reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Pytam bo jestem ciekawe czy to jakaś nowa polityka czy tak już było.
Ja jestem w Wawie i mam trochę inną opinię...zarodki zbadałam bo chciałam sobie pomóc patrząc przez pryzmat statystyki w moim wieku...zarówno genetyk jak i lekarz nie narzucali, podali sensowne argumenty dlaczego nie a dlaczego można rozważyć. Jesteś w Wawie czy Gdańsku?
Ja potwierdzam zdanie @Ananasowa93 w kwestii Invicty... Słaba komercyjna klinika, jakbym miała wybór uciekalabym gdzie indziej.. inne kliniki też badają zarodki chociaż Invicta ma w tym największe doświadczenie

reklama
Pytam bo jestem ciekawe czy to jakaś nowa polityka czy tak już było.
Ja jestem w Wawie i mam trochę inną opinię...zarodki zbadałam bo chciałam sobie pomóc patrząc przez pryzmat statystyki w moim wieku...zarówno genetyk jak i lekarz nie narzucali, podali sensowne argumenty dlaczego nie a dlaczego można rozważyć. Jesteś w Wawie czy Gdańsku?
Ja akurat w filii w Słupsku się leczę ale transfery i inne punkcję w Gdańsku. Ja miałam 26 lat mąż 28. Kariotypy prawidłowe. U mnie wyszła cftr ale mąż miał rozszerzone badanie i u niego nic wiec nie ma opcji ze dziecko będzie chore ewentualnie ze będzie nosicielem tak jak ja. I genetyk mówi żeby robić. A to są ogromne koszta wiec nie widzę sensu ... ale bardzo się przejmowałam jak mi tak powiedziała a lekarka sama się zdziwiła ze dr to zaproponowała

Skoro u Ciebie raczej jest wszystko ok to może to słuszne podejście, tym bardziej, że już raz na „czysto” się udało. Z drugiej strony to, że raz się udało nie znaczy, że uda się za każdym razem przy takim samym zestawie. To takie trochę beta testy prawdę mówiąc.
Tak analizując mój przypadek...u mnie kombinuje, ostatnio zaproponował podanie świeżego i mrożonego zarodka jednocześnie. Patrząc przez pryzmat tego kombinowania i brak u Ciebie można wysnuć wniosek, że u Ciebie rzeczywiście jest wszystko ok. Dodam tylko, że u mnie doszło do implantacji właśnie po histero i scratchingu, na sztucznym i jedyna nowość to był acard i prolutex. Widzę zatem szanse u Ciebie teraz.
A tak w ogóle to ostatnio J. stwierdził, że nie ma racjonalnych powodów dla czego nie udaje nam się naturalnie. Mam wdrażanie, ze chce bym złapała trochę optymizmu szczególnie, ze mu ostatnio powiedziałam, ze po tych dwóch transferach, które przed nami jak się nie uda to składam broń i kończę walkę. Powiedział, ze mam zarzucić te idiotyczne pomysły.
Mnie się chyba jego sposób bycia nie za bardzo podoba, bo mi tu bajki wpuszcza trochę. No, ale nie będę się rozpisywać. Oni maja takie zadanie podnieść nas na duchu niby...

Ja potwierdzam zdanie @Ananasowa93 w kwestii Invicty... Słaba komercyjna klinika, jakbym miała wybór uciekalabym gdzie indziej.. inne kliniki też badają zarodki chociaż Invicta ma w tym największe doświadczenie
Gdyby u nas było wskazanie to bym badała wiadomo. Ale oboje jesteśmy młodzi, kariotypy prawidłowe, fragmentacja dna plemników bardzo dobra.
ja się bałam ten mutacji cftr ale pani doktor która nas prowadzi powiedziała ze to nie ma znaczenia skoro mąż jej nie ma, ale żebym była spokojniejsza umówiła nas na wizytę z genetykiem. I przyszłam na wizytę i mówię ze pani dr zaleca te badania to była zmieszana. Suma Summarum mieliśmy dwie blastocysty 4.1.1 jedna się nie przyjęła a druga na nas czeka

Dziewczyny,
Wczoraj martwiłam się,że beta po 72 H nie przyrosła 114% tylko 86,75% więc myślałam, że już po wszystkim. W klinice (Invimed Poznań) mnie uspokajali,że ciąża to nie matematyka i że przyrost nie zawsze jest liniowy. Dzisiaj wykonałam betę i... 1638 :)
Poniżej wszystkie wyniki począwszy od 11 dpt:
20.07 - 62
22.07 - 183
24.07 - 400
27.07 - 747! przyrost w 72h tylko 86,75%, a wg informacji w necie powinien mieć min. 114%
29.07 - 1638

Wychodzi na to, że mogą się zdarzać mniejsze przyrosty i że wszystko jest okej :)Dla każdej przewrażliwionej i przerażonej jak ja, będzie to dobra informacja:)

Dziewczyny,
Wczoraj martwiłam się,że beta po 72 H nie przyrosła 114% tylko 86,75% więc myślałam, że już po wszystkim. W klinice (Invimed Poznań) mnie uspokajali,że ciąża to nie matematyka i że przyrost nie zawsze jest liniowy. Dzisiaj wykonałam betę i... 1638 :)
Poniżej wszystkie wyniki począwszy od 11 dpt:
20.07 - 62
22.07 - 183
24.07 - 400
27.07 - 747! przyrost w 72h tylko 86,75%, a wg informacji w necie powinien mieć min. 114%
29.07 - 1638

Wychodzi na to, że mogą się zdarzać mniejsze przyrosty i że wszystko jest okej :)Dla każdej przewrażliwionej i przerażonej jak ja, będzie to dobra informacja:)
No i pieknie❤❤❤sliczna beta

reklama
Do góry