reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny niektóre mnie pamiętają zaczęliśmy ivf. .biore gonal od 3 dni 125 bo moje amh podskoczylo i mam 11.4 czym zaskoczylam dr. Jutro kontrolne usg i zobaczymyco dalej. ... lekarz się śmiał ze mogłabym przychandlowac tymi jajkami jakby można bylo .... jakaś niespokojna jestem

Wracam do walki po swoje szczęście
Podchodzę do procedury z komórką dawczyni w czwartek jadę do kliniki podpisać umowę i dostarczyć wszystkie dokumenty
Któraś z Was podchodziła z dawczynia?

Hej, fajnie że wracasz :) z kd podchodziła @annemarie @Mieciu85 - obie są już mamuśkami, teraz na dniach też nasza @Agniecha1508 bedzie podchodzić.
Dzieje się, dzieje!!!

Hej. Dziewczyny czy warto robić od razu badanie ana 3 bez badania ana 1 i 2 ? Mam takie zalecenie od lekarza i nie wiem czemu pominął 1 i 2, a zapomniałam dopytać. Podpowie mądra głowa?

A ja dziś zrobiłam betę i niestety to już koniec... 9dpt 2,5. Odebrałam też wyniki tarczycy i tu jestem zaskoczona bo robiłam przed pierwszym transferem i TSH było 1,2.Dzis TSH 4,4 FT4 23...Moze doradźicie co mogłabym jeszcze zrobić, albo czemu się przyjrzeć? Kariotyp robiliśmy-ok u obojga, trombofilia-negatywna, zespół antyfosfolipidowy-negatywny, immunologia wg jednego lekarza ok drugi ma watpliwosci:pozytywny test na tocznia, pozytywne ana, wysokie miano ana, subpopilacja limfocytow - ok, komórki NK z krwi 12 drugi wynik 8(chociaz tu się dziwię bo lekarz z uniwersytetu z Gdańsk kazał robić mi w 1-2 dniu cyklu, a nie tak jak dr P 18-22)Z tym toczniem to brak jakich kolwiek objawów klinicznych, biopsja skóry-przeciwciała toczniowe, nerki i wątroby-brak przeciwcial, niskie AMH,endometrioze potwierdzona badaniem histopatologicznym, jeden drozny jajowód, drugi nie-podejrzenie wodniak jajowodu, nie wyrazono zgody na operację że względu na bardzo duża ilość zrostow i zamknięcia ujścia jajowodu w części przymacicznej, więc w teorii nie powinien przeszkadzać. U męża wszytko ok. Wiem, że dużo tego, ale może macie jeszcze jakiś pomysł??

Hej. Dziewczyny czy warto robić od razu badanie ana 3 bez badania ana 1 i 2 ? Mam takie zalecenie od lekarza i nie wiem czemu pominął 1 i 2, a zapomniałam dopytać. Podpowie mądra głowa?
Ana 3 to najbardziej rozszerzony profil tych przeciwciał, jeśli uskarza się konkretne świecenia z wyjątkiem chyba DS (o ile dobrze pamiętam) to "dobre" przeciwciała to od razu wskazują na konkretna chorobę, badanie to też obejmuje miano przeciwciał,wiec jest najbardziej precyzyjnym ze wszystkich badań.

Ana 3 to najbardziej rozszerzony profil tych przeciwciał, jeśli uskarza się konkretne świecenia z wyjątkiem chyba DS (o ile dobrze pamiętam) to "dobre" przeciwciała to od razu wskazują na konkretna chorobę, badanie to też obejmuje miano przeciwciał,wiec jest najbardziej precyzyjnym ze wszystkich badań.
Badanie ana 1 i 2 to badania tzw przesiewowe, wskazują czy wogole jakikolwiek problem występuje, ale jak wyjdą pozytywne to i tak każą ci robić ana3.

reklama
Do góry