cikulinka
Fanka BB :)
też na codzien tych używam a wtedy jakcycligest to zwykle bellaA możesz polecić jakąś konkretną markę, ja używam Carefree i nie dają rady.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
też na codzien tych używam a wtedy jakcycligest to zwykle bellaA możesz polecić jakąś konkretną markę, ja używam Carefree i nie dają rady.
Jeszcze chwila, juz tak niewiele i moj kropek będzie z mamusia, już czekam w kolejce ❤ proszę was o trzymanie kciuków aby został zemna juz na zawsze
Mi lekarz tłumaczył ze ogniska endometrialne powoduja olbrzymie stany zapalne w obrębie macicy no i właśnie przeszkadzaja. Nie wiem czy to prawda, ale lekarze ze szpitala(niedawno mialam laparoskopie) tez twierdzili ze one przeszkadzają i chociaz teraz mieli mi wyciąć tylko wodniaka, ktory okazalo sie ze jednak jest, to przy okazji wycieli mi jeszcze torbiel. Dobry lekarz po obrazie usg jest w stanie podejrzewac endomende, a potwierdza tylko laparoskopia i wynik badania histopatologicznego. Mnie trzy lata leczyli na cos innego, a jak trafilam na dobrego lekarza to diagnoze mialam na pierwszej wizycie.Nawet jeśli masz endometrioze no ok. Z tego co pamiętam masz niskie AMH, do tego w histero było czysto, znaczy na kamerce nic złego w macicy nie znaleźli. Jak zatem endometrioza ma wpływać na zarodek i zagnieżdżenie skoro komórka jajowa jest dawczyni a w macicy czysto. Może zrób jeszcze raz histero? Doprawdy nie wiem jak laparoskopia i czyszczenie jajników z Endo ma mieć wpływ na powodzenie tranferu. Oczywiście tylko głośno myślę.....
Z tym zaufaniem to może troszeczkę mają rację. Zawsze taki zabieg można nagrać?No właśnie śmieszne jest to, że mówiłam temu 'specjaliście', że miałam robioną histeroskopie i że wszystko było w porządku, a on mi na to, że nie wiadomo kto to robił i nie można ufać temu badaniu... Masakra jakaś...
Wiem. Tylko w tym przypadku w macicy było czysto. Jeśli komórki jajowe są dawczyni więc nie wiem jaki jest sens martletowac jajniki? Podczas histero można spokojnie pobrać wycinki i sprawdzić stan zapalny.Mi lekarz tłumaczył ze ogniska endometrialne powoduja olbrzymie stany zapalne w obrębie macicy no i właśnie przeszkadzaja. Nie wiem czy to prawda, ale lekarze ze szpitala(niedawno mialam laparoskopie) tez twierdzili ze one przeszkadzają i chociaz teraz mieli mi wyciąć tylko wodniaka, ktory okazalo sie ze jednak jest, to przy okazji wycieli mi jeszcze torbiel. Dobry lekarz po obrazie usg jest w stanie podejrzewac endomende, a potwierdza tylko laparoskopia i wynik badania histopatologicznego. Mnie trzy lata leczyli na cos innego, a jak trafilam na dobrego lekarza to diagnoze mialam na pierwszej wizycie.
No tak w macicy było czysto i nie było stanu zapalnego, ale histero nie pokarze jajnikow, a właśnie stan zapalny przydatków tj. jajników, jajowodów zmniejsza szanse na zagnieżdżenie zarodka. Ja tez teraz po laparo zostalam skierowana na histero zeby zobaczyc czy wszystko w macicy ok bo podczas laparo nie byli w stanie tego stwierdzic. Mi lekrarz mówił ze endometrioza nie przeszkadza w stymulacji ale do transferu musi być wyciszona. W tym samy celu, by wygasic stany zapalne, podaje sie w standardzie kobietą z endometriozą steryd do transferu.Z tym zaufaniem to może troszeczkę mają rację. Zawsze taki zabieg można nagrać?
Wiem. Tylko w tym przypadku w macicy było czysto. Jeśli komórki jajowe są dawczyni więc nie wiem jaki jest sens martletowac jajniki? Podczas histero można spokojnie pobrać wycinki i sprawdzić stan zapalny.
Mi nie pobrali nic do badania podczas histeroskopii. Twierdzili, że wszystko było dobrze, nie było czego pobierać.No tak w macicy było czysto i nie było stanu zapalnego, ale histero nie pokarze jajnikow, a właśnie stan zapalny przydatków tj. jajników, jajowodów zmniejsza szanse na zagnieżdżenie zarodka. Ja tez teraz po laparo zostalam skierowana na histero zeby zobaczyc czy wszystko w macicy ok bo podczas laparo nie byli w stanie tego stwierdzic. Mi lekrarz mówił ze endometrioza nie przeszkadza w stymulacji ale do transferu musi być wyciszona. W tym samy celu, by wygasic stany zapalne, podaje sie w standardzie kobietą z endometriozą steryd do transferu.
Trzymqm bardzo mocno kciuki ❤Juz jesteśmy razem mam nadzieję że zadomowi się w nowym domku który będzie jego przez najbliższe miesiące aż łzy ciekną po policzku. To cudowne uczucie tak bardzo bym chciała aby ten cud został zemna
Dziwne. Znajomej w Bocianie lekarz przed stymulacją bezwzględnie zrobił laparoskopię pół roku wcześniej. Usunął ogniska endometriozy i brała jakieś leki na wyciszenie. Potem po urodzeniu dziecka też brała leki aby okresu nie mieć . Chciała drugiej ciąży i kazali jej próbować naturalnie, udało się i w rok po ciąży z in vitro jest w ciąży naturalnej. Miała czas na próby max pół roku. Każdy lekarz stosuje swoje sposoby i ma zdanie na ten temat. Nie pamiętam czy brała sterydy do transferu.....No tak w macicy było czysto i nie było stanu zapalnego, ale histero nie pokarze jajnikow, a właśnie stan zapalny przydatków tj. jajników, jajowodów zmniejsza szanse na zagnieżdżenie zarodka. Ja tez teraz po laparo zostalam skierowana na histero zeby zobaczyc czy wszystko w macicy ok bo podczas laparo nie byli w stanie tego stwierdzic. Mi lekrarz mówił ze endometrioza nie przeszkadza w stymulacji ale do transferu musi być wyciszona. W tym samy celu, by wygasic stany zapalne, podaje sie w standardzie kobietą z endometriozą steryd do transferu.
A jakie suple bierzesz? Czy oprócz niskiego AMH i ostatnio stwierdzonej endometriozy coś Ci doskwiera?Mi nie pobrali nic do badania podczas histeroskopii. Twierdzili, że wszystko było dobrze, nie było czego pobierać.
Ten ostatni lekarz wydawał się być producentem taśmowym : zabieg - następna..!
Biorę suplementy, które mi zapisał, kupię sobie ten jod, o którym pisałyśmy w piątek, a do ewentualnego transferu będę się upierać na sterydy.
On jasno mi powiedział, że po wyłuszczeniu torbieli spadanie mi rezerwa. Nie zrobię tego.
A czy ten stan zapalny nie powinien wyjść w jakims badaniu? Podobno CRP to pokazuje. Ja mam w normie.