopsję kosmówki. Jest konkretny, mówi tylko tyle ile musi, ale mi to nie przeszkadzało, bo potrzebowałam dobrego lekarza, a nie osoby, która mnie poklepie po pleckach. Zresztą pamiętam jak dziś, że to on jako pierwszy wlał we mnie otuchę, bo na moje słowa „straciłam nadzieję”, on odpowiedział „a ja nie” - i to mi wystarczyło.
Dziękuję za info o to mi chodziło, potrzebuję specjalisty żeby nie świrować czy aby napewno inny lekarz wszystko sprawdził.

reklama
Dziewczyny wysylalyscie zarodki do badań genetycznych? Czytałam wiadomości i widziałam że w invecie w Gdańsku (jeśli się nie mylę) są badane. Mi Przybycień polecił wysłanie do Anglii--koszt 5tys
Tak badaja w Invicta jesli tam zrobisz procedure.. Masz już zarodki i chcesz gdzieś przebadać??

Do góry