reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziekuje, tez zyje nadzieja..nie wiem co ze soba zrobic by nie myslec ciagle negatywnie. Stymulacje zapisala mi Dr Czerwinska, w trakcie na podgladanko wyladowalam u Dr Wajdy, dopisala leki i przedluzyla stymulacje a juz ostatnie podgladanko to Dr grettka i to on zapisal lek konczacy stymulacje i zaplanowal punkcje wiec jak widzisz ciagle bylam przerzucana. Nawet nie zloszcze sie o to ,byke by bylo z efektem :)
Dziewczyny nie wyczymam..lece na krew z ciekawosci ,dzis 7dpt. Wczoraj bolal brzuch bylam pewna ze zaraz @ bedzie. Dzisiaj juz nic. Mialam czekac do poniedzialku ,bo wiem ,ze moze nie wyjsc ale to bylo silniejsze odemnie

Hej. Dziewczyny czy warto robić od razu badanie ana 3 bez badania ana 1 i 2 ? Mam takie zalecenie od lekarza i nie wiem czemu pominął 1 i 2, a zapomniałam dopytać. Podpowie mądra głowa?
Ja robiłam też ana 3 ale potem innemu dr było potrzebne ana 1 i ana 2 i ana 3 też musiałam powtórzyć już w tym labolatorium

Dziewczyny niektóre mnie pamiętają zaczęliśmy ivf. .biore gonal od 3 dni 125 bo moje amh podskoczylo i mam 11.4 czym zaskoczylam dr. Jutro kontrolne usg i zobaczymyco dalej. ... lekarz się śmiał ze mogłabym przychandlowac tymi jajkami jakby można bylo .... jakaś niespokojna jestem
Ja już podchodzę do drugiej procedury... od 3 dc biorę gonal 75 i menopur 75 w sobotę kontrola... Moje amh 7,6

@bazylia128 też zastanawiałam się co wadliwego może być w genach moich zarodków.. W 3ciej stymulacji miałam 5 blastek z tego 4 super jakośc i... Z jednego mam synka a reszta nic.. jeśli to nie immunologia to co...
siostra mojego M ma zespół Turnera, to choroba genetyczna na którą tylko dziewczynki chorują i zaczęłam czytać...Bo pomyślałam że to dziedziczne. Otóż ku mojemu zdziwieniu choroba ta występuje w przypadkach 1:2000 więc stosunkowo często! Tylko że 99% jest poroniona na bardzo wczesnym etapie..w naturalnej ciąży tego nie monitorujemy.. Przy iVF mogą to być ciążę biochem.. Nadal nie wiem czy może to być jakiś związek iż zarodki żeńskie mają uszkodzony chromosom X od męża dlatego miałam już 2 biochemiczne.. Nie wyczytałam że to jest obciążenie genetyczne.. Same osoby chore na zespół turnera nie mogą mieć dzieci więc pytanie skąd się te ciążę biorą.. Boję się że u nas to może mieć jakiś wpływ na żeńskie zarodki :(
Wracam do walki po swoje szczęście
Podchodzę do procedury z komórką dawczyni w czwartek jadę do kliniki podpisać umowę i dostarczyć wszystkie dokumenty
Któraś z Was podchodziła z dawczynia?
Super mam nadziej że tym razem będzie zwycięstwo. Annemarie walczyła z kd.

Wracam do walki po swoje szczęście
Podchodzę do procedury z komórką dawczyni w czwartek jadę do kliniki podpisać umowę i dostarczyć wszystkie dokumenty
Któraś z Was podchodziła z dawczynia?
Bardzoooooo, bardzo dobra wiadomosc :) Teraz sie uda.
Z tego co wiem na komorke z dawczzynia powinna byc dobra klinika.
Annemarie podchodzila w Pradze a Mieciu w Bialymstoku :)
Gdzie Ty podchodzisz?

reklama
Do góry